Η διαδρομή μέχρι τα γήπεδα της Τσεχίας

Written by  Μάι 24, 2017

Το ταξίδι ξεκίνησε πριν από περίπου δυο χρόνια. Τον Ιούλιο του 2015, στο Μόχαχο, στην κλήρωση των προκριματικών του Ευρωμπάσκετ του 2017, εκεί που η Εθνική Γυναικών έμαθε τους αντιπάλους της. Στο άκουσμα των Ρωσία, Βουλγαρία και Ελβετία που συμπλήρωναν τον 6o όμιλο που βρέθηκε το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα ένα συγκρατημένο χαμόγελο αισιοδοξίας ξεπρόβαλε.


Σίγουρα η Ρωσία ήταν πολύ δυνατός αντίπαλος και το μεγάλο φαβορί για την πρώτη θέση του ομίλου που οδηγούσε απευθείας στα τελικά. Βουλγαρία και Ελβετία δεν φάνταζαν ικανές να ανακόψουν τον στόχο της δεύτερης θέσης που με τις ανάλογες διαφορές στο σκορ θα έστελναν την ομάδα του Κώστα Κεραμιδά για 8η φορά σε ένα Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα.

Η θεωρία όμως από την πράξη απέχουν ακριβώς τόσο όσο να μοιάζουν ταυτόχρονα τόσο κοντά αλλά και τόσο μακριά. Όλα λοιπόν θα κρίνονταν στο παρκέ. Έτσι το Νοέμβριο του 2015 ξεκίνησαν και οι αγωνιστικές υποχρεώσεις της ομάδας. Σε Χαλκίδα και Ρούσε μπήκαν οι πρώτες βάσεις. Το Φεβρουάριο του 2016 η ήττα στη Χαλκίδα από τη Ρωσία από τη μία στοίχισε περισσότερο ψυχολογικά με τον τρόπο που ήρθε αλλά από την άλλη ο μόλις ένας πόντος διαφορά έφερνε την Ελλάδα σε πλεονεκτική θέση. Σε Φρίμπουργκ και ξανά Χαλκίδα ότι είχε χτιστεί μέχρι τα μισά της διαδρομής θεμελιώθηκε ακόμα περισσότερο με την πρόκριση τελικά να πανηγυρίζεται στο μακρινό Κούρσκ το Νοέμβριο του 2016.

Το ραντεβού πλέον είναι στα γήπεδα της Τσεχίας με ένα πράγμα να είναι δεδομένο: "Τα δίνουμε όλα γατί είμαστε Έλληνες και βάζουμε καρδιά και ψυχή και αρνούμαστε να χάσουμε".

Οι αγώνες των προκριματικών της Εθνικής:
Ελλάδα-Ελβετία 83-46
Βουλγαρία-Ελλάδα 40-74
Ελλάδα-Ρωσία 66-67
Ελβετία-Ελλάδα 36-68
Ελλάδα-Βουλγαρία 95-67
Ρωσία-Ελλάδα 67-53

Σεβαστή Βρακατσέλη

Αγαπώ τον αθλητισμό ---> Αγαπώ το μπάσκετ ---> Βρίσκομαι εδώ!Η τρέλα για τον αθλητισμό και τα media έβαλε μέσα της το μικρόβιο της δημοσιογραφίας.Το μεράκι έγινε πράξη όταν πέρασε τη πόρτα του Κέντρου Αθλητικού Ρεπορτάζ . Το ταξίδι στο χώρο της δημοσιογραφίας μόλις είχε αρχίσει. Λίγα χρόνια μετά με την φλόγα να μένει ακόμα ζωντανή μικρότερες και  μεγαλύτερες διαδρομές σε μονοπάτια του έντυπου και ηλεκτρονικού τύπου και του ραδιοφώνου οδήγησαν στη συνεργασία με το "Αγαπώ το μπάσκετ"
             
Ένα ζευγάρι παπούτσια, μία μπάλα, ένα γήπεδο και... όλα αρχίζουν! 
Και επειδή η μαγεία των σπορ δεν έχει τελειωμό, η πορτοκαλί θεά είναι ανεξάντλητη  με  το θέαμα στο επίκεντρο και κάθε γωνιά της γης έχει κάτι διαφορετικό είμαστε εδώ για να σας παρουσιάσουμε μέσα από την δικιά μας οπτική κάθε της γωνιά!

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.