Πρέκας: «Ο Παναθηναϊκός παίρνει ενέργεια από τον κόσμο του»

Written by  Οκτ 15, 2015

Από το Μάιο του 2014 βρίσκεται στο τιμόνι της γυναικείας ομάδας μπάσκετ του Παναθηναϊκού. Πέρυσι την οδήγησε πολύ κοντά στην κατάκτηση του πρωταθλήματος και φέτος έχοντας περισσότερες επιλογές στη διάθεση του θέλει να ολοκληρώσει αυτό το έργο.

 

Ο Πέτρος Πρέκας μίλησε στο agapotobasket.gr για το νέο πρωτάθλημα, την ομάδα του και τον κόσμο της, την παρουσία πλέον και του Ολυμπιακού, αλλά και τη βία που αποτελεί κοινωνικό φαινόμενο και θα πρέπει να εκλείψει από τον αθλητισμό. 

Κόουτς καταρχάς πώς έχεις δει την ομάδα μέχρι στιγμής και αν έχεις μείνει ικανοποιημένος από την προετοιμασία;

Είμαστε ακόμα στην αρχή έχουμε κάνει καλή προετοιμασία βέβαια είναι ακόμα νωρίς και δεν είμαστε στο επίπεδο που θέλουμε άλλα θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο.

Τι διαφορετικό έχει φέτος ο Παναθηναϊκός σε σχέση με πέρσι;

Φέτος, έχουμε πιο γεμάτο ροστερ και αυτό μας κάνει ιδιαίτερα ανταγωνιστικούς. Θα είμαστε περισσότερο πιεστικοί στην άμυνα και με πιο πολλές λύσεις στην επίθεση. Έχουμε παίκτριες έμπειρες που ξέρουν τις θέσεις και μπορούν να ανταποκριθούν σε κάθε δυσκολία η ιδιαιτερότητα του αγώνα.

Φέτος στο πρωτάθλημα θα υπάρχει και ο Ολυμπιακός. Ένα σχόλιο σου.

Είναι πολύ κάλο για το γυναικειο μπάσκετ η παρουσία του Ολυμπιακού καθώς είναι ένα μέγεθος που φέρνει κόσμο στο γήπεδο και αυτό είναι προς όφελος της ανάπτυξης του προϊόντος. Εμείς από την μεριά μας θα είμαστε προετοιμασμένοι κάθε φορά που θα αντιμετωπίσουμε τον Ολυμπιακό αρχής γενομένης από την τρίτη αγωνιστική. Πάντως το πρωτάθλημα δεν θα είναι μόνο μεταξύ Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού καθώς έχουν ενισχυθεί και οι υπόλοιπες ομάδες συν και την προσθήκη της μιας ξένης, Γενικά πιστεύω ότι το επίπεδο θα είναι υψηλό και εμείς θα κοιτάμε παιχνίδι με παιχνίδι και στο τέλος θα γίνει το ταμείο.

Έχεις ξεχωρίσει κάποια ομάδα εκτός του Ολυμπιακού που να μπορεί να μπει ανάμεσα στους δυο;

Θεωρώ ότι ο ΠΑΟΚ έχει ενισχυθεί τρομερά και θα είναι ένας πολύ δύσκολος αντίπαλος. Αλλά και ο Πρωτέας πιστεύω ότι έκανε σημαντικές προσθήκες και θα είναι και αυτός εξίσου ανταγωνιστικός.

Θα λειτουργήσει θετικά η κατάργηση των play-out;

Σαφώς και θα είναι προς όφελος του πρωταθλήματος η κατάργηση της διαδικασίας των play-out. Αυτό που, όμως, θέλω εγώ να προσθέσω είναι ότι πρέπει όλες οι ομάδες να καταφέρουν να ανταποκριθούν μέχρι το τέλος στο πρωτάθλημα. Αν, δηλαδή, όλες οι ομάδες ξεκινήσουν ιδανικά το πρωτάθλημα και στο δεύτερο γύρο εξαιτίας οικονομικών δυσκολιών χάσουν μεγάλο μέρος από τη δύναμη τους, τότε ίσως μιλάμε και για αλλοίωση της δυναμικότητας του πρωταθλήματος. Εκεί πρέπει να εστιάσουμε κατά τη γνώμη μου. Μακάρι όλες οι ομάδες να είναι καλά οικονομικά και να μπορέσουμε να δούμε ένα πολύ κάλο και ανταγωνιστικό πρωτάθλημα.

Πόση δύναμη σας δίνει ο κόσμος του Παναθηναϊκού;

Ο Παναθηναϊκός είναι ομάδα που παίρνει ενέργεια και στηρίζεται πολύ στον κόσμο και όταν παίζουμε μέσα στην έδρα μας με γεμάτο γήπεδο, εκτός από την ψυχολογική τόνωση μας δημιουργεί και τεράστια ευθηνή. Αυτό δεν ισχύει μόνο για το γυναικειο μπάσκετ, ισχύει για όλα τα αθλήματα. Ο κόσμος δίνει μεγάλη ενέργεια και είναι πολύ μεγάλο κίνητρο για εμάς να παίξουμε ακόμα καλύτερα και το είδαμε πολύ πέρσι όταν χάρη στον κόσμο μας καταφέραμε να ανατρέψαμε αρκετά παιχνίδια στην έδρα μας.

prekas2

Πόσο  έτοιμος είναι ο Παναθηναϊκός για αντιμετωπίσει τυχόν κρούσματα βίας και επεισοδίων, αν και τέτοια δεν έχουμε δει μέχρι στιγμής στο γυναικείο μπάσκετ;

Η βία είναι ένα κοινωνικό φαινόμενο. Απλώς ο αθλητισμός και οι ομάδες είναι μια αφορμή για να γίνονται επεισόδια. Όσο για τον Παναθηναϊκό, είναι μια πολύ έμπειρη ομάδα που ξέρει να διαχειρίζεται θέματα βίας και αυτό θα προσπαθήσει να κάνει σε οποιαδήποτε περίπτωση και περίσταση. Εγώ αυτό που εύχομαι είναι να κυλήσουν όλα ομαλά και η αντιπαλότητα μεταξύ Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού να περιοριστεί στο παρκέ.

Πρόσφατα συμμετείχατε σε ένα τουρνουα στο εξωτερικό και συγκεκριμένα στο Λίβανο. Πόσο  λείπει από το Ελληνικό γυναικειο μπάσκετ η παρουσία Ελληνικής ομάδας στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις;

Παρά πολύ. Εμείς αποκομίσαμε μεγάλες και σπουδαίες εμπειρίες από τη συμμέτοχη μας στο Τουρνουά του Λιβάνου, αγωνιστήκαμε με ομάδες που έχουν περισσότερη ταχύτητα και αναγκαστήκαμε να τρέξουμε και εμείς. Η απουσία Ελληνικής ομάδας είναι πολύ σημαντική και ελπίζω κάποια στιγμή ο Παναθηναϊκός που έχει τη δύναμη και της έδρας, αλλά είναι  και διοικητικά εντάξει, να καταφέρει να αγωνιστεί στην Ευρώπη

Κλείνοντας θα θέλαμε μια ευχή για την αγωνιστική σεζόν.

Να έχουμε όλοι υγεία και να γίνει ένα πρωτάθλημα ιδιαιτέρως ανταγωνιστικό που να το απολαύσει ο κόσμος

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.