Βελτιωμένος στον τελικό του «Gomelsky Cup»

Written by  Σεπ 24, 2019

Με εμφανή τα σημάδια της βελτίωσης, ιδιαίτερα στον αμυντικό τομέα, αλλά με πολλά ακόμα να διορθώσει μέχρι την έναρξη των επίσημων υποχρεώσεων, ο Ολυμπιακός επικράτησε της Ούνικς Καζάν με 70-66 και προκρίθηκε στον τελικό του «Gomelsky Cup», όπου θα αντιμετωπίσει το νικητή του αγώνα ΤΣΣΚΑ Μόσχας – Προμηθέας Πάτρας.

Οι «ερυθρόλευκοι» έδειξαν καλά στοιχεία για ένα μεγάλο σημείο του παιχνιδιού, με σημαντικότερο τον τομέα της άμυνα, όπου κράτησαν χαμηλά μια αρκετά αθλητική και επιθετική ομάδα, ωστόσο, στην επίθεση δείχνουν ότι έχουν πολλά να αλλάξουν, αφού σε μεγάλες περιόδους ήταν μονοδιάστατος, δεν είχε έμπνευση και δημιουργία, εμφάνισε πολλά κενά διαστήματα, ενώ και στον τομέα της πνευματικής ετοιμότητας, έδειξαν αδυναμίες, ιδιαίτερα στο τέλος, όταν και έχασαν πολύ γρήγορα τη διαφορά των 13 πόντων και κινδύνευσαν με μια ακόμα ήττα στα φετινά φιλικά.

Παρ’ όλα αυτά, ο Ολυμπιακός που αγωνίστηκε και πάλι χωρίς τον Μπόλντγουιν, πήρε τη νίκη και θα βρεθεί στον τελικό του πολύ σημαντικού τουρνουά για πρώτη φορά στις τρεις συμμετοχές του.

Ο Ολυμπιακός ήταν νευρικός, χωρίς ρυθμό στην αρχή, κάνοντας αβίαστα λάθη και στοχεύοντας σχεδόν αποκλειστικά τον Μιλουτίνοφ μέσα στη ρακέτα, βρέθηκε πίσω στο σκορ με 12-4, έχοντας τρομερή δυσκολία να φτάσει στο καλάθι και το πρώτο δεκάλεπτο τον βρήκε πίσω στο σκορ με 17-12.

Η είσοδος του Πάντερ βελτίωσε αισθητά τον Ολυμπιακό στην επίθεση, με τον Αμερικανό να σκοράρει συνεχόμενους πόντους και να βοηθά τους «ερυθρόλευκους» να βρουν ρυθμό και να περάσουν μπροστά με 20-22, με την εικόνα του παιχνιδιού να ισορροπεί και τους Πειραιώτες να κλείνουν το ημίχρονο με οριακό προβάδισμα 36-37.

Παρ’ όλο που αμυντικά έβγαζε καλά στοιχεία, στην επίθεση ο Ολυμπιακός δυσκολευόταν να βρει το εύκολο καλάθι, ωστόσο, χάρη στον επιθετικό οίστρο του Γιώργου Πρίντεζη, δημιούργησε για πρώτη φορά μια μικρή διαφορά που τον έφερε στο τέλος του τρίτου δεκάλεπτου στο 48-56.

Έχοντας πια βρει ρυθμό, ο Ολυμπιακός έφτασε το +13 (48-61), αλλά ακολούθησε ένα αρκετά μεγάλο νεκρό διάστημα, καθώς και κάκιστη διαχείριση του τελευταίου λεπτού, όταν έδωσε την ευκαιρία στην Ούνικς με αχρείαστο αντιαθλητικό φάουλ και, στη συνέχεια ανόητο φάουλ του Μιλουτίνοφ στην προσπάθεια του ΜακΚόλουμ για τρίποντο, να μειώσει από το 61-67 σε μία φάση σε 66-67, με τους «ερυθρόλευκους», ωστόσο, να φτάνουν στο τέλος στη νίκη με 66-70 και να παίρνουν το εισιτήριο για τον τελικό του «Gomelsky Cup».

Κορυφαίος του Ολυμπιακού, ο Γιώργος Πρίντεζης που συνεχίζει με φόρα από το Παγκόσμιο Κύπελλο, τελειώνοντας με 18 πόντους και 7 ριμπάουντ, πολύ καλός ήταν ο Κέβιν Πάντερ με 14 πόντους, ενώ ο Νίκολα Μιλουτίνοφ, έκανε double-double με 10 πόντους και 13 ριμπάουντ.

Από την ομάδα του Δημήτρη Πρίφτη, ο Ντεσόν Σμιθ είχε 17 πόντους, ο Έρικ ΜακΚόλουμ 11 και ο Άλεξ Τάιους σημείωσε 10 πόντους.

Τα δεκάλεπτα: 17-12, 36-37, 48-56, 66-70

Στατιστικά της αναμέτρησης ΕΔΩ

Φωτό: olympiacosbc

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.