Η Chicago νικήτρια του FIBA 3x3 World Tour Americas Masters

Written by  Σεπ 26, 2016

Η ομάδα του Chicago ήταν η νικήτρια του τελευταίου από τα επτά συνολικά τουρνουά της σεζόν και, μαζί με την φιναλίστ ομάδα της São Paulo DC προκρίθηκαν στον μεγάλο τελικό του FIBA 3x3 World Tour Final που θα διεξαχθεί στο Άμπου Ντάμπι στις 27-28 Οκτωβρίου.

Η ομάδα του Chicago είχε το απόλυτο των νικών στο τουρνουά, διευρύνοντας το νικηφόρο της σερί από το ντεμπούτο της στα τουρνουά 3x3 σε 22-0. Στον τελικό επικράτησαν της ομάδας του São Paulo DC από τη Βραζιλία με 21-13, με τους Μάικ Χένρι και Στέφον Χάνα να σημειώνουν από 8 πόντους.

Ο Χένρι, μάλιστα, ήταν ο πρώτος σκόρερ του τουρνουά με συνολικά 46 πόντους, κερδίζοντας, ταυτόχρονα, και το βραβείο του Πολυτιμότερου παίκτη.

Στον διαγωνισμό τριπόντων, ο Μεξικάνος Μορίς Ρίντικ επικράτησε έχοντας καταγράψει ρεκόρ με 15 πόντους, ενώ τον διαγωνισμό καρφωμάτων κέρδισε ο πρώην επαγγελματίας Αμερικανός Κρις Στέιπλς, στο ρεπερτόριο του οποίου υπήρξε μεταξύ άλλων ένα εντυπωσιακό κάρφωμα 360ο έχοντας περάσει τη μπάλα κάτω από τα πόδια και με άλμα πάνω από δυο μαζορέτες!

Με την ολοκλήρωση και του τελευταίου προκριματικού τουρνουά, έχει ήδη καταρτιστεί η 12άδα των ομάδων που προκρίθηκαν στον μεγάλο τελικό με τις ομάδες

Chicago (USA), Caguas (PUR), Novi Sad Al Wahda (UAE), Ljubljana (SLO) και Saskatoon (CAN) να προκρίθηκαν ως νικητές των τουρνουά.

Οι υπόλοιποι 7 φιναλίστ προκρίθηκαν λόγω της υψηλής βαθμολογίας τους στην παγκόσμια κατάταξη και αυτές είναι οι: Gdansk (POL, 6η), São Paulo DC (BRA, 7η), Piran (SLO, 8η), St Petersburg (RUS, 9η), Hamamatsu (JPN, 10η), Kranj (SLO, 11η) και Belgrade (SRB, 12η). 

 

Πηγή και φωτό: FIBA

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.