Έσπασε το αρνητικό σερί με την άμυνά του

Written by  Νοε 14, 2017

Με κορυφαίο τον Παναγιώτη Βασιλόπουλο και κυρίαρχο στοιχείο την άμυνά του, ο Άρης επικράτησε με 59-56 της Αβελίνο και έφτασε στο 3-3 στον όμιλό του, βάζοντας τέλος σε ένα σερί 5 συνεχόμενων ηττών σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Για ένα ακόμα παιχνίδι, η ομάδα της Θεσσαλονίκης δεν έθελξε με την επίθεσή της, όμως, αυτή τη φορά κατάφερε να κρατήσει την αντίπαλό της πολύ χαμηλά και να πάρει μια σημαντική βαθμολογική, αλλά και ψυχολογική ανάσα ενόψει της δύσκολης συνέχειας και εν αναμονή των διορθωτικών κινήσεων που πιθανόν να γίνουν ίσως και άμεσα.

Ο Παναγιώτης Γιαννάκης στερήθηκε των υπηρεσιών του Μιχάλη Τσαϊρέλη, ο οποίος δεν ξεπέρασε τις ενοχλήσεις από το χτύπημα που δέχθηκε στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ.

Το παιχνίδι ήταν πολύ κακό από το ξεκίνημα, με τον Άρη να μένει χωρίς πόντο για περισσότερα από 2’, αλλά και την ιταλική ομάδα να ακολουθεί με τον ίδιο ρυθμό, με συνέπεια το σκορ να είναι πολύ χαμηλό, οι δυο ομάδες να πηγαίνουν πόντο-πόντο και να μην καταφέρνουν να σκοράρουν για άλλα 02:30 μέχρι το τέλος του δεκάλεπτου (12-12).

Το σκηνικό δεν άλλαξε, με τις δυο ομάδες να σκοράρουν με το… σταγονόμετρο, τον Άρη να παίρνει προβάδισμα 20-17 στο 16’ και την Αβελίνο να κλείνει το ημίχρονο με οριακό προβάδισμα μόλις 2 πόντων (25-27).

Με δυο τρίποντα στο ξεκίνημα της τρίτης περιόδου, οι φιλοξενούμενοι ολοκλήρωσαν ένα συνολικό σερί 11-0 και προηγήθηκαν για πρώτη φορά με 8 πόντους (25-33), έφτασε ακόμα και τους 9 (30-39 στο 25’) και το δεκάλεπτο έληξε με τον Άρη να είναι πίσω στο σκορ με 39-44.

Η τελευταία περίοδος ήταν κακή όπως και το υπόλοιπο παιχνίδι, από πλευράς θεάματος, αλλά με πολύ ενδιαφέρον όσον αφορά την έκβαση της αναμέτρησης.

Οι φιλοξενούμενοι έφτασαν πάλι το +7 (40-47) και με την εικόνα του παιχνιδιού, έδειχναν να έχουν πάρει μεγάλο προβάδισμα για τη νίκη, όμως, ο Άρης έδειξε να ξυπνά στο πιο κρίσιμο σημείο, μείωσε σταδιακά, έφτασε στον πόντο (52-53) και πέρασε μπροστά με καλάθι του Βασιλόπουλου για το 57-55.

Ο Ν’Ντιαγέ με 1/2 βολές μείωσε σε 57-56, ο Γουίβερ πήρε το ριμπάουντ και ο Αθηναίου με προσωπική ενέργεια έκανε το 59-56 στα 7’’ και αυτό ήταν το τελικό σκορ, με τον Άρη να βάζει τέλος σε ένα άσχημο σερί ηττών σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Κορυφαίος της ελληνικής ομάδας ήταν ο Παναγιώτης Βασιλόπουλος, ο οποίος σημείωσε 15 πόντους με 8 ριμπάουντ, 4 ασίστ, ένα κλέψιμο, ένα κόψιμο, αλλά και 5 λάθη, ενώ ο Γκάρι Μπελ σημείωσε 16 πόντους με 2 ριμπάουντ, 2 ασίστ και 1 κλέψιμο.

Από την ιταλική ομάδα, ο Ν’Ντιαγέ είχε 16 πόντους με 7 ριμπάουντ, ενώ 16 πόντους είχε και ο Ριτς.

Τα δεκάλεπτα: 12-12, 25-27, 39-44, 59-56

 

 

 

Φωτό: championsleague.basketball

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.