Τα έκανε…spaghetti

Written by  Μαρ 07, 2014

Ο Ολυμπιακός ήθελε νίκη έστω με έναν πόντο για να παραμείνει ζωντανός στο κυνήγι της δεύτερης θέσης στον όμιλό του, όμως, όχι μόνο δεν τα κατάφερε, αλλά με την ήττα του από την Αρμάνι Μιλάνο με 86-88 στο ΣΕΦ κινδυνεύει πλέον σοβαρά ακόμα και με αποκλεισμό από τα play off της Ευρωλίγκα.

 

Με τον Βασίλη Σπανούλη, ο οποίος αποθεώθηκε κατά την είσοδό του από τους φιλάθλους του Ολυμπιακού, καθηλωμένο στον πάγκο για άγνωστο μέχρι στιγμής διάστημα, ο Γιώργος Μπαρτζώκας έπρεπε να αναζητήσει τα τρικ που θα ξεκλείδωναν την σκληροτράχηλη άμυνα της ιταλικής ομάδας και θα οδηγούσαν του Πρωταθλητές Ευρώπης στην νίκη που ήταν κάτι παραπάνω από απαραίτητη έπειτα από δύο συνεχόμενες ήττες από Παναθηναϊκό και Φενέρ.

Αντίθετα, η έκπληξη του Top 16 Αρμάνι αγωνίστηκε χωρίς προβλήματα, αφού ο Λάνγκφορντ κατάφερε τελικά να ξεπεράσει το πρόβλημα τραυματισμού του και να αγωνιστεί κανονικά και, μάλιστα, να είναι και ο κορυφαίος των νικητών.

Με εμφανή την πρόθεση να παίξει σκληρή άμυνα, να τρέξει και να περάσει τη μπάλα μέσα στο καλάθι, ο Ολυμπιακός προηγήθηκε πολύ γρήγορα με 10-0 έχοντας επιβάλει ήδη τον ρυθμό του. Στο διάστημα αυτό ήρθε και το πρώτο καλό νέο, καθώς ο Ντέιβιντ Μος, ο κατά τεκμήριο καλύτερος αμυντικός της Αρμάνι, χρεώθηκε με το δεύτερο φάουλ του μόλις στο 5’ και κάθισε πολύ νωρίς στον πάγκο.

Κι ενώ ένα πολύ παραγωγικό πρώτο δεκάλεπτο πήγαινε προς τη λήξη τουμε τον Ολυμπιακό να προηγείται εύκολα, ένα λάθος στην επαναφορά της μπάλας στα τελευταία 5,9’’ έδωσε την ευκαιρία στον Λάνγκφορντ να πετύχει γκολ φάουλ και, φτάνοντας του 9 πόντους, μείωσε τη διαφορά στη λήξη του σε 29-23, με τον Ολυμπιακό να έχει ως κορυφαίο τον Στράτο Περπέρογλου που στο διάστημα αυτό είχε ήδη πετύχει 13 πόντους.

Ο Ολυμπιακός μπήκε πολύ νωθρά στο δεύτερο δεκάλεπτο και επέτρεψε στην πολύ καλά στημένη Αρμάνι να πιέσει, να κλέψει μπάλες και να σκοράρει εύκολους πόντους. Με ένα γρήγορο σερί 2-8 οι Ιταλοί ισοφάρισαν το σκορ στο 12’ (31-31) και πέρασε για πρώτη φορά μπροστά στο 18’ με ένα περιπετειώδες τρίποντο του Κανγκούρ (40-41).

Το παιχνίδι ήταν ντέρμπι ως το τέλος του ημιχρόνου, με την Αρμάνι να προηγείται με 47-50 κι ενώ χρειάστηκε η βοήθεια του ριπλέι για να ακυρωθεί το καλάθι του Γιώργου Πρίντεζη σε μηδενικό χρόνο ως εκπρόθεσμο.

Με τις άμυνες να έχουν σφίξει στο τρίτο δεκάλεπτο, ο Ολυμπιακός μπήκε αποφασισμένος να περάσει τη μπάλα μέσα στη ρακέτα και να εκμεταλλευτεί το γεγονός ότι οι περισσότεροι παίκτες της Αρμάνι είχαν φορτωθεί νωρίς με φάουλ.

Οι «ερυθρόλευκοι» ξεκίνησαν καλά και με κινητήριους μοχλούς τον Περπέρογλου και τον Κώστα Σλούκα, ο οποίος οργάνωσε στο διάστημα αυτό εξαιρετικά το παιχνίδι, ο Ολυμπιακός πήρε ξανά προβάδισμα στα μισά της περιόδου. Η αδράνεια, ωστόσο, σε ορισμένες κρίσιμες επιθέσεις και κάποια χαμένα ριμπάουντ στην άμυνα, έδωσαν και πάλι την δυνατότητα στην ιταλική ομάδα να επιστρέψει στο προβάδισμα με 61-65, για να ολοκληρωθεί η τρίτη περίοδος με την Αρμάνι να προηγείται με 63-65.

Η τέταρτη περίοδος ξεκίνησε με τους χειρότερους οιωνούς για τον Ολυμπιακό, αφού η Αρμάνι έτρεξε ένα γρήγορο σερί 8-0 ανεβάζοντας τη διαφορά στο 63-73. Με την πλάτη στον τοίχο, οι «ερυθρόλευκοι» είχαν μόνο μία επιλογή: Να παίξουν τη γνωστή άμυνά τους που τους χάρισε δύο συνεχόμενους τίτλους Πρωταθλητή Ευρώπης. Με ηγέτη τον Γιώργο Πρίντεζη που στα δύσκολα πήρε την ομάδα στις πλάτες του, ο Ολυμπιακός μείωσε σταθερά τη διαφορά και την έφερε στον πόντο με τρίποντο του Μάντζαρη στο 37’.

Με το μομέντουμ δικό του ο Ολυμπιακός πήρε προβάδισμα με καλάθι του Στράτου Περπέρογλου, όμως, ο Χάκετ έδωσε και πάλι προβάδισμα με 81-82 στην Αρμάνι. Ο Μπράιαντ Ντάνστον είχε 0/2 βολές από το πέμπτο φάουλ του Μος στα 59,6’’ και ο Λάνγκφορντ έδωσε τη χαριστική βολή στον Ολυμπιακό με τρίποντο «μαχαιριά» από τα 7,5 μ. για το 81-85.

Ο πανικός είχε κυριεύσει πια τους παίκτες των «ερυθρολεύκων» που σπατάλησαν την τελευταία τους ευκαιρία να μειώσουν, χωρίς καν να καταφέρουν να κάνουν σουτ. Με 2/2 βολές ο Κανγκούρ έκανε το 81-87 και με γρήγορο καλάθι στον αιφνιδιασμό, ο Κώστας Σλούκας μείωσε σε 83-87. Ο Τζέρελς έκανε 0/2 βολές, όμως το αμυντικό ριμπάουντ χάθηκε και ο Ντάνστον έκανε εκ νέου φάουλ. Ο Λαβάλ είχε 1/2 βολές για να γράψει το τελικό σκορ 86-88 ο Κώστας Σλούκας με τρίποντο λίγο μετά το κέντρο.

Ο Ολυμπιακός έχασε ένα ακόμα εντός έδρας παιχνίδι , έκανε την τρίτη του συνεχόμενη ήττα και την ερχόμενη εβδομάδα στην Βαρκελώνη απέναντι στην Μπαρτσελόνα παίζει την τύχη του στην διοργάνωση, αφού πλέον τα περιθώρια για άλλες απώλειες έχουν στερέψει επικίνδυνα.

Οι «ερυθρόλευκοι» για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι χωρίς τον Βασίλη Σπανούλη ηττήθηκαν στις λεπτομέρειες, ωστόσο, αυτό που μετράει είναι το τελικό αποτέλεσμα που φέρνει τους Πρωταθλητές Ευρώπης αντιμέτωπους με το φάσμα του αποκλεισμού από τα play off της Ευρωλίγκα.

Ο Στράτος Περπέρογλου με 22 πόντους και ο Γιώργος Πρίντεζης με 16 ηγήθηκαν στο σκοράρισμα για τον Ολυμπιακό, ενώ ο Κώστας Σλούκας προσπάθησε να αντικαταστήσει τον Βασίλη Σπανούλη στην οργάνωση του παιχνιδιού, χωρίς, ωστόσο, αποτέλεσμα. Από την Αρμάνι Μιλάνο, που με τη νίκη αυτή ουσιαστικά «κλείδωσε» την δεύτερη θέση στον όμιλο, ο Λάνγκφορντ ήταν για ένα ακόμα βράδυ ο καταλύτης με 20 πόντους, ενώ οι Χάκετ, Τζέρελς και Λαβάλ, πήραν κρίσιμες επιθέσεις και οδήγησαν την ομάδα τους στη νίκη.

Τα δεκάλεπτα: 29-23, 47-50, 63-65, 86-88

Ολυμπιακός: Πέτγουεϊ 3, Σερμαντίνι 9, Ντάντστον 11, Περπέρογλου 22, Παπαπέτρου, Σλούκας 10, Κόλλινς, Σίμονς, Πρίντεζης 16, Μάντζαρης 5, Κατσίβελης, Λοτζέσκι 7

Αρμάνι Μιλάνο: Τζεντίλε, Τσερέλα 3, Μέλλι 2, Χάκετ 9, Κανγκούρ 3, Λάνγκφορντ 20, Σάμουελς 9, Γουάλας 8, Λαβάλ 11, Μος 6, Τζέρελς 11

Συνολική στατιστική

Ολυμπιακός: 18/37 δίποντα, 7/15 τρίποντα, 29/36 βολές, 23-9 ριμπάουντ, 13 ασίστ, 7 κλεψίματα, 4 κοψίματα, 12 λάθη

Αρμάνι Μιλάνο: 16/37 δίποντα, 12/24 τρίποντα, 20/27 βολές, 20-13 ριμπάουντ, 17  ασίστ, 6 κλεψίματα, 2 κοψίματα, 13 λάθη

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.