Χωρίς Σπανούλη για τον «τελικό» με Αρμάνι

Written by  Μαρ 06, 2014

Με τον Βασίλη Σπανούλη οριστικά εκτός μάχης, ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει την Αρμάνι Μιλάνο στον πιο κρίσιμο μέχρι σήμερα αγώνα του στο Top 16, με τη νίκη να είναι επιβεβλημένη προκειμένου να μείνει ζωντανός στο κυνήγι της δεύτερης θέσης.

 

Η αναμέτρηση αποκτά χαρακτήρα «ζωής ή θανάτου» για τους «ερυθρόλευκους», αφού μετά από δύο συνεχόμενες ήττες από Παναθηναϊκό και Φενέρ, ο Ολυμπιακός κινδυνεύει όχι μόνο να χάσει τη δεύτερη θέση στον όμιλο, αλλά ακόμα και την πρόκριση στην επόμενη φάση, μια που τον ίδιο στόχο και με το ίδιο ακριβώς ρεκόρ (4-4) διεκδικούν άλλες τρεις ομάδες (Παναθηναϊκός, Μάλαγα, Φενέρ). Απέναντι δε στην Αρμάνι, ο Ολυμπιακός θέλει τη νίκη για έναν ακόμα λόγο, δεδομένου ότι οι μνήμες από την βαριά ήττα με διαφορά 30 πόντων στον πρώτο γύρο, δεν έχουν ακόμα σβήσει.

Ο αρχηγός των Πρωταθλητών Ευρώπης δεν κατάφερε να ξεπεράσει τους πόνους στο γόνατό του και, παρά το γεγονός ότι έβγαλε μέρος της προπόνησης την Τρίτη, έπειτα από προτροπή των γιατρών αποφασίστηκε να μην πιεστεί να αγωνιστεί απέναντι στην ιταλική ομάδα για το φόβο της υποτροπής. Ο Σπανούλης θα μείνει εκτός δράσης για τις επόμενες ημέρες ώστε να είναι έτοιμος να αγωνιστεί στην πολύ δύσκολη συνέχεια που ακολουθεί, αρχής γενομένης από την αναμέτρηση με την Μπαρτσελόνα την ερχόμενη εβδομάδα στην Ισπανία.

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας θα κληθεί να βρει λύση εκ των έσω, με τον Κώστα Σλούκα να είναι βέβαιο πως θα πάρει και πάλι το βάρος, όπως στα δύο τελευταία παιχνίδια, στα οποία απουσίασε ο Σπανούλης. Κανονικά στην αποστολή και έτοιμοι να αγωνιστούν θα είναι τόσο ο Γιώργος Πρίντεζης, όσο και οι Στράτος Περπέρογλου και Δημήτρης Κατσίβελης που τις προηγούμενες ημέρες αντιμετώπισαν προβλήματα τραυματισμών. Ντεμπούτο και πάλι με την ερυθρόλευκη φανέλα αναμένεται να κάνει και ο Γκεόργκι Σερμαντίνι, ο οποίος επέστρεψε στον Πειραιά και θα αντικαταστήσει τον Μίρζα Μπέγκιτς, ο οποίος δεν ικανοποίησε με την μέχρι σήμερα παρουσία του στον Ολυμπιακό.

Τους παίκτες και το προπονητικό τιμ επισκέφθηκε στην τελευταία προπόνηση της ομάδας και ο πρόεδρος της ΚΑΕ Ολυμπιακός, Παναγιώτης Αγγελόπουλος, ενώ το ΣΕΦ αναμένεται να είναι για ένα ακόμα ευρωπαϊκό βράδυ κατάμεστο από τους φιλάθλους που αναγνωρίζουν την κρισιμότητα της αναμέτρησης.

Προβλήματα έχει και η Αρμάνι Μιλάνο, η οποία έρχεται ως το μεγάλο φαβορί για τη δεύτερη θέση του ομίλου, έχοντας, μάλιστα, ως παρακαταθήκη το +30 του πρώτου γύρου. Εξαιρετικά αμφίβολος για το παιχνίδι είναι ο Αμερικανός γκαρντ, Κιθ Λάνγκφορντ, ο οποίος με την παρουσία του αλλάζει εντυπωσιακά το παιχνίδι της ιταλικής ομάδας. Το αν ο «κινητήριος μοχλός» της επίθεσης της Αρμάνι θα είναι σε θέση να αγωνιστεί, θα αποφασιστεί την τελευταία στιγμή.

Το πόσο κρίσιμη είναι η αναμέτρηση για τον Ολυμπιακό παραδέχθηκε ο ίδιος ο προπονητής της ομάδας, Γιώργος Μπαρτζώκας, ο οποίος δήλωσε χαρακτηριστικά πως για τους Πρωταθλητές Ευρώπης το ζητούμενο δεν είναι σε καμία περίπτωση η εκδίκηση για τη βαριά ήττα του πρώτου γύρου, αλλά η νίκη έστω και με ένα πόντο που θα τους ξαναβάλει και πάλι στο παιχνίδι της διεκδίκησης της δεύτερης θέσης στον όμιλο. 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.