Δεν είχε δυνάμεις για την ανατροπή

Written by  Δεκ 20, 2017

Μια πολύ κακή εικόνα για ένα μεγάλο διάστημα του παιχνιδιού παρουσίασε και πάλι ο Άρης, που, παρά την προσπάθεια να κάνει μια επική ανατροπή, γνώρισε την εντός έδρας ήττα από τη Νίμπουργκ με 65-71 και απογοήτευσε τους φιλάθλους του για μια ακόμα φορά στη φετινή σεζόν.

Η ελληνική ομάδα παρουσιάστηκε ασύνδετη, χωρίς καθαρό μυαλό και οργάνωση, με σημαντικές αμυντικές και (μόνιμα πια) επιθετικές αδυναμίες και έφτασε κοντά στο φάσμα της συντριβής, αφού οι φιλοξενούμενοι μυρίστηκαν… αίμα, έφτασαν τη διαφορά ακόμα και στους 25 πόντους (12-37) και απείλησε τον Άρη με μια ακόμα πολύ βαριά ήττα τη φετινή σεζόν.

Παρ’ όλα αυτά, κατάφερε με εξαιρετική απόδοση κυρίως στο τρίτο δεκάλεπτο να ανατρέψει τη διαφορά και να προηγηθεί μετά από σχεδόν 30’ αγώνα, αλλά ξέμεινε από δυνάμεις και λύσεις και δεν κατάφερε να αποτρέψει το… μοιραίο.

Η αστοχία και οι άμυνες είχαν τον πρώτο λόγο στο ξεκίνημα της αναμέτρησης, με το σκορ να μένει σε πολύ χαμηλά επίπεδα, τον Άρη να ισοφαρίζει για τελευταία φορά μόλις στο 6’ σε 9-9 και έκτοτε να χάνει κάθε επαφή με το σκορ μέχρι και τα μισά του τρίτου δεκάλεπτου.

Αρχικά η Νίμπουργκ έκανε ένα σερί 8-2 μέχρι το τέλος της πρώτης περιόδου (11-17) και, στη συνέχεια κυριάρχησε ολοκληρωτικά, με τον Άρη να δείχνει ότι βρισκόταν μάλλον σε… άλλο γήπεδο.

Μόνον έτσι μπορεί να εηγηθεί η απελπιστική καθίζηση των παικτών του Παναγιώτη Γιαννάκη που δεν σκόραραν ξανά παρά μόνον μετά από 7 αγωνιστικά λεπτά, διάστημα στο οποίο η Νίμπουργκ έκανε ένα εντυπωσιακό σερί 18-0, εκτόξευσε τη διαφορά στο 11-35 και έθεσε τα θεμέλια από το πρώτο μέρος για τη νίκη.

Η διαφορά έφτασε τη μέγιστη τιμή της στην επόμενη φάση (12-37), το ημίχρονο βρήκε τον Άρη πίσω στο σκορ με 23-42 και τα προβλήματα που πρέπει να λυθούν να είναι ένα αδιαπέραστο βουνό.

Η αλλαγή εικόνας με το ξεκίνημα του δεύτερου μέρους και το σερί 10-0 του Άρη για το 33-42 φάνηκαν να αλλάζουν το κλίμα και να δίνουν ελπίδες για μια επική ανατροπή, ενώ με εξαιρετική άμυνα και πολύ πάθος, η ελληνική ομάδα μείωσε ακόμα περισσότερο (45-51) με επιμέρους σκορ περιόδου 22-9.

Η ανατροπή ολοκληρώθηκε με καλάθι του Παναγιώτη Βασιλόπουλου,  οποίος έδωσε προβάδισμα στον Άρη με 61-60 στο 36’, όμως, οι φιλοξενούμενοι έδειξαν ψυχραιμία, απάντησαν με σερί 8-0 για το 61-68 και ουσιαστικά εκεί τελείωσε η υπόθεση – νίκη, με το τελικό 65-71 να αφήνει στον Άρη μια πικρή γεύση για μια ακόμα κακή ήττα.

Ο Μιχάλης Τσαϊρέλης και ο Παναγιώτης Βασιλόπουλος πέτυχαν μαζί τους 40 από τους 65 πόντους της ομάδας τους με τον πρώτο να έχει 23 πόντους με 7 ριμπάουντ και τον δεύτερο να σημειώνει 17 πόντους, με 11 ριμπάουντ και 4 ασίστ, αλλά δεν είχαν βοήθεια από τους συμπαίκτες τους.

Για τη Νίμπουργκ, ο Ρέι με 22 πόντους και 6 ριμπάουντ και ο Μπερίσα με 15 πόντους έκαναν τη διαφορά.

Τα δεκάλεπτα: 11-17,  23-42, 45-51, 65-71

 

 

 

 

Φωτό: championsleague.basketball

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.