Η οκτάδα περνάει πλέον από τη Ρωσία

Written by  Ιουν 19, 2017

Η Γαλλία ήταν το αδιαφιλονίκητο φαβορί στην αναμέτρηση με την Ελλάδα και το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα δεν κατάφερε να κάνει άλλη μια υπέρβαση χάνοντας με 70-63.


Πλέον η πρόκριση στην οκτάδα θα κριθεί στην διαδικασία των χιαστί αγώνων που παίζουν οι δεύτερες και τρίτες ομάδες των ομίλων. Η Ελλάδα τερματίζοντας τρίτη στον όμιλο της θα αντιμετωπίσει αύριο (20/6) τη Ρωσία.

Η Γαλλία μπορεί να προηγήθηκε με 10-5 στα μέσα της περιόδου και η Στέλλα Καλτσίδου να χρεώθηκε με δυο φάουλ πολύ γρήγορα (το ένα ήταν τεχνική ποινή) αλλά η Ελλάδα αντέδρασε και ισοφάρισε αρχικά σε 12-12 και προηγήθηκε 14-12 με την Άρτεμις Σπανού (2/2 κάτω από το καλάθι) για να λήξει το δεκάλεπτο στο συν 5 (14-19). Λίγο μετά την έναρξη της δεύτερης περιόδου οι Γαλλίδες ανέκτησαν το προβάδισμα με 20-19 εκμεταλλευόμενοι και το γεγονός ότι η Στέλλα Καλτσίδου έκατσε στον πάγκο με τρία φάουλ ενώ 3΄30΄΄ πριν την ολοκλήρωση του ημιχρόνου προηγήθηκαν με 30-24. Οι δυο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με το ταμπλό να γράφει 35-30.

Τα πράγματα δυσκόλεψαν πάρα πολύ για το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα καθώς πριν καν συμπληρωθεί ένα λεπτό στο τρίτο δεκάλεπτο η Στέλλα Καλτσίδου αποβλήθηκε από τον αγώνα με δεύτερη τεχνική ποινή καθώς οι διαιτητές της χρέωσαν φλόπινγκ. Η Ελλάδα μείωσε σε 38-34 αλλά η Γαλλία πιο εύστοχη και με εννιά (43-34). Οι παίκτριες του Κώστα Κεραμιδά με δύναμη τους την άμυνα επανήλθαν στο ματς και μείωσαν σε 43-41 λίγο μετά τα μισά της περιόδου. Το παιχνίδι ήρθε στα ίσα του στο 2΄53'' με τρίποντο της Μάλτση που έκανε το 45-45 για να λήξει το δεκάλεπτο με 49-52 και την Ελλάδα να κοιτάζει στα μάτια τις αντιπάλους της. Τα τελευταία δέκα λεπτά ήταν δραματικά με την Ελλάδα να μένει στους δυο πόντους για σχεδόν πέντε λεπτά και την Γαλλία να περνάει μπροστά με 58-54. Στο τέλος και στις λεπτομέρειες η Γαλλία ήταν αυτή που πήρε τη νίκη και την απευθείας πρόκριση στους 8.

Από μια αμάδα που δεν υστέρησε καμία κορυφαία ήταν η Εβίνα Μάλτση με 25 πόντους, 6 ριμπάουντ, 6 ασίστ και 3 κλεψίματα. Στο σκοράρισμα την ακολούθησαν οι Σπανού και Χριστινάκη που πέτυχαν από 10 πόντους ενώ πολύ καλή εμφάνιση πραγματοποίησε και η Αγγελική Νικολοπούλου που μπορεί να πέτυχε μόνο 4 πόντους αλλά μάζεψε 7 ριμπάουντ, μοίρασε 7 ασίστ και έκλεψε και 3 φορές τη μπάλα από τις αντιπάλους της.  

Για προληπτικούς λόγους δεν αγωνίστηκε η Εβίνα Σταμάτη η οποία ένιωθε ενοχλήσεις στη μέση και προτιμήθηκε από το προπονητικό τιμ να προφυλαχθεί εν όψει της συνέχεια στη διοργάνωση.

Και σε αυτό το παιχνίδι ήταν δυναμική η παρουσία των φιλάθλων της ομογένειας και όχι μόνο που είχαν συγκεντρωθεί πίσω από τον πάγκο του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος και δεν σταμάτησαν στιγμή να ενισχύουν τις διεθνείς με τη φωνή τους.

Τα δεκάλεπτα: 14-19, 35-30, 49-52, 70-63

Γαλλία (Γκαρνιέ): Επούπα 4, Μιγέμ 12, Τσιάκ 11, Ντουμέρκ 5, Μισέλ 5, Αγιαγί 4, Σκρελά 12, Μιντέ, Γιοχάνες, Σαρτερό 2, Αμάντ 4, Τσατσουάνγκ 11

Ελλάδα (Κεραμιδάς): Σταμπολάμπρου, Σπυριδοπούλου 3, Μάλτση 25, Νικολοπούλου 4, Σωτηρίου 4 (5ρ), Κοσμά, Σπανού 10, Καλτσίδου 5, Χριστινάκη 10, Φασούλα 2

Σεβαστή Βρακατσέλη

Αγαπώ τον αθλητισμό ---> Αγαπώ το μπάσκετ ---> Βρίσκομαι εδώ!



Η τρέλα για τον αθλητισμό και τα media έβαλε μέσα της το μικρόβιο της δημοσιογραφίας.Το μεράκι έγινε πράξη όταν πέρασε τη πόρτα του Κέντρου Αθλητικού Ρεπορτάζ . Το ταξίδι στο χώρο της δημοσιογραφίας μόλις είχε αρχίσει. Λίγα χρόνια μετά με την φλόγα να μένει ακόμα ζωντανή μικρότερες και  μεγαλύτερες διαδρομές σε μονοπάτια του έντυπου και ηλεκτρονικού τύπου και του ραδιοφώνου οδήγησαν στη συνεργασία με το "Αγαπώ το μπάσκετ"
             
Ένα ζευγάρι παπούτσια, μία μπάλα, ένα γήπεδο και... όλα αρχίζουν! 
Και επειδή η μαγεία των σπορ δεν έχει τελειωμό, η πορτοκαλί θεά είναι ανεξάντλητη  με  το θέαμα στο επίκεντρο και κάθε γωνιά της γης έχει κάτι διαφορετικό είμαστε εδώ για να σας παρουσιάσουμε μέσα από την δικιά μας οπτική κάθε της γωνιά!

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.