Δεν σκορ-Άρη, δεν κερδίζει

Written by  Νοε 07, 2017

Με τις κλασικές πλέον επιθετικές του αδυναμίες, ο Άρης έκανε ένα ακόμα φτωχό παιχνίδι και γνώρισε την ήττα από την πρωτοπόρο του ομίλου Μπεσίκτας με 83-61, συνεχίζοντας το σερί των αρνητικών του εμφανίσεων.

Παρά το γεγονός ότι η ελληνική ομάδα ξεκίνησε πολύ ενθαρρυντικά, η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη, με τους γηπεδούχους να εκτελούν κατά… βούληση (15/30 τρίποντα) και να μην αφήνουν περιθώρια στην αναιμική επίθεση των «κιτρινόμαυρων» να ακολουθήσει.  

Σε αντίθεση με το παιχνίδι Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό, ο Άρης ξεκίνησε με 3/3 τρίποντα και έδειξε να βρίσκεται σε καλή κατάσταση στην αρχή της αναμέτρησης, ενώ με έμφαση στην άμυνα και καλή κυκλοφορία στην επίθεση, έφτασε το +10 (12-22) και το πρώτο δεκάλεπτο έληξε με την ελληνική ομάδα να προηγείται με 15-22.

Η Μπεσίκτας πίεσε με το ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου και με το ξύπνημα του Ερλ Κλαρκ, ο οποίος επέστρεψε μετά τον τραυματισμό του, μείωσε τη διαφορά και κατάφερε να προηγηθεί (27-26) και με τον Άρη να έχει χάσει την καλή αμυντική του λειτουργία, να υποπίπτει σε πολλά φάουλ που οδηγούσαν σε εύκολους πόντους από τη γραμμή των βολών, έφτασε στο +7 στο τέλος του ημιχρόνου (40-33).

Ο Άρης αδυνατούσε να βρει λύσεις τόσο στην επίθεση για να μειώσει, όσο και στην άμυνα, με την Μπεσίκτας να φτάνει σε εύκολα καλάθια και να ανεβάζει τη διαφορά στους 10 (47-37), έφτασε τη μέγιστη τιμή της λίγο πριν τη λήξη του δεκάλεπτου (60-45) και ο Παναγιώτης Γιαννάκης είχε πολλά προβλήματα να λύσει στην τελευταία περίοδο.

Παρ’ όλα αυτά, η ελληνική ομάδα δεν μπορούσε να πλησιάσει με τίποτα στο σκορ, η διαφορά άρχισε να ξεφεύγει και το τελικό 83-61 ήρθε να ολοκληρώσει μια ακόμα φτωχή βραδιά για τους «κιτρινόμαυρους».

Ο Γιάννης Αθηναίου με  18 πόντους (5/8 τρίποντα) και 6 ασίστ ήταν η μόνη… όαση στην επιθετική αφλογιστία των παικτών του Άρη, με τον Κιθ Μπένσον να συμπληρώνει 10 πόντους με 8 ριμπάουντ.

Για την τουρκική ομάδα, μεγάλη ζημιά έκανε ο Μπότραϊτ με 21 πόντους και 7 ασίστ, ο Ντίμπλερ σημείωσε 16 πόντους με 4 ριμπάουντ και ο Στρόμπερι σημείωσε 13 πόντους με 6 ριμπάουντ.

Τα δεκάλεπτα: 15-22, 40-33, 60-47, 83-61

 

 

 

Φωτό: championsleague.basketball

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.