Αρνήθηκε ο Ντάνστον, αναζητείται αντικαταστάτης

Written by  Ιουν 23, 2015

Αρνητική ήταν η απάντηση που έδωσε ο Μπράιαντ Ντάνστον στην πρόταση του Ολυμπιακού για ανανέωση της συνεργασίας τους, καθώς ενημέρωσε την διοίκηση ότι αποδέχθηκε τελικά την πρόταση της Αναντολού Εφές κι έτσι, ο κορυφαίος αμυντικός της Ευρωλίγκας τα τελευταία δύο χρόνια αποχαιρετά το «λιμάνι».

 

Ο αμερικανός σέντερ είχε από καιρό δεχθεί πρόταση από την τουρκική ομάδα έναντι 900.000 δολαρίων το χρόνο για κλειστό διετές συμβόλαιο. Η διοίκηση του Ολυμπιακού έχει ξεκαθαρίσει ότι επιθυμία της είναι να διατηρήσει τον κορμό της ομάδας, αλλά σε καμία περίπτωση δεν είναι διατεθειμένη να πληρώσει υπεραξίες για να κρατήσει κάποιον παίκτη. Με αυτό το σκεπτικό, το «ταβάνι» της «ερυθρόλευκης» πρότασης έφτασε τις 700.000 δολάρια για επίσης κλειστό διετές συμβόλαιο, πρόταση που ο Ντάνστον απέρριψε. Η αποχώρηση του ήταν σχεδόν δεδομένη, αφού ακόμα και ο συμπαίκτης του, Ματ Λοτζέσκι, μέσω twitter αποχαιρέτησε τον φίλο του, ωστόσο, αναμενόταν η τυπική απάντηση του παίκτη στην διοίκηση της ομάδας.

Έπειτα από τηλεφωνική επικοινωνία των δύο πλευρών, ο Ντάνστον ανακοίνωσε την απόφασή του να αποδεχτεί τελικά την πρόταση της τουρκικής ομάδας κι έτσι, έπειτα από δύο χρόνια, στα οποία αναδειχθηκε ισάριθμες φορές κουφαίος αμυντικός της Ευρωλίγκας και έφτασε στον τελικό της διοργάνωσης, ενώ κατέκτησε και το πρόσφατο Πρωτάθλημα Ελλάδας, αποτελεί παρελθόν από τον Ολυμπιακό.

Οι «ερυθρόλευκοι» πλέον αναζητούν τον αντικαταστάτη του, με τα πρώτα ονόματα που έχουν ήδη ακουστεί να είναι αυτά των Πάτρικ Γιανγκ της Γαλατασαράι και του Άλεξ Τάιους που έμεινε ελεύθερος από τη Μακάμπι, χωρίς, ωστόσο, να αποκλείεται και κάποια «έκπληξη», όπως αυτές που συνηθίζει η διοίκηση του Ολυμπιακού. 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.