Σωτηρίου: «Eνθουσιασμένη για το όραμα και τους ανθρώπους»

Written by  Οκτ 02, 2024

Μια σπουδαία καριέρα μέσα στα παρκέ ολοκληρώθηκε το περασμένο καλοκαίρι για την Κατερίνα Σωτηρίου. Μια διαδρομή γεμάτη επιτυχίες τόσο σε συλλογικό όσο και σε εθνικό επίπεδο με την Εθνική Γυναικών.



Η εμπειρία, οι παραστάσεις και οι γνώσεις που απέκτησε τα 30 χρόνια της παρουσίας της στα γήπεδα θα αποτελέσουν και την παρακαταθήκη της στη νέα επαγγελματική πορεία με διαφορετική ιδιότητα που έχει ήδη αρχίσει στο μπάσκετ.

Ως Τεχνική Διευθύντρια πλέον του Αθηναϊκού η Κατερίνα Σωτηρίου μίλησε στο agapotobasket.gr για τη μετάβαση στο νέο της ρόλο, την ομάδα του Αθηναϊκού, στην οποία έχει υπάρξει και ως παίκτρια και τους στόχους της νέας σεζόν.  

Νέα σελίδα στην καριέρα σου και πλέον Τεχνική Διευθύντρια στον Αθηναϊκό. Πόσο εύκολη είναι η μετάβαση για μια αθλήτρια που έχει παίξει στο κορυφαίο επίπεδο;
Η μετάβαση από την αθλητική καριέρα στη θέση της Τεχνικής Διευθύντριας δεν είναι εύκολη, ακόμη και για μια αθλήτρια με κορυφαία εμπειρία. Αυτή η αλλαγή απαιτεί προσαρμογή σε νέες προκλήσεις και ρόλους, καθώς και συνεχή μάθηση και ανάπτυξη.

Η απόφασή μου να σταματήσω για να ανακαλύψω νέα πεδία και να προετοιμαστώ για το επόμενο βήμα δείχνει την αφοσίωσή μου στην εξέλιξη. Είμαι ευγνώμων για την ευκαιρία που μου δόθηκε στον Αθηναϊκό, και ενθουσιασμένη για το όραμα και τους ανθρώπους με τους οποίους θα συνεργαστώ. Αν και η μετάβαση αυτή απαιτεί κόπο και προσπάθεια, πιστεύω ότι η εμπειρία και η πειθαρχία που απέκτησα από τον πρωταθλητισμό θα με βοηθήσουν να συνεισφέρω στην πρόοδο της ομάδας και να εξελιχθώ και η ίδια.

Τι τίτλο θα έβαζες στην καριέρα σου τώρα που έκλεισε αυτό το κεφάλαιο;
«Από τις Αλάνες στα Γήπεδα του Κόσμου: Τα Κατάφερα!»

Γνώριμο περιβάλλον για σένα ο Αθηναϊκός, Τι σε έκανε να πεις ναι στην πρόταση;
Ο Αθηναϊκός είναι ένας γνωστός και αγαπημένος χώρος για μένα. Η απόφασή μου να αποδεχτώ την πρόταση βασίζεται κυρίως στο όραμα της ομάδας και στην επιθυμία μου να συμβάλω στην αναπτυξιακή πορεία του συλλόγου. Επιπλέον, η ευκαιρία να συνεργαστώ με ανθρώπους που έχουν πλούσια εμπειρία και να αναπτύξω σχέσεις αμοιβαίου σεβασμού με τους συνεργάτες μου ήταν καθοριστικοί παράγοντες για την απόφασή μου.

Αποτελείς συνδετικό κρίκο με το ενδόξου παρελθόν του συλλόγου. Τι είναι αυτό που θα προσπαθήσεις να μεταφέρεις στα νέα κυρίως παιδιά που ήρθαν στην ομάδα;
Θα προσπαθήσω να μεταφέρω στα νέα παιδιά την αξία και τη σημασία του ένδοξου παρελθόντος του συλλόγου, ενθαρρύνοντάς τα να ζήσουν στιγμές αντίστοιχες με αυτές της μεγάλης ιστορίας της ομάδας. Είναι ευλογία να έχουν την ευκαιρία να συμμετέχουν σε υψηλό επίπεδο πρωταθλητισμού στην χώρα τους. Θα τους διδάξω ότι η επιτυχία απαιτεί κόπο και αφοσίωση, ενώ θα τα ενθαρρύνω να μην φοβούνται να αντιμετωπίσουν τις δυσκολίες που θα συναντήσουν, καθώς αυτό το ταξίδι προσφέρει πολύτιμα διδάγματα και εμπειρίες για όλη τους τη ζωή.

Ποιοι είναι οι στόχοι της ομάδας;
Οι στόχοι μας είναι σαφείς: επιδιώκουμε να φτάσουμε στην τετράδα και να παρουσιάσουμε την ομάδα όσο πιο ανταγωνιστική γίνεται στις εγχώριες διοργανώσεις. Στόχος μας είναι να κερδίσουμε ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο για την επόμενη χρονιά.

Ποιο θεωρείς ότι θα είναι το δυνατό σημείο του Αθηναϊκού για να φτάσει να τους πετύχει αυτούς τους στόχους;
Είναι μια ομάδα με πολλά νέα πρόσωπα, και η κύρια πρόκληση είναι να δημιουργήσουμε πραγματική συνοχή και να καθιερώσουμε συνήθειες πρωταθλητισμού. Ο στόχος μας είναι να εδραιώσουμε αυτές τις συνήθειες ώστε να οδηγηθούμε σε θετικά αποτελέσματα τόσο στους βραχυπρόθεσμους όσο και μακροπρόθεσμους στόχους μας.

Θα μπορούσες να βρεις κοινά στοιχεία στη φιλοσοφία και το χτίσιμο της ομάδας σε σχέση με το προηγούμενο πέρασμα σου;
Σίγουρα υπάρχουν κοινά στοιχεία στη φιλοσοφία και στο χτίσιμο της ομάδας που μπορώ να εντοπίσω σε σχέση με το προηγούμενο πέρασμά μου. Και στις δύο περιπτώσεις, η έμφαση δίνεται στην οικοδόμηση ισχυρής συνοχής μεταξύ των μελών της ομάδας και στη δημιουργία μιας κουλτούρας πρωταθλητισμού. Η συγκέντρωση σε κοινά αξιώματα, η αφοσίωση στη συνεχή βελτίωση και η διαχείριση των προκλήσεων είναι βασικά στοιχεία που συνδέουν τις δύο περιόδους.

Μια ευχή για τη νέα σεζόν.
Για τη νέα σεζόν, η ευχή μου είναι να μας βρει υγιείς, να πετύχουμε τους στόχους μας, να αναπτυχθούμε ως ομάδα και να ζήσουμε μια χρονιά γεμάτη επιτυχίες και θετικές εμπειρίες. Εύχομαι επίσης να ενισχύσουμε την ενότητα και τη δυναμική μας, ώστε να πετύχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα σε όλα τα επίπεδα.

 

*Οι φωτογραφίες είναι από το προσωπικό αρχείο της Κατερίνας Σωτηρίου και στην ευχαριστούμε για την παραχώργηση. 

Σεβαστή Βρακατσέλη

Αγαπώ τον αθλητισμό ---> Αγαπώ το μπάσκετ ---> Βρίσκομαι εδώ!



Η τρέλα για τον αθλητισμό και τα media έβαλε μέσα της το μικρόβιο της δημοσιογραφίας.Το μεράκι έγινε πράξη όταν πέρασε τη πόρτα του Κέντρου Αθλητικού Ρεπορτάζ . Το ταξίδι στο χώρο της δημοσιογραφίας μόλις είχε αρχίσει. Λίγα χρόνια μετά με την φλόγα να μένει ακόμα ζωντανή μικρότερες και  μεγαλύτερες διαδρομές σε μονοπάτια του έντυπου και ηλεκτρονικού τύπου και του ραδιοφώνου οδήγησαν στη συνεργασία με το "Αγαπώ το μπάσκετ"
             
Ένα ζευγάρι παπούτσια, μία μπάλα, ένα γήπεδο και... όλα αρχίζουν! 
Και επειδή η μαγεία των σπορ δεν έχει τελειωμό, η πορτοκαλί θεά είναι ανεξάντλητη  με  το θέαμα στο επίκεντρο και κάθε γωνιά της γης έχει κάτι διαφορετικό είμαστε εδώ για να σας παρουσιάσουμε μέσα από την δικιά μας οπτική κάθε της γωνιά!

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.