Φρόσω Δρακάκη: «Όποιος δουλεύει δεν υπάρχει περίπτωση να μην πετύχει»

Written by  Ιουν 08, 2024

Βρίσκεται στο τιμόνι του Αμύντα από το 2008. Mε όραμα, σκληρή δουλειά και μεθοδικότητα η ομάδα του Υμηττού είναι συνεχώς σε ανοδική πορεία πανηγυρίζοντας φέτος την άνοδο στην Α1 Γυναικών, με διπλό μάλιστα break στους τελικούς για το πολυπόθητο εισιτήριο στην μεγάλη κατηγορία. 


Ο λόγος φυσικά για τη Φρόσω Δρακάκη, η οποία μίλησε στο agapotobasket.gr για την νέα μεγάλη επιτυχία με τον Αμύντα, την πορεία προς αυτή αλλά και την επόμενη μέρα. 

Η 17η χρονιά σου στον Αμύντα ολοκληρώθηκε με την άνοδο. Ήταν στόχος για την ομάδα από την αρχή ή η πορεία σας το έφερε στο προσκήνιο;
Το αρχικό πλάνο ήταν να δέσουμε την ομάδα η οποία είχε στους κόλπους της πολλά νέα και νεαρά σε ηλικία πρόσωπα. Ο στόχος άλλαζε καθώς η χρονιά προχωρούσε και έρχονταν αποτελέσματα πολύ θετικά. Όταν κλείσαμε τον πρώτο γύρο με 4 ήττες, είδαμε πως η ομάδα είχε μια δυναμική και πως αν κοιτάζαμε στα μάτια τους πρωτους, τότε θα είχαμε καλύτερη θέση. Αυτό κάναμε στο δεύτερο γύρο. Η προσθήκη της Λίας Ντάνου βοήθησε πολύ προς αυτή την κατεύθυνση, που σε συνδυασμό με τις υπόλοιπες πολύ ποιοτικές παίκτριες οδήγησε στο σημερινό αποτέλεσμα. Θέλω όμως να αναφερθώ και στην κατάθεση ψυχής που έκαναν στα play off οι παίκτριες μου, πραγματικές μαχήτριες, ξεπέρασαν κατά πολύ τα όρια τους και έδωσαν με αυταπάρνηση όσες μάχες κλήθηκαν να δώσουν.

Τι τίτλο θα έβαζες σε αυτή την χρονιά;
Μου έρχεται στο μυαλό η κουβέντα μιας συναδέλφου σου δημοσιογράφου που αναφέρθηκε πρόσφατα στην ομάδα μου ως η πιο " MY WAY ΟΜΑΔΑ".

Αισίως έχεις φτάσει τις 4 ανόδους με την ομάδα. (αν κάνω λάθος το νούμερο με διορθώνεις). Μπορείς να ξεχωρίσεις κάποια περισσότερο;
Ξεχωρίζω τη φετινή καθώς είναι αυτή που μας οδηγεί στην Α1 εθνική κατηγορία και επειδή στην αρχή φάνταζε απίθανο σενάριο..



Η επόμενη μέρα τι περιλαμβάνει; Έχει αρχίσει ήδη να σχεδιάζεται;
Η επόμενη μέρα ήταν στο μυαλό μου σχεδόν με το που έφυγα από το γήπεδο του Ιωνικού, κινδυνεύοντας να μη χαρώ αυτό το πολύ σημαντικό που είχαμε πετύχει. Και μου έλεγαν οι συνεργάτες μου, χαλάρωσε, είναι ώρα γιορτής! Τα υπόλοιπα αργότερα!

Φυσικά και έχει αρχίσει ο σχεδιασμός, γιατί έχουμε ήδη αργήσει με το πρωτάθλημα που κράτησε μέχρι αρχές Ιουνίου!

Ποιες είναι οι δικές σου προθέσεις σε σχέση με την ομάδα;
Στόχος είναι να κρατήσουμε τον κορμό και να ενισχυθούμε με ελληνίδες και ξένες παίκτριες σε όποια θέση χρειάζεται. Αλλά η νοοτροπία και η κουλτούρα της ομάδας μας πρέπει να διατηρηθεί και αυτό θα γίνει με το να μείνουν οι παίκτες που την έφτασαν εδώ, ωστε να χαρούν και εκείνες τους καρπούς των κόπων τους, εφόσον επιθυμούν να παίξουν  στη μεγάλη κατηγορία. Άλλωστε για πολλές είναι μεγάλη ευκαιρία να ζήσουν αυτή την εμπειρία σε ένα ασφαλές για εκείνες και οικείο περιβάλλον όπως είναι ο Αμύντας.

Μετά από τόσα χρόνια τη σημαίνει Αμύντας για σένα;
Πιστεύω ότι το αυτοκίνητό μου, θα μπορούσε να πάει πλέον στον αυτόματο στο κλειστό της πυρκαλ κάθε μέρα. Αρκεί να σου πω ότι πολλά πρωινά, αντί να πάρω το δρόμο για τη δουλειά μου, παίρνω το δρόμο για το γήπεδο !!!

Είναι μέρος της καθημερινότητάς μου, της ζωής μου και φυσικά της καρδιάς μου.



Τι σου δίνει κίνητρο κάθε χρόνο να μένεις;
Με ένα μαγικό τρόπο, κάθε χρόνο υπάρχει και κάτι νέο. Κάτι που δεν έχω ζήσει, κάτι που μου κινεί το ενδιαφέρον, αλλά πάντα το βασικότερο κίνητρο είναι οι παίκτες με τις οποίες συνεργάζομαι και ένας νέος στόχος.

Ποιους στόχους βάζεις προσωπικά από εδώ και πέρα;
Οι προσωπικοί μου στόχοι συνδέονται με τους ομαδικούς. Τώρα θέλω να είμαστε ανταγωνιστικές ως νεοφώτιστες στην Α1 και να πετύχουμε το στόχο της παραμονής

Πως βλέπεις το παρόν αλλά και το μέλλον του μπάσκετ γυναικών; Ακολουθεί το 2025 μια μεγάλη διοργάνωση στην Ελλάδα. Το Ευρωμπάσκετ Γυναικών. Τι ώθηση θα μπορούσε να δώσει;
Είναι πολύ σημαντικό που αυτή η διοργάνωση γίνεται στην Ελλάδα. Αποτελεί μεγάλο κίνητρο για τις ομάδες σε εθνικό επίπεδο να δουλέψουν με μεγαλύτερη προσήλωση και να δώσουν τη μάχη τους μπροστά σε συγγενείς, φίλους έχοντας στη στήριξη του ελληνικού μπασκετικού κοινού.Επιπλέον  είναι ευκαιρία να έρθουν κορίτσια στο γήπεδο να θαυμάσουν τα πρότυπά τους και να εμπνευστούν από τις αθλήτριες μας.



Να κλείσουμε με μια ευχή για το μέλλον γύρω από το μπάσκετ γυναικών αλλά και μια συμβουλή για τα νέα κορίτσια που είτε ασχολούνται είτε θέλουν να ασχοληθούν με το άθλημα.
Θα ξεκινήσω από το τελευταίο σκέλος. Υπάρχει μια τάση, για το γρήγορο, το εύκολο, το εφήμερο, το χωρίς ή με λίγη προσπάθεια, το απαιτώ πολλά, δίνοντας λίγα. Η επίτευξη των στόχων, η επιτυχία, η πρωτιά, το να έχω χρόνο συμμετοχής, είναι μια δύσκολη διαδρομή, που έρχεται μετά από πολλή προσπάθεια, πολύ κόπο, δυσκολιες, απογοήτευση, αποτυχίες πολλές φορές. Η συμβουλή μου προς τα νέα κορίτσια είναι, υπομονή, σκληρή δουλειά, επιμονή, να βάζουν μικρούς στόχους και να προχωρουν προς τους μεγαλύτερους. Όποιος δουλεύει, δεν υπάρχει περίπτωση να μην πετύχει, αρκεί να μην τα παρατάει και να πεισμώνει και να προχωράει μέσα από τις δυσκολιες, να παίρνει δύναμη και να έχει πίστη.

Για το μπασκετ γυναικών εύχομαι να αποκτήσει την προβολή και την αναγνώριση που έχει σε χώρες του εξωτερικού, να βοηθήσουμε όλοι προς αυτή την κατεύθυνση παίκτες, προπονητές και παράγοντες.

Φωτογραφίες: Σεβαστή Βρακατσέλη

Σεβαστή Βρακατσέλη

Αγαπώ τον αθλητισμό ---> Αγαπώ το μπάσκετ ---> Βρίσκομαι εδώ!



Η τρέλα για τον αθλητισμό και τα media έβαλε μέσα της το μικρόβιο της δημοσιογραφίας.Το μεράκι έγινε πράξη όταν πέρασε τη πόρτα του Κέντρου Αθλητικού Ρεπορτάζ . Το ταξίδι στο χώρο της δημοσιογραφίας μόλις είχε αρχίσει. Λίγα χρόνια μετά με την φλόγα να μένει ακόμα ζωντανή μικρότερες και  μεγαλύτερες διαδρομές σε μονοπάτια του έντυπου και ηλεκτρονικού τύπου και του ραδιοφώνου οδήγησαν στη συνεργασία με το "Αγαπώ το μπάσκετ"
             
Ένα ζευγάρι παπούτσια, μία μπάλα, ένα γήπεδο και... όλα αρχίζουν! 
Και επειδή η μαγεία των σπορ δεν έχει τελειωμό, η πορτοκαλί θεά είναι ανεξάντλητη  με  το θέαμα στο επίκεντρο και κάθε γωνιά της γης έχει κάτι διαφορετικό είμαστε εδώ για να σας παρουσιάσουμε μέσα από την δικιά μας οπτική κάθε της γωνιά!

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.