Αποχαιρετισμός στον «Παγκόσμιο»

Written by  Οκτ 08, 2013

Το τελευταίο «αντίο» στον μεγάλο Γιώργο Αμερικάνο έδωσαν το απόγευμα στο κοιμητήριο Κόκκινου Μύλου πλήθος κόσμου, ενώ παρόντες ήταν πολλές παλιές δόξες του ελληνικού αθλητισμού.

 

Η σορός του μεταφέρθηκε τυλιγμένη με το κασκόλ της ΑΕΚ, τα χρώματα της οποίας τίμησε ως αρχηγός, οδηγώντας την στην πιο λαμπρή σελίδα της ιστορίας της, την κατάκτηση του Κυπέλλου Κυπελλούχων το 1968. Πλήθος κόσμου, στην πλειονότητά τους απλοί οπαδοί της ΑΕΚ παραβρέθηκαν και με συνθήματα αποχαιρέτισαν μια από τις πιο εμβληματικές μορφές όχι μόνο του συλλόγου, αλλά και ολόκληρου του ελληνικού αθλητισμού.

Παρόντες ήταν πολλές παλιές δόξες της ομάδας, αλλά και επιφανείς φίλαθλοί της, όπως οι Νεστορίδης, Μανωλάς, Πανταζής, Σιμυγδαλάς, Κοτσάτος, Ποδάρας, Πάντζας, Ανατολιωτάκης, Σταματιάδης, Καραφέσκος, Κακιούζης, Χατζής και Νίκος Στράτος, ο Δημήτρης Μελισσανίδης, καθώς επίσης, ο Παναγιώτης Γιαννάκης, ο Γιάννης Ιωαννίδης, ο Γιώργος Λιάνης, εκπρόσωποι της ΚΑΕ Παναθηναϊκός και η δήμαρχος Νέας-Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας Ευτυχία Αποστολάκη.

Με στεφάνια αποχαιρέτισαν τον Γιώργο Αμερικάνο ο Γιώργος Τρόντζος, ο Γιάννης Μπουρούσης, η ΕΟΚ, η ΚΑΕ Ηλυσιακός, ο σύνδεσμός Ελλήνων προπονητών. ο υπουργός Πολιτισμού Πάνος Παναγιωτόπουλος, ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός, ο Νίκος Γκάλης, ο Ιωνικός Ν.Φ, καθώς και η οικογένεια Ψωμιάδη.

Συγκλονιστικός ήταν ο επικήδειος του Χρήστου Ζούπα. «Βρε φιλαράκο μου, που πας; Όλοι εμείς εδώ σε έχουμε ανάγκη. Θέλω να ξέρεις πως όλοι στέκονται σκυθρωποί, λυπημένοι, κλαμένοι, εδώ δίπλα σου. Κι ας ήξεραν το πρόβλημά σου, δεν μπορούν να συγκρατήσουν σήμερα τα δάκρυά τους. Ένα φτωχό παιδί σαν κι εσένα, που ξεκίνησε απ" τη Νίκαια, κατάφερε να κατακτήσει την Ευρώπη χάρη στη θέληση, το πάθος, το ταλέντο. Έγινες ο μπροστάρης μας, ο αρχηγός μας, ο Παγκόσμιος. Όλοι οι νέοι πρέπει να μάθουν ότι είσαι παράδειγμα προς μίμηση. Όλη η ΑΕΚ που αγάπησες, και ας σε πλήγωσε κάποιες φορές, είναι εδώ. Εκεί που πας, ετοίμασε τις μπασκέτες, μαζί με τον Κολοκυθά, τον Χρηστέα και τους άλλους. Έχε γεια, έχε γεια, παγκόσμιε».

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.