Το ταξίδι που τελείωσε νωρίς;

Written by  Σεπ 28, 2018

Μετά από δυο δύσκολα βράδια, το πρώτο του αποκλεισμού και το δεύτερο της επιστροφής, η σκέψη αρχίζει λίγο να ανασυγκροτείται. Για όσους παρακολουθούν από κοντά την ομάδα της Εθνικής Γυναικών, ειδικά τα τελευταία χρόνια η απάντηση στην ερώτηση είναι ναι, το ταξίδι τελείωσε νωρίς. Πολύ νωρίς.

Στις 22 Ιουνίου του 2017 η λέξη παγκόσμιο προκαλούσε αμόκ πανηγυρισμών και ενθουσιασμού. Ήταν ένας "άθλος" που έμοιαζε πολύ μακρινός για να γίνει πραγματικότητα. Και όμως η παρέα των 12 έκανε την Ελλάδα, Ελλαδάρα, την έφτασε στη τετράδα του ευρωμπάσκετ και τσέκαρε το εισιτήριο για το Παγκόσμιο. Αυτό όμως δεν ήταν το μεγαλύτερο κέρδος της. Κέρδισε τον σεβασμό και την αναγνώριση του φίλαθλου κόσμου, για το πάθος, την μαχητικότητα και την ψυχή που καταθέτει κάθε φορά στο παρκέ, όποιος και αν είναι ο αντίπαλος, όποιος και αν είναι ο στόχος, αλλά και για ακόμα έναν λόγο, γιατί ξέρει μπάσκετ και μάλιστα πολλά κιλά μπάσκετ.  

20 Σεπτεμβρίου 2018: Άφιξη στην Τενερίφη με στόχο τη μια νίκη. Η μια νίκη ήρθε αλλά αυτή η ομάδα δεν έχει μάθει να μένει στα λίγα. Θέλει να θέτει καινούργιο ταβάνι κάθε φορά και να το σπάει. Φέτος το τρύπησε αλλά δεν χώρεσε να περάσει για ένα τσακ... Για ένα τσακ (είτε αυτό είναι ένα ριμπάουντ, μια βολή είτε οτιδήποτε άλλο, δεν θα σταθούμε σε αυτό) και η ιστορία θα είχε γραφτεί διαφορετικά. Γιατί αυτό που σε τρώει και δημιουργεί αυτό το γαμώτο είναι ότι μπορούσαν. Μπορούσαν αλλά η κόρνα ήχησε και το ταμπλό έγραφε 57-56. Η ιστορία γράφτηκε και δεν αλλάζει. Η παρέα αυτή των 12 παικτριών αλλά και όλου του σταφ που βρίσκεται δίπλα της, έκανε για ακόμα μια φορά την Ελλάδα, Ελλαδάρα, άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις  και ανάγκασε τους ξένους ανταποκριτές για ακόμα μια φορά να σταθούν στο μεγαλείο της και να σου πουν "έπρεπε να είχατε περάσει". "Κρίμα που δεν θα συνεχίσουμε να σας βλέπουμε" είπαν άλλοι εθελοντές που υποκλίθηκαν και αυτοί στην ομάδα που αρνείται να χάσει. Κουβέντες που σε κάνουν να βουρκώνεις αλλά και να νιώθεις υπερήφανος. Περηφάνια που δημιουργεί αυτή η ομάδα. 

 
Εβίνα Μάλτση, Στέλλα Καλτσίδου. Άρτεμις Σπανού. Λολίτα Λύμουρα, Κατερίνα Σωτηρίου, Εβίνα Σταμάτη, Άννα Σπυριδοπούλου, Πηνελόπη Παυλοπούλου, Αγγελική Νικολοπούλου, Αφροδίτη Κοσμά, Ελεάννα Χριστινάκη, Μαριέλλα Φασούλα σας ευχαριστούμε. 


Το κεφάλι ψηλά και τα καλύτερα έρχονται... Παυλοπούλου, Χριστινάκη και Φασούλα έδειξαν ότι αυτή η ομάδα μπορεί να έχει μέλλον και αξίζει να βρίσκεται στις τελικές φάσεις όλων των διοργανώσεων.

Υ.Γ. Όχι η Εβίνα Μάλτση δεν σταματάει. Το λέει εδώ και καιρό και ειλικρινά απορώ που ακόμα αναρωτιέστε. Την βλέπετε να μην μπορεί να παίξει;

Η παρουσία της στην ομάδα, πέρα από το αγωνιστικό κομμάτι, που εδώ που τα λέμε δεν χρειάζεται να είναι 40 λεπτά για να είναι χρήσιμη, είναι από τους ακρογωνιαίους λίθους αυτών των επιτυχιών. Είναι η αρχηγός και η πηγή έμπνευσης για τα νέα κορίτσια που ακολουθούν. Η συνύπαρξη μαζί της μόνο καλό μπορεί να τους προσφέρει και ευτυχώς φαίνεται ότι το ξέρουν και οι δυο πλευρές.
.
Το ίδιο ακριβώς προσφέρει και η Στέλλα Καλτσίδου που όταν τους μιλάει ρουφάνε τα λόγια της σαν σφουγγάρι. 

Επειδή όμως αν το συνεχίσω θα "ακουστώ" γραφική, θα ολοκληρώσω με το παρακάτω: 
 
Αυτές οι προσωπικότητες δεν πρέπει να χαθούν από αυτή την ομάδα ώστε το μπάσκετ Γυναικών και κατ επέκταση και η Εθνική ομάδα να έχουν μέλλον, το όποιο μέλλον της αναλογεί.

Σεβαστή Βρακατσέλη

Αγαπώ τον αθλητισμό ---> Αγαπώ το μπάσκετ ---> Βρίσκομαι εδώ!



Η τρέλα για τον αθλητισμό και τα media έβαλε μέσα της το μικρόβιο της δημοσιογραφίας.Το μεράκι έγινε πράξη όταν πέρασε τη πόρτα του Κέντρου Αθλητικού Ρεπορτάζ . Το ταξίδι στο χώρο της δημοσιογραφίας μόλις είχε αρχίσει. Λίγα χρόνια μετά με την φλόγα να μένει ακόμα ζωντανή μικρότερες και  μεγαλύτερες διαδρομές σε μονοπάτια του έντυπου και ηλεκτρονικού τύπου και του ραδιοφώνου οδήγησαν στη συνεργασία με το "Αγαπώ το μπάσκετ"
             
Ένα ζευγάρι παπούτσια, μία μπάλα, ένα γήπεδο και... όλα αρχίζουν! 
Και επειδή η μαγεία των σπορ δεν έχει τελειωμό, η πορτοκαλί θεά είναι ανεξάντλητη  με  το θέαμα στο επίκεντρο και κάθε γωνιά της γης έχει κάτι διαφορετικό είμαστε εδώ για να σας παρουσιάσουμε μέσα από την δικιά μας οπτική κάθε της γωνιά!

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.