Η Novi Sad Al Wahda νικήτρια του FIBA 3x3 World Tour και στο Πεκίνο

Written by  Σεπ 20, 2016

Η ομάδα Novi Sad Al Wahda από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ήταν η νικήτρια και του FIBA 3x3 World Tour Beijing Masters, του προτελευταίου σταθμού του World Tour κερδίζοντας πολύ εύκολα στον τελικό την ομάδα από το Gdansk της Πολωνίας.

Αυτός είναι ο τρίτος τίτλος που κατακτά η ομάδα στη φετινή σεζόν, καθώς και ο πιο εύκολος, αφού παρά την απουσία του εξαιρετικού σουτέρ της, Ντέγιαν Μαϊστόροβιτς εξαιτίας ενός τραυματισμού στον αστράγαλο, πήρε το προβάδισμα από την αρχή στον τελικό και με ηγέτη τον καλύτερο παίκτη του 3x3 αυτή τη στιγμή στον κόσμο, Ντούσαν Ντόμοβιτς Μπουλούτ, πήραν εύκολα τη νίκη.

Ο Μπουλούτ με συνολικά 46 πόντους ήταν ο πρώτος σκόρερ του τουρνουά που διεξήχθη στο Wukesong Hi-Park, ένα αθλητικό κέντρο του Πεκίνου που είναι αφιερωμένο αποκλειστικά στο μπάσκετ.

Η Novi Sad έχει ήδη κλείσει θέση για τον μεγάλο τελικό του τουρνουά, το FIBA 3x3 World Tour Final που θα διεξαχθεί στο Άμπου Ντάμπι κι έτσι, από το τουρνουά του Πεκίνου δεν προέκυψε κάποια ομάδα που προκρίθηκε στον τελικό. Η εξέλιξη αυτή έφερε τις υπόλοιπες ομάδες της τετράδας να κάνουν τεράστια άλματα στην παγκόσμια κατάταξη με το Gdansk να βρίσκεται στην 5η θέση, την Αγ. Πετρούπολη στην 7η και την Χαμαμάτσου από την Ιαπωνία στην 8η.

Τελευταίος σταθμός του FIBA 3x3 World Tour Beijing Masters είναι η πόλη του Μεξικό το Σαββατοκύριακο 24-25 Σεπτεμβρίου από όπου θα προκύψουν και οι ομάδες που θα συμπληρώσουν τη δωδεκάδα των συμμετεχόντων στον μεγάλο τελικό.

Αξίζει δε να σημειωθεί ότι στο τουρνουά του Μεξικό, ο Αμερικανός Τζόρνταν 'Take Flight' Σάουδερνλαντ κέρδισε για δεύτερη φορά φέτος στον διαγωνισμό των καρφωμάτων.

 

Πηγή και Φωτό: FIBA

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.