FIBA BCL:Πρόκριση από την Γεωργία για τον Άρη

Written by  Σεπ 20, 2018

Δίχως να συναντήσει αντίσταση ο Άρης πέρασε τρένο από την Τιφλίδα, επικρατώντας της Ντιναμό με 90-64 για την πρώτη αναμέτρηση του 1ου προκριματικού γύρου για το FIBA Basketball Champions League.

Ο Άρης στην ουσία κλείδωσε την πρόκριση από το πρώτο ματς των δύο ομάδων και στην Θεσσαλονίκη θα κάνει μια καλή προετοιμασία για τον 2ο προκριματικό γύρο της διοργάνωσης.

Σε πολύ καλή ημέρα βρέθηκε ο Λευτέρης Μποχωρίδης που ήταν και πρώτος σκόρερ του Άρη σημειώνοντας 18 πόντους με τρία τρίποντα, ενώ τον ακολούθησαν οι Μπορίς Νταλό (12π.) Λάκι Τζόουνς (11π.) και Γκάρι Μπελ (10π.).

Το ματς

Ο Άρης ξεκίνησε ιδανικά το παιχνίδι δείχνοντας από την αρχή την διαφορά δυναμικότητας με την Ντιναμό, καθώς προηγήθηκε με 7-0 στα πρώτα δύο λεπτά, πήρε αμέσως μια διαφορά ασφαλείας φτάνοντας στο 20-11 τρία λεπτά πριν το τέλος του πρώτου δεκαλέπτου, ενώ έκλεισε την πρώτη περίοδο στο +9 με 24-15.

Ίδιο σκηνικό και στο δεύτερο δεκάλεπτο με την Ντιναμό να μην μπορεί να ακολουθήσει και τον Άρη να ανεβάζει την διαφορά στο +17 (36-19) στο 23’ και να κλείνει την περίοδο μπροστά με 47-35.

Ο Άρης μπήκε στο τρίτο δεκάλεπτο για να καθαρίσει την υπόθεση πρόκριση ανέβασε κι άλλο τον ρυθμό και τη διαφορά κλείνοντας την περίοδο μπροστά με +19 (67-48).

Το τελευταίο δεκάλεπτο ήταν τυπική διαδικασία και η οριστικοποίηση της πρόκρισης για τον Άρη από το πρώτο ματς, καθώς η ομάδα της Θεσσαλονίκης ήταν σαφώς ανώτερη και έφτασε εύκολα στο τελικό 90-64.

Τα δεκάλεπτα: 15-24, 35-47, 48-67, 64-90

Δείτε την στατιστική ΕΔΩ

πηγή φωτό FIBA Basketball Champions League

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.