Δυο στα δυο η Πολκοβίτσε με πολύ καλή εμφάνιση της Καλτσίδου

Written by  Οκτ 14, 2018

Με νίκη συνέχισε η Πολκοβίτσε την πορεία της στο πρωτάθλημα Πολωνίας καθώς έκανε το δυο στα δυο. Με κορυφαίες τις Καλτσίδου, Τόμας και Λίντχαμ η πρωταθλήτρια Πολωνίας επικράτησε εντός έδρας με 73-71 της Τορούν.

Η Ελληνίδα φόργουορντ, που ξεκίνησε βασική, αγωνίστηκε 27:41, έχοντας 12 πόντους (7/8 βολές, 1/6 δίποντο, 1/1 τρίποντο), 2 ριμπάουντ, 5 ασίστ και 6 κερδισμένα φάουλ, συμβάλλοντας τα μέγιστα στην επικράτηση της ομάδας της.

Αγωνιστικά το παιχνίδι ξεκίνησε με δυνατές άμυνες και από τις δύο πλευρές δείγμα της αποφασιστικότητας για την νίκη. Η Polkowice έκλεισε το πρώτο δεκάλεπτο προηγούμενη με 16-10. Στην δεύτερη περίοδο η Energa Torun μάζεψε την διαφορά και ισοφάρισε σε 21-21. Η Στέλλα Καλτσίδου συνέβαλε τα μέγιστα ώστε η ομάδα της να αποκτήσει προβάδισμα δέκα πόντων (38-28). Το ημίχρονο έκλεισε με την Polkowice να προηγείται με 42-31. Για τις γηπεδούχους, μέχρι αυτό το σημείο, ξεχώριζε η Weronica Gajda με 10 πόντους ενώ για τις φιλοξενούμενες η Niry Fields με 20. Στο δεύτερο μισό του αγώνα η Energa Torun περιόρισε τα λάθη της και στην επίθεση με την Angelika Stankiewicz να είναι εύστοχη πίσω από την γραμμή των 6,75 μείωσε στους 6 πόντους (60-54) που ήταν και το σκορ του τρίτου δεκαλέπτου. Η τελευταία περίοδος ήταν πραγματικό ντέρμπι με την Agnieszka Kaczmarczyk να αναλαμβάνει πρωτοβουλίες ενώ από την άλλη πλευρά η Fields συνέχιζε το ρεσιτάλ της. Στα τελευταία 3,5' το σκορ ήταν 65-64 αλλά οι γηπεδούχες ήταν πιο ψύχραιμες και πήραν το ροζ φύλλο αγώνα με το τελικό 73-71.  

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.