Πανάξια στους "8" η Ελλάδα

Written by  Ιουν 20, 2017

Μια τεράστια πρόκριση πανηγύρισε η Εθνική ομάδα επικρατώντας στα χιαστί νοκ άουτ της Ρωσίας με 58-62 και πλέον θα αντιμετωπίσει την Τουρκία την Πέμπτη (22/6) στα προημιτελικά της διοργάνωσης.


Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα θα βρεθεί ξανά στις οκτώ κορυφαίες ομάδες της Ευρώπης μετά το 2009 όπου με την 5η θέση είχε πάρει και την πρόκριση για το Παγκόσμιο. Στη φετινή διοργάνωση εφόσον στην πρώτη πεντάδα θα βρίσκεται η Ισπανία (διοργανώτρια του επόμενου Παγκοσμίου)  τότε την πρόκριση θα πάρουν οι έξι πρώτες ομάδες.

Η Ελληνική ομάδα άνοιξε το σκορ στην Kralovka Arena αλλά στη συνέχεια έμεινε χωρίς πόντο για περίπου τρία λεπτά δίνοντας το δικαίωμα στη Ρωσία να προηγηθεί με 7-3. Καλτσίδου και Μάλτση έκαναν το 7-7 με την Ελληνική ομάδα να έχει για ακόμα ένα παιχνίδι όπλο την άμυνα της. Οι Ρωσίδες παίζοντας κάτω από το καλάθι όπου υπερτερούσαν πήραν εκ νέου διαφορά (13-7). Με τρίποντο της Εβίνας Μάλτση στην εκπνοή του δεκαλέπτου η Εθνική προηγήθηκε με 19-15 ενώ αν ήταν πιο εύστοχη στην τελική προσπάθεια θα μπορούσε να είχε και μεγαλύτερη διαφορά.

Στη δεύτερη περίοδο η Ελληνική ομάδα έμεινε χωρίς πόντο για περισσότερα από τέσσερα λεπτά και το παιχνίδι ήρθε στα ίσα (19-19) αρχικά και στη συνέχεια η Ρωσία προηγήθηκε 23-19, διαφορά που διατήρησε μέχρι τη λήξη του ημιχρόνου (32-28). Ισορροπημένο σε όλες τις στατιστικές κατηγορίες το πρώτο μισό του αγώνα με την Ελληνική ομάδα να χάνει μόνο τη μάχη των ριμπάουντ που ήταν και αυτή που έκανε και την διαφορά μέχρι εκείνο το χρονικό σημείο.

Με ένα σερί 6-0 του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος και το προβάδισμα άλλαξε πάλι πλευρά (32-34). Με εκπληκτική άμυνα οι παίκτριες του Κώστα Κεραμιδά κράτησαν τις αντίπαλες μόλις στους δυο πόντους για 7μιση λεπτά ανεβάζοντας τη διαφορά αρχικά στο συν οκτώ (34-42 2'25'')  και στη συνέχεια με 2/2 τρίποντα από τις Σπυριδοπούλου και Καλτσίδου στο συν 14 (34-48 1΄14΄΄). Το τρίτο δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με σκορ 36-50 (επιμέρους 4-22) και την Ελλάδα να ελέγχει πλήρως το ρυθμό του αγώνα.

Η Ελληνική ομάδα μάσαγε κυριολεκτικά σίδερα και δεν άφησε να της φύγει μέσα από τα χέρια της μια πανάξια πρόκριση με το τελικό 58-62 να πανηγυρίζεται δεόντως.

Κορυφαία της αναμέτρησης η Στέλλα Καλτσίδου που πέτυχε 24 πόντους ενώ είχε και 9 ριμπάουντ, 2 ασίστ και 2 κλεψίματα. Την ακολούθησαν η Εβίνα Μάλτση με 15 πόντους, 6 ριμπάουντ, 4 ασίστ και 3 κλεψίματα και  οι Άννα Σπυριδοπούλου και Άρτεμις Σπανού που πέτυχαν από 8 πόντους

Η Εβίνα Σταμάτη δεν μπόρεσε να αγωνιστεί, αφού δεν έχει ξεπεράσει τις ενοχλήσεις στην μέση της,

Παρόν στο γήπεδο στο πλευρό της Εθνικής ομάδας ήταν και ο Πρέσβης Ευθυμιάδης Ευθύμιος.

Τα δεκάλεπτα: 15-19,  32-28, 36-50, 58-62

Ρωσία (Βασίν): Ζέντικ 8, Μούσινα, Μπελιάκοβα 11, Βαντέεβα 18, Λεβτσένκο, Πρίνς 3, Κιρίλοβα, Βιερού, Τιχονένκο 2, Μπέγκλοβα 6, Τσερεπάνοβα , Μάϊγκα 10

Ελλάδα (Κεραμιδάς): Λύμουρα, Σπυριδοπούλου 8, Μάλτση 15 (6ρ, 4 α, 3κλ), Νικολοπούλου 2, Σωτηρίου 3 (6ρ), Κοσμά, Σπανού 8 (6ρ), Καλτσίδου 24 (9ρ, 4 α), Χριστινάκη, Φασούλα 2

 

Σεβαστή Βρακατσέλη

Αγαπώ τον αθλητισμό ---> Αγαπώ το μπάσκετ ---> Βρίσκομαι εδώ!



Η τρέλα για τον αθλητισμό και τα media έβαλε μέσα της το μικρόβιο της δημοσιογραφίας.Το μεράκι έγινε πράξη όταν πέρασε τη πόρτα του Κέντρου Αθλητικού Ρεπορτάζ . Το ταξίδι στο χώρο της δημοσιογραφίας μόλις είχε αρχίσει. Λίγα χρόνια μετά με την φλόγα να μένει ακόμα ζωντανή μικρότερες και  μεγαλύτερες διαδρομές σε μονοπάτια του έντυπου και ηλεκτρονικού τύπου και του ραδιοφώνου οδήγησαν στη συνεργασία με το "Αγαπώ το μπάσκετ"
             
Ένα ζευγάρι παπούτσια, μία μπάλα, ένα γήπεδο και... όλα αρχίζουν! 
Και επειδή η μαγεία των σπορ δεν έχει τελειωμό, η πορτοκαλί θεά είναι ανεξάντλητη  με  το θέαμα στο επίκεντρο και κάθε γωνιά της γης έχει κάτι διαφορετικό είμαστε εδώ για να σας παρουσιάσουμε μέσα από την δικιά μας οπτική κάθε της γωνιά!

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.