Ονειρική πρεμιέρα για την Εθνική

Written by  Ιουν 16, 2017

Στο παρκέ της Kralovka Arena παρατάχθηκαν πέντε εναντίον πέντε και μπορεί η Εθνική ομάδα να ήταν το απόλυτο αουτσάιντερ απέναντι στην Πρωταθλήτρια Ευρώπης Σερβία ωστόσο την κοίταξε από την αρχή στα μάτια και πανηγύρισε μια τεράστια νίκη επικρατώντας με 69-60.

Πράγα: Σεβαστή Βρακατσέλη

Χαμηλό το σκορ στην αρχή του αγώνα με την Ελλάδα να αιφνιδιάζει τις Σέρβες και να προηγείται με 6-0. Οι πρωταθλήτριες Ευρώπης μείωσαν σε 5-6 ωστόσο η Ελληνική ομάδα έφτασε στο συν 9 (5-14) για να ολοκληρωθεί το δεκάλεπτο 11-19 υπέρ της Εθνικής που καταθέτει την ψυχή της στην Kralovka Arena.

Οι παίκτριες του Κώστα Κεραμιδά συνέχισαν να ελέγχουν το ρυθμό του αγώνα και στη δεύτερη περίοδο έχοντας μεγάλο τους όπλο την άμυνα τους και με τις Άρτεμις Σπανού και Στέλλα Καλτσίδου να πραγματοποιούν πολύ καλό παιχνίδι κάτω από τις δυο ρακέτες. Η διαφορά έφτασε και σε διψήφιο αριθμό ενάμιση λεπτό πριν την ολοκλήρωση του ημιχρόνου (25-35) πριν φτάσουμε στο 30-35 που ήταν το σκορ του πρώτου μισού του αγώνα. Χαρακτηριστικό των πρώτων 20 λεπτών είναι ότι η Σερβία δεν έχει ευστοχήσει ακόμα έξω από 6,75 και η Ελλάδα έχει μοιράσει 10 τελικές πάσες (έναντι μιας) ενώ έχει αναγκάσει τις αντίπαλες να υποπέσουν σε 10 λάθη και έχει κλέψει την μπάλα 7 φορές.

Η Σερβία επέστρεψε στο παρκέ αποφασισμένη να μην πέσει θύμα έκπληξης στην πρεμιέρα της διοργάνωσης και μείωνε συνεχώς τη διαφορά για να φτάσει να προηγηθεί για πρώτη φορά στον αγώνα λίγα δευτερόλεπτα πριν τη λήξη της τρίτης περιόδου (51-50) με την Ελλάδα όμως να ανακτά το προβάδισμα άμεσα και το δεκάλεπτο να ολοκληρώνεται 51-53. 

Εννιά λεπτά πριν τη λήξη του το παιχνίδι ήταν στα ίσα στο 53-53 αλλά ήταν η Ελληνική ομάδα εκείνη που πάτησε το γκάζι και πήρε πάλι διαφορά εννιά πόντων (53-62 στο 5' 53''). Δραματικά τα τελευταία λεπτά με τις ψηλές να έχουν φορτωθεί φάουλ αλλά την Ελληνική ομάδα να μασάει σίδερα και να προηγείται με 11 πόντους δυο λεπτά πριν το τέλος του αγώνα (56-67). Το τελικό 60-69 πανηγυρίστηκε δεόντως.  

Η Εβίνα Μάλτση εκτελούσε (16 πόντοι), δημιουργούσε (5 ασίστ) και μάζευε ριμπάουντ (9) συνθέτοντας μαζί με τις Καλτσίδου (15 πόντοι-6 ριμπάουντ), Σωτηρίου (12 πόντοι) και Σπανού (18 πόντοι) ένα καρέ φωτιά για την ελληνική ομάδα ενώ όλες οι παίκτριες κατέθεσαν τα πάντα στο παρκέ συμβάλλοντας στο σπουδαίο αυτό αποτέλεσμα.  

Στο γήπεδο βρέθηκαν περίπου 10 Έλληνες ενισχύοντας την προσπάθεια των διεθνών ενώ στις δυο γωνίες της κερκίδας κάθονταν περίπου από 30 άτομα από σχολεία της περιοχής τα οποία κρατούσαν σημαίες και χάρτινες καρδιές στα χρώματα των δυο εθνικών ομάδων.

Παρόν στο γήπεδο και ο πρόεδρος της ΕΟΚ Γιώργος Βασιλακόπουλος μαζί με τον Γενικό Γραμματέα της Ομοσπονδίας Παναγιώτη Τσαγκρώνη και το μέλος του ΔΣ της ΕΟΚ και μέλος του Κεντρικού Γραφείου της FIBA Άρη Ζώη οι οποίοι μάλιστα είχαν περάσει και το μεσημέρι από το ξενοδοχείο όπου διαμένει η αποστολή της Εθνικής και μίλησαν με τις αθλήτριες.

Τα δεκάλεπτα: 11-19, 30-35, 51-53, 60-69

Σερβία(Κάραντζιτς): Ράντοτσαϊ, Πέτροβιτς, Τσάντο 4, Κρνιτς, Γιοβάνοβιτς Ν. 12, Μιλοβάνοβιτς 17, Μάντιτς, Τσρβέντακιτς 6, Σκόριτς 5, Στάνκοβιτς, Γιοβάνοβιτς Τ. 2, Ντάμποβιτς 14

Ελλάδα (Κεραμιδάς): Σταμολάμπρου, Σταμάτη, Λύμουρα, Σπυριδοπούλου 3, Μάλτση 16, Νικολοπούλου 5, Σωτηρίου 12, Κοσμά, Σπανού 18, Καλτσίδου 15, Χριστινάκη, Φασούλα
Αγώνας νούμερο 200!

Όταν σου εύχονται συνήθως σου λένε να τα εκατοστήσεις. Αυτό εις διπλούν έκανε σήμερα η Εβίνα Μάλτση με τη φανέλα της Εθνικής Γυναικών. Η συμμετοχή της στον αγώνα κόντρα στη Σερβία εκτός από το ότι κατέγραψε και επίσημα την 7η παρουσία της στην κορυφαία διοργάνωση ήταν και ο υπ αριθμόν 200 με τη φανέλα της Εθνικής γυναικών. Πρώτη σε συμμετοχές στην ιστορία είναι η Σοφία Κλιγκοπούλου με 210.

Σεβαστή Βρακατσέλη

Αγαπώ τον αθλητισμό ---> Αγαπώ το μπάσκετ ---> Βρίσκομαι εδώ!



Η τρέλα για τον αθλητισμό και τα media έβαλε μέσα της το μικρόβιο της δημοσιογραφίας.Το μεράκι έγινε πράξη όταν πέρασε τη πόρτα του Κέντρου Αθλητικού Ρεπορτάζ . Το ταξίδι στο χώρο της δημοσιογραφίας μόλις είχε αρχίσει. Λίγα χρόνια μετά με την φλόγα να μένει ακόμα ζωντανή μικρότερες και  μεγαλύτερες διαδρομές σε μονοπάτια του έντυπου και ηλεκτρονικού τύπου και του ραδιοφώνου οδήγησαν στη συνεργασία με το "Αγαπώ το μπάσκετ"
             
Ένα ζευγάρι παπούτσια, μία μπάλα, ένα γήπεδο και... όλα αρχίζουν! 
Και επειδή η μαγεία των σπορ δεν έχει τελειωμό, η πορτοκαλί θεά είναι ανεξάντλητη  με  το θέαμα στο επίκεντρο και κάθε γωνιά της γης έχει κάτι διαφορετικό είμαστε εδώ για να σας παρουσιάσουμε μέσα από την δικιά μας οπτική κάθε της γωνιά!

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.