Ένα Πρωτάθλημα με στόχο το «Ροζ φύλλο της Ζωής»

Written by  Οκτ 08, 2016

Το κοινωνικό του πρόσωπο δείχνει για μια ακόμα ο αθλητισμός και ειδικότερα το μπάσκετ, μέσα από μια πολύ σημαντική πρωτοβουλία του Εργασιακού Πρωταθλήματος Μπάσκετ Γυναικών ΕΚΑ – Νίκος Γκάλης, το οποίος αφιερώνει την φετινή χρονιά στον αγώνα της αθλήτριας Ράνιας Αλεβιζάκη να καταπολεμήσει την λευχαιμία.

Το Εργασιακό Πρωτάθλημα Μπάκετ «Νίκος Γκάλης-ΕΚΑ», που έχει συμπληρώσει ήδη τρεις δεκαετίες ζωής είναι το μεγαλύτερο Εργασιακό Πρωτάθλημα Μπάσκετ της Ευρώπης , στο οποίο συμμετέχουν συνολικά 110 ομάδες.

Φέτος, το Πρωτάθλημα και όλοι οι αγώνες είναι αφιερωμένοι στην Ράνια Αλεβιζάκη, αρχηγό της ομάδας της πάλαι ποτέ τράπεζας Marfin (νυν Πειραιώς) που συμμετείχε στο Εργασιακό Πρωτάθλημα Μπάσκετ ΕΚΑ-"Νίκος Γκάλης", η οποία διαγνώστηκε με λευχαιμία και δίνει τη δική της σκληρή μάχη για να κερδίσει το Ροζ Φύλλο της Ζωής.

Αυτό είναι και το σύνθημα της φετινής διοργάνωσης που, εκτός από ένα σημαντικό αθλητικό γεγονός, αναδεικνύει και το κοινωνικό πρόσωπο του αθλητισμού, στο πλευρό τόσο της ίδιας της αθλήτριας, όσο και σε κάθε άνθρωπο που δίνει τη μάχη με αυτή τη σκληρή και επίπονη ασθένεια.

Το Πρωτάθλημα, άλλωστε έχει εκφράσει και κατά το παρελθόν την ευαισθησία του στο ζήτημα, καθώς έχει διοργανώσει Τουρνουά αφιερωμένα στην στήριξη της έρευνας για την καταπολέμηση του καρκίνου, όπως αυτό του Μαρτίου 2014, όταν διοργανώθηκε το μονοήμερο Τουρνουά "Γυναίκες ενάντια στο Καρκίνο".

Στο πλευρό της Ράνιας Αλεβιζάκη έχουν ταχθεί φορείς όπως ο Σύλλογος Ελλήνων Ολυμπιονικών (με το πρόγραμμα Make Place for One more Woman), το Ολυμπιακό Μουσείο Θεσσαλονίκης, οι φίλοι της Εθνικής Ομάδας Πελαργοί, καθώς επίσης η εταιρεία Alta Mira Events και η εταιρεία Κοσμημάτων FASPA Artisan Jewelry.

To agapotobasket.gr επικοινώνησε με τον υπεύθυνο επικοινωνίας του Εργασιακού Πρωταθλήματος Μπάσκετ ΕΚΑ Νίκος Γκάλης και αρμόδιο για τα θέματα του Γυναικείου, κ. Γιάννη Σταθόπουλο, ο οποίος μίλησε για τη σημασία του φετινού Πρωταθλήματος.

«Η αφιέρωση του Γυναικείου Τομέα του Πρωταθλήματός μας στην προσπάθεια ενός μέλους μας να νικήσει την ασθένειά του, είναι κάτι το πρωτόγνωρο. Η γνωστοποίηση της ασθένειας της Λευχαιμίας που αντιμετωπίζει η Ράνια Αλεβιζάκη, τέως υπεύθυνη της ομάδας της Τράπεζας Πειραιώς, επέδρασε καταλυτικά ώστε να προκληθεί η μεγαλύτερη παρακίνηση γυναικών για συμμετοχή στο μοναδικό Εργασιακό Πρωτάθλημα Γυναικών που υπάρχει στη χώρα, καθώς και στη συσπείρωση των ήδη υπαρχόντων ομάδων, να συμμετέχουν σε ένα πρωτάθλημα στο οποίο ουσιαστικά θα είναι όλες νικήτριες. Η επιλογή της ημερομηνίας της έναρξης του Πρωταθλήματος από όλες της ομάδες, ώστε να συμπέσει με την με την εισαγωγή της Ράνιας για μεταμόσχευση και να συμβαδίζουν κατά αυτόν τον τρόπο όλες μαζί για να πάρουν το "ροζ φύλλο της ζωής" είναι συγκινητική και αξιέπαινη. Ενστερνιζόμενοι την προσωπική επιθυμίας της Ράνιας, το Πρωτάθλημα θα αποτελέσει μία πλατφόρμα ενημέρωσης για την πρόληψη και την αντιμετώπιση του καρκίνου, καθώς και την συμβολή όλων μας προς τους ανθρώπους που νοσούν, η οποία εν τέλει είναι τόσο απλή, μα συνάμα και τόσο ουσιαστική. Να ευχαριστήσουμε τέλος όλες τις εμβληματικές προσωπικότητες του αθλητισμού, απ' όλα τα αθλήματα, που ενεργοποιήθηκαν και είναι κοντά μας σ' αυτή την προσπάθεια».

 Όπως ήταν φυσικό, η εξέλιξη αυτή έχει προκαλέσει έντονο το ενδιαφέρον πολλών ανθρώπων του αθλητισμού που προσφέρουν την στήριξή τους στον σκοπό. Πρώτος και καλύτερος ο ίδιος ο Νίκος Γκάλης, ο οποίος με δήλωσή του εκφράζει τη συμπαράστασή του στην αθλήτρια.

 

 «Το Εργασιακό Πρωτάθλημα μπάσκετ του ΕΚΑ, στο οποίο έχει αποδοθεί το όνομά μου, αποτελεί πλέον και μια πλατφόρμα ενημέρωσης για την πρόληψη και την αντιμετώπιση του καρκίνου, καθώς και για την ουσιαστική συνδρομή μας, προς τους ανθρώπους που νοσούν…

Θέλω να συγχαρώ όλους τους ιθύνοντες για την πρωτοβουλία τους να αφιερώσουν το Γυναικείο Εργασιακό Πρωτάθλημα Νίκος Γκάλης-ΕΚΑ σε αυτό το σκοπό και να δηλώσω τη στήριξή μου στην Ράνια Αλεβιζάκη που με τη συμπαράσταση όλων των κοριτσιών που θα παίξουν στο παρκέ ή θα γίνουν εθελόντριες μυελού των οστών αγωνίζεται για να πάρει εκείνη το Ροζ φύλλο του αγώνα της Ζωής»

 Με δήλωσή του στον προσωπικό του λογαριασμό, ο παλαίμαχος αρχηγός της Εθνικής Ομάδας Μπάσκετ, Μιχάλης Κακιούζης έστειλε το δικό του μήνυμα.

 «Η πρωτοβουλία του Γυναικείου Τομέα του Εργασιακού Πρωταθλήματος του EKA είναι αξιέπαινη!!! Η αφιέρωση ενός Πρωταθλήματος στην προσπάθεια ενός μέλους του να κερδίζει την ζωή του είναι κάτι το πρωτόγνωρο. Η επιλογή της ημερομηνίας της έναρξης του Πρωταθλήματος, ώστε να συμπέσει με την με την εισαγωγή της Ράνιας για μεταμόσχευση και να συμβαδίζουν όλες μαζί για το ροζ φύλλο της ζωής είναι πραγματικά συγκηνητική».

 Το δικό της μήνυμα έστειλε και η διεθνής αθλήτρια Αναστασία Κωστάκη:

 «Ο αθλητισμός και ιδιαίτερα το άθλημα της Καλαθοσφαίρισης προσφέρονται για την προαγωγή κοινωνικών μηνυμάτων και την επίτευξη κοινωνικών σκοπών. Επιπλέον, ένα Πρωτάθλημα εντός των πλαισίων του οποίου μπορεί να διαμορφωθεί μια συνολική κουλτούρα και να παραχθεί γνώση και ενημέρωση για ζωτικής σημασίας ζητήματα, είναι ό,τι καλύτερο!! Έτσι, στηρίζω ολόψυχα την προσπάθεια της Ράνιας Αλεβιζάκη και όλων των κοριτσιών που συμμετέχουν στο Γυναικείο Εργασιακό Πρωτάθλημα Νίκος Γκάλης-ΕΚΑ και αγωνίζονται μαζί για το Ροζ φύλλο ενάντια στη λευχαιμία».

 Μηνύματα έστειλαν επίσης η χάλκινη Παραολυμπιονίκης του στίβου Δήμητρα Κοροκίδα, καθώς και η Πρόεδρος και η Γενική Γραμματέας του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών Βούλα Κοζομπόλη και Βούλα Ζυγούρη.

 

 

 

 

Δείτε το βίντεο της διοργάνωσης:

 

 

Το agapotobasket.gr είναι στο πλευρό της διοργάνωσης και στέλνει τις ευχές του στην Ράνια Αλεβιζάκη για καλή τύχη στον αγώνα της. Της ευχόμαστε να επανέλθει δυνατή και όλοι μαζί να συνεχίσουμε τον αγώνα της ενημέρωσης για την πρόσληψη και την καταπολέμηση του καρκίνου.

 

 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.