Το Παγκόσμιο Κύπελλο της…μπίρας! (vid)

Written by  Αυγ 02, 2014

Μπορεί οι Εθνικές Ομάδες να προετοιμάζονται για να καταθέσουν τον ιδρώτα τους στο παρκέ της Ισπανίας, το Παγκόσμιο Κύπελλο Μπάσκετ Μπίρας 2014, ωστόσο, έχει ήδη ξεκινήσει και ο ανταγωνισμός είναι μέχρι στιγμής εντυπωσιακός!

 

Η ιδέα περιλαμβάνει την επιλογή μίας ετικέτας μπίρας από κάθε χώρα που συμμετέχει στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ισπανίας και να ξεκινήσει το δικό της Πρωτάθλημα, ώστε να αναδειχθεί η καλύτερη μπίρα του Παγκοσμίου Κυπέλλου. «Θα σας γνωρίσουμε μπίρες που θα απολαύσετε και κάποιες άλλες που θα εύχεστε να μην είχατε δοκιμάσει», προειδοποιούν οι εμπνευστές της ιδέας.

Ο διαγωνισμός είναι βασισμένος στην κλήρωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου, με τις ετικέτες να είναι χωρισμένες ανάλογα με τα γκρουπ που συμμετέχουν οι εθνικές Ομάδες της χώρας που εκπροσωπούν. Την χώρα μας θα εκπροσωπήσει η μπίρα FIX, ενώ οι μπίρες που έχουν επιλεγεί για τις άλλες χώρες είναι οι εξής:  

Group A


Βραζιλία – Brahma
Αίγυπτος – Al Ahram
Γαλλία – Mont Salève Admiral Benson IPA
Ιράν – Black Delster
Σερβία – Zajecarsko
Ισπανία – Alhambra Reserva 1925

Group B


Αργεντινή – Quilmes Cristal 
Κροατία – Ozujsko
Ελλάδα – FIX
Φιλιππίνες – San Miguel Red Horse
Πουέρτο Ρίκο – Old Harbor Kofresi Stout
Σενεγάλη – Flag Spéciale

Group C


Δομηνικανή Δημοκρατία – Presidente
Φινλανδία – Sinebrychoff Porter
Νέα Ζηλανδία – 8 Wired SuperconductorDIPA
Ουκρανία – Stare Misto
ΗΠΑ – Sierra Nevada TorpedoIPA
Τουρκία – Efes Malt

Group D


Αγκόλα – Nova Cuca
Αυστραλία – Little Creatures PaleAle
Λιθουανία – Volfas Engelman Rinktinis
Μεξικό – DOAIPA
Σλοβενία – Lasko Dark
Ν. Κορέα – PlatinumIrish Cream Stout

Στον πρώτο γύρο, σύμφωνα με τους διοργανωτές «μόνο οι χειρότεροι χάνουν», αφού, όπως συμβαίνει και στο Παγκόσμιο Κύπελλο, οι 16 από τις 24 θα προχωρήσουν σε φάσεις νοκ άουτ, αφού έχουν προκριθεί έπειτα από την αξιολόγησή τους σε κάθε όμιλο ξεχωριστά.

Κάθε όμιλος θα αξιολογηθεί χωριστά και συγκεκριμένα στις 4 Αυγούστου ο πρώτος όμιλος, στις 5 ο δεύτερος, στις 7 ο τρίτος και στις 8 ο τέταρτος.

Τα νοκ άουτ ζευγαρώματα ξεκινούν την Δευτέρα 11 Αυγούστου με την εξής διασταύρωση:

Δευτέρα 11 Αυγούστου


1. A3 vs B2
2. A1 vs B4
3. C3 vs D2
4. C1 vs D4

Τρίτη 12 Αυγούστου


5. A2 vs B3
6. A4 vs B1
7. C2 vs D3
8. C1 vs D4

Στις 14 και 15 Αυγούστου θα γίνουν οι προημιτελικοί, οι ημιτελικοί την Δευτέρα 18 Αυγούστου, ο μικρός τελικός την Τετλαρτη 20 Αυγούστου, ενώ το Beersmith Trophy (το τρόπαιο που δίνεται στον νικητή, αποτελεί παράφραση του Naιsmith Trophy, του τροπαίου που δίνεται στον νικητή του μεγάλου τελικού και έχει πάρει το όνομά του από τον άνθρωπο που ανακάλυψε το μπάσκετ, James Naismith) θα δοθεί στον μεγάλο τελικό που θα πραγματοποιηθεί ανάμεσα στις καλύτερες μπίρες των χωρών που συμμετέχουν στο Παγκόσμιο Κύπελλο, την Παρασκευή 22 Αυγούστου!

Δε μένει παρά να απολαύσουμε τη διαδικασία και να ελπίσουμε πως, όπως η ελληνική Εθνική Ομάδα θα πάει πολύ ψηλά, έτσι και η ελληνική μπίρα θα κατακτήσει μια υψηλή θέση στην παγκόσμια κατάταξη και, γιατί όχι, και ένα μετάλλιο!

 

Πηγή: ballineurope.com

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.