Στην κορυφή του κόσμου Σερβία και Τσεχία

Written by  Οκτ 16, 2016

Πρωταθλητές κόσμου αναδείχθηκαν οι ομάδες της Σερβίας στους άνδρες και της Τσεχίας στις γυναίκες, στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα που ολοκληρώθηκε τα ξημερώματα στην πόλη Γουανκγτζού της Κίνας.

Το «FIBA 3x3 World Championships» διοργανώθηκε από τις 11 ως τις 15 Οκτωβρίου και συγκέντρωσε τα μεγαλύτερα ονόματα του αθλήματος, προσφέροντας πλούσιο θέαμα και συγκινήσεις σε όσους συμμετείχαν, αλλά και όσους το παρακολούθησαν.

Η ομάδα της Σερβίας, μετά το χρυσό μετάλλιο που είχε κατακτήσει το 2012 στην Ελλάδα και το αργυρό το 2014 στην Ρωσία, επέστρεψε στην κορυφή του κόσμου επικρατώντας στον τελικό με 21-16 της ομάδας των ΗΠΑ την οποία ανάγκασαν στην πρώτη της ήττα μετά από 28 συνεχόμενες νίκες.

Ο κορυφαίος παίκτης του 3x3 στον κόσμο Ντούσαν Ντόμοβιτς Μπουλούτ ηγήθηκε της νίκης των Σέρβων, πετυχαίνοντας μαζί με τον Ντέγιαν Μαϊστόροβιτς συνολικά 16 πόντους στον τελικό. Ο Μπουλούτ αναδείχθηκε επίσης πολυτιμότερος παίκτης του τουρνουά.

Το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε η Σλοβενία που επικράτησε στον μικρό τελικό της Ισπανίας με 17-16.

Οι έντεκα από τους δώδεκα παίκτες που κατέκτησαν τα μετάλλιο έδωσαν πλέον ραντεβού στο γεγονός της χρονιάς, τον τελικό του «FIBA 3x3 World Tour» που θα διεξαχθεί στο Άμπου Ντάμπι στις 27 και 28 Οκτωβρίου.

Η Τσεχία αναδείχθηκε Παγκόσμια Πρωταθλήτρια στις γυναίκες, μετά τη νίκη τους επί της Ουκρανίας στον τελικό με 21-11, έχοντας, μάλιστα αποκλείσει στον ημιτελικό τις απερχόμενες Πρωταθλήτριες των ΗΠΑ. Η πολυτιμότερη παίκτρια του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος U18 Σάρα Κρουμφόλκοβα σημείωσε 8 πόντους στον τελικό, ενώ ιστορία έγραψε η πολυτιμότερη παίκτρια του τουρνουά, Μιχαέλα Ούλροβα, η οποία έγινε η πρώτη αθλήτρια που στέφθηκε Παγκόσμια Πρωταθλήτρια τόσο με την Εθνική Ομάδα της χώρας της όσο και στο αγώνισμα του 3x3.

Το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησαν οι ΗΠΑ που στον μικρό τελικό επικράτησαν της Ισπανίας με 20-14.

Στις επιμέρους βραβεύσεις, η Αλεξάνδρα Τεοντόρεαν από την Ουγγαρία κέρδισε το χρυσό μετάλλιο στο διαγωνισμό ικανοτήτων των γυναικών, με τις Μάρτα Φόντορ από τη Ρουμανία και Τζόρτζια Άγκνιου από τη Ν. Ζηλανδία να κατακτούν το αργυρό και το χάλκινο αντίστοιχα. Στο διαγωνισμό τριπόντων ο Άνγκελ Σαντάνα από τη Ρουμανία κέρδισε το χρυσό, η Πάουλα Παλομάρες από την Ισπανία το αργυρό και η Ναταλί Ρομέο από τις ΗΠΑ το χάλκινο, ενώ στο διαγωνισμό καρφωμάτων που για πρώτη φορά ήταν ανοικτός για επαγγελματίες αθλητές, το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε ο Ουκρανός Ντμίτρι Κριβένκο, το αργυρό ο Αμερικάνος Αλφόνσο ΜακΚίνι και το χάλκινο ο Ιταλός Μάρκο Φαβρέττο.

Η τελική κατάταξη

Άνδρες

Σερβία

ΗΠΑ

Σλοβενία

Ισπανία

Κατάρ

Ολλανδία

Ουγγαρία

Ουρουγουάη

Φιλιππίνες

Ρωσία

Ιαπωνία

Ινδονησία

Ανδόρα

Ρουμανία

Ιταλία

Αίγυπτος

Τουρκία

Κίνα

Ν. Ζηλανδία

Πολωνία

Γυναίκες

Tσεχία

Ουκρανία

ΗΠΑ

Ισπανία

Γαλλία

Ουγγαρία

Ολλανδία

Αργεντινή

Ιταλία

Κίνα

Αυστραλία

Ν. Ζηλανδία

Πολωνία

Ρουμανία

Κινεζική Ταϊπέι

Ανδόρα

Ινδονησία

Μακάου

Ιαπωνία

 

Νησιά Κουκ

Πηγή και Φωτό: FIBA.com

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.