Μελαγχολικός αποχαιρετισμός στην Ευρώπη

Written by  Φεβ 07, 2018

Τέλος στο φετινό ευρωπαϊκό του ταξίδι έζησε ο Άρης των πολλών προβλημάτων, καθώς γνώρισε την ήττα στην τελευταία αγωνιστική από την Οστάνδη με 66-70 και κατέλαβε την τελευταία θέση στον όμιλό του, αποχαιρετώντας τα Champions League, έπειτα από μια απογοητευτική χρονιά.

Οι συνθήκες ούτως ή άλλως δεν ήταν με το μέρος του πάλαι ποτέ «Αυτοκράτορα», καθώς είχε ήδη αποκλειστεί από την περασμένη αγωνιστική και έπαιζε απλώς για την ιστορία του, ενώ οι πολλές απουσίες (Τσαϊρέλης, Ντουβιέ) έκαναν το έργο του ακόμα πιο δύσκολο.

Παρ’ όλα αυτά, η ελληνική ομάδα ξεκίνησε πολύ δυνατά το παιχνίδι και πήρε διαφορά, παίζοντας, μάλιστα, εξαιρετική άμυνα και με τον Μάρας να παίρνει τις περισσότερες προσπάθειες, προηγήθηκε με 22-7 στο τέλος του δεκάλεπτου.

Η διαφορά έφτασε, μάλιστα, και τους 18 πόντους (33-15), με τον Άρη να δείχνει ικανός να κλείσει τη χρονιά με ένα θετικό αποτέλεσμα που θα επούλωνε κάπως τις πληγές του. Η Οστάνδη άρχισε να βγάζει αντίδραση από τα μισά του δεύτερου δεκάλεπτου και μετά, μείωσε στους 10 στο ημίχρονο (37-27) και έδειξε ικανή να κάνει την ανατροπή, αφού η ελληνική ομάδα άρχισε να δείχνει σημάδια κόπωσης.

Αυτό φάνηκε με το ξεκίνημα του δεύτερου μέρους, όταν οι φιλοξενούμενοι άρχισαν να μειώνουν κι άλλο τη διαφορά, έφτασαν στο -3 με τη λήξη της περιόδου (49-46) και από το σημείο εκείνο και έπειτα ανέλαβαν τον έλεγχο του ρυθμού.

Η ισοφάριση ήρθε σχεδόν άμεσα και η Οστάνδη προσπέρασε στο 33’ (51-52), κάνοντας το παιχνίδι ντέρμπι μέχρι το τέλος. Οι φιλοξενούμενοι πήραν διαφορά 6 πόντων (60-66) και έφτασαν τελικά στην επικράτηση με 66-70, αφού ο Άρης δεν είχε άλλες δυνάμεις να κάνει την ανατροπή.

Ο Ιβάν Μάρας με 20 πόντους και 6 ριμπάουντ ήταν ο κορυφαίος του Άρη, με τον Σπύρο Μούρτο να προσθέτει 10 πόντους, ενώ για την Οστάνδη, πρώτος σκόρερ ήταν ο Σαλουμού με 15 πόντους και ο Λασίσι είχε 14.

Τα δεκάλεπτα: 22-7, 37-27, 49-46, 66-70

 

 

Φωτό: championsleague.basketball

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.