Λοτζέσκι: «Πάντα θα σκέφτομαι τι θα γινόταν αν…»

Written by  Απρ 10, 2016

Απογοητευμένος από την αποτυχία του Ολυμπιακού να προκριθεί στα play off της Ευρωλίγκας, αλλά χαρούμενος που επέστρεψε υγιής και αποφασισμένος να τα δώσει όλα ώστε η ομάδα του να κατακτήσει το Πρωτάθλημα, δήλωσε ο Ματ Λοτζέσκι.

Ο Αμερικανός με βέλγικο διαβατήριο με την εμφάνισή του απέναντι στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας απέδειξε πόσο πολύ έλειψε από τους Πρωταθλητές Ελλάδας στην προσπάθειά τους για την ευρωπαϊκή διάκριση. Στις δηλώσεις του στο agapotobasket.gr μίλησε για το πόσο πολύ του έλειψε η αγωνιστική δράση, την ατυχία της ομάδας με τους τραυματισμούς που στέρησαν κατά πολύ την πρόκριση, την χαρά του που επιστρέφει υγιής και δυνατός για την διεκδίκηση του τελευταίου στόχου της χρονιάς και το κίνητρο για τον ίδιο και στους συμπαίκτες του να διατηρήσουν τα εγχώρια πρωτεία.

Φαντάζομαι, δεν ήταν αυτή η επιστροφή που ονειρευόσουν.

Είναι απογοητευτικό να μην περάσουμε στον επόμενο γύρο. Όσον αφορά εμένα, είμαι χαρούμενος που επιστρέφω και είμαι καλά να βρεθώ με τους συμπαίκτες μου και τους φιλάθλους μας.

Ήταν μια δύσκολη βραδιά με τον αποκλεισμό.

Γνωρίζαμε ότι δεν είχαμε προκριθεί, αλλά θέλαμε να κάνουμε ένα καλό παιχνίδι για τους εαυτούς μας και τους φιλάθλους μας. Τώρα πρέπει να κοιτάξουμε μπροστά. Ό,τι έγινε, έγινε, μόνο μπροστά κοιτάμε στο Πρωτάθλημα.

Πόσο σκληρό είναι τη μια χρονιά να είστε φιναλίστ στην Ευρωλίγκα και την επόμενη να μην προκριθείτε στα playoff;

Όπως είπα, είναι απογοητευτικό. Είχαμε υψηλότερες προσδοκίες από τους εαυτούς μας. Έχουμε μια ομάδα που θα μπορούσε να πετύχει περισσότερα. Αλλά έτσι είναι το μπάσκετ. Χάσαμε κάποια παιχνίδια που έπρεπε να κερδίσουμε. Αυτό ήταν που μας κόστισε.

Τώρα νιώθετε την πίεση ότι “πρέπει” να κερδίσετε το Πρωτάθλημα;

Την πίεση τη νιώθουμε έτσι κι αλλιώς. Τώρα απλώς θα είμαστε πιο “πεινασμένοι” και θα έχουμε ακόμα μεγαλύτερο κίνητρο. Έτσι νιώθω εγώ, ελπίζω και οι συμπαίκτες μου. Πιστεύω ότι θα είμαστε έτοιμοι και θα παίξουμε καλά για να κερδίσουμε το Πρωτάθλημα.

Έχεις στο μυαλό στου ένα “Τι θα γινόταν, αν μπορούσα να βοηθήσω;”.

Βέβαια, το νιώθω αυτό. Είναι στο μυαλό μου. Τι θα γινόταν αν ήμουν κι εγώ εκεί, αν μπορούσα να βοηθήσω. Δυο σημαντικά κομμάτια της ομάδας (σ.σ. ο ίδιος και ο Πάτρικ Γιανγκ) έλειπαν, άλλοι τραυματίστηκαν επίσης κι έλειψαν αρκετά. Δεν είχαμε τύχη. Γνωρίζουμε ότι έτσι είναι αυτά. Δεν καταφέραμε να ολοκληρώσουμε τη δουλειά. Έτσι είναι.

Αισθάνεσαι καλύτερα τώρα; Ξεπέρασες το πρόβλημά σου;

Αισθάνομαι πολύ καλά. Μετά από τόσο καιρό που έλειπα, είμαι καλά και χαίρομαι που επέστρεψα. Ειμαι πίσω, είμαι έτοιμος και θα δώσω τον καλύτερο μου εαυτό για να κερδίσω με τους συμπαίκτες μου το Πρωτάθλημα. 

Γιώργος Αράπογλου

 

Γεννημένος στην Ν. Φιλαδέλφεια και μεγαλωμένος στο Καματερό, σε μια γειτονιά γεμάτη αλάνες και άπειρους χώρους για την διεύρυνση της παιδικής φαντασίας, από μικρός δύο πράγματα ήταν ξεκάθαρα μέσα του.

 

Ότι θα ασχοληθεί με τον αθλητισμό και ότι κάποτε θα γίνει δημοσιογράφος. Από τη μια, η κλίση στο γράψιμο φαινόταν από τις πρώτες εκθέσεις του δημοτικού και τις άπειρες μικρές εφημερίδες που τύπωνε, από την άλλη, που τον έχανες, που τον έβρισκες, με μια μπάλα στο χέρι ήταν. Την πορτοκαλί, αυτή με τα σπυριά!

 

Μεγαλώνοντας, το ύψος δε βοήθησε να ασχοληθεί ενεργά με το μπάσκετ πέρα από κάποιες ομάδες της γειτονιάς ή τα σχολικά πρωταθλήματα, ωστόσο, τον αθλητισμό δεν τον εγκατέλειψε. Υπήρξε αθλητής με δελτίο του Ιωνικού Ν.Φ., για έξι χρόνια, περνώντας αρχικά από τα τμήματα ενόργανης γυμναστικής και στη συνέχεια από το χάντμπολ, με συμπαίκτες αθλητές που αρκετά χρόνια αργότερα, στελέχωσαν και την Εθνική Ομάδα.

 

Η δημοσιογραφία, ωστόσο, τον κέρδισε. Ο μεγάλος του έρωτας ήταν το ραδιόφωνο. Την πρώτη του ραδιοφωνική εκπομπή την έκανε σε ηλικία μόλις 15 ετών. Στα επόμενα χρόνια εργάστηκε σε πολλά από τα μεγαλύτερα Μέσα της έντυπης και ηλεκτρονικής δημοσιογραφίας (Flash, ΝΕΑ, Χρηματιστήριο, Ταχυδρόμος, Veto, ΝΟΟΖ κλπ) και πέρασε από όλων των ειδών τα ρεπορτάζ (ελεύθερο, αθλητικό, πολιτικό, καλλιτεχνικό, αυτοδιοίκησης, τουριστικό κλπ). Εργάστηκε επίσης ως διορθωτής και επιμελητής κειμένων σε αρκετά έντυπα, καθώς και ως υπεύθυνος επικοινωνίας στην εταιρεία WIDEServicesPC.

 

Είναι μέλος της συντακτικής ομάδας του πρώτου ελληνικού περιοδικού δρόμου «ΣΧΕΔΙΑ» από το πρώτο τεύχος, ενώ έχει ασχοληθεί και με την εκπαίδευση ενηλίκων. Το τελευταίο διάστημα ετοιμάζεται για την έκδοση του πρώτου του μυθιστορήματος.

Από τη θέση του Αρχισυντάκτη του «Agapotobasket.gr», ευελπιστεί να βάλει το πιο σημαντικό «τρίποντο» της δημοσιογραφικής του ζωής. Να δημιουργήσει με τη βοήθεια της συντακτικής ομάδας μια μεγάλη μπασκετική κοινότητα που θα αλλάξει τον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε το άθλημα και θα φέρει άλλο χρώμα στις κερκίδες των ελληνικών γηπέδων.

 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.