Το Διεθνές Σεμινάριο προπονητών μπάσκετ επιστρέφει στο ACS Athens

Written by  Μάι 09, 2022

Το ΑCS Athens (American Community Schools of Athens), διοργανώνει το Διεθνές Σεμινάριο προπονητών μπάσκετ, υπό την αιγίδα του Συνδέσμου Ελλήνων Προπονητών Καλαθοσφαίρισης, το διήμερο 14-15 Μαΐου.

Στο σεμινάριο, που διοργανώθηκε για πρώτη φορά το 2010, θα παρευρεθούν φέτος η Tara VanDerveer, η προπονήτρια με τις περισσότερες νίκες όλων των εποχών στο μπάσκετ γυναικών, ο Mitch Henderson,  ο τρίτος πολυνίκης προπονητής στην ιστορία του μπάσκετ ανδρών του Πανεπιστημίου Πρίνστον, ο Marshall Cho, προπονητής νεαρότερων ηλικιών, USA Basketball και η Dr. Nyree Dardarian, καθηγήτρια στο Τμήμα Επιστημών Διατροφής στο Πανεπιστήμιο Drexel και Διευθύντρια του Κέντρου Διατροφής και Απόδοσης (CNP), πιστοποιημένη στην Αθλητική Διαιτολογία, ομιλητές που θα μεταλαμπαδεύσουν τις γνώσεις τους στους παρευρισκομένους.

Οι ομιλητές, προπονητές και επαγγελματίες του αθλητισμού από όλο τον κόσμο, θα μοιραστούν τη γνώση, την εμπειρία και τη φιλοσοφία τους με τους εγγεγραμμένους συμμετέχοντες, για τους οποίους η συμμετοχή αποτελεί ευκαιρία επαγγελματικής εξέλιξης.

Τα βιογραφικά των ομιλητών του σεμιναρίου:

Tara VanDerveer - Head Women’s Basketball Coach – Stanford University


Η Tara VanDerveer είναι η προπονήτρια με τις περισσότερες νίκες όλων των εποχών στο μπάσκετ γυναικών.

Υπήρξε μέλος τόσο του Naismith Memorial Basketball Hall of Fame (2011) όσο και του Women's Basketball Hall of Fame (2002) και θεωρείται μια από τις κορυφαίες προπονήτριες στην ιστορία του αθλήματος. Είναι σύμβολο όχι μόνο στο κολέγιο αλλά και διεθνώς, καθώς επίσης έχει προπονήσει την Εθνική ομάδα μπάσκετ των ΗΠΑ, κερδίζοντας ένα χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Ατλάντα το 1996 με μια αξιοσημείωτη σειρά 60 συνεχόμενων νικών.

Οι αριθμοί της Tara VanDerveer τα λένε όλα! Πέντε φορές εθνική προπονήτρια της χρονιάς (1988, 1989, 1990, 2011, 2021) και 16 φορές προπονήτρια της χρονιάς στο Pac-12. Η Tara VanDerveer πριν πάει στο Στάνφορντ υπηρέτησε ως πρώτη προπονήτρια για συνολικά επτά σεζόν στο Idaho (1978-80) και το Ohio State (1980-85), έχει συγκεντρώσει ένα εντυπωσιακό ρεκόρ 1.125-255 (0,815) στα 42 χρόνια της ως επικεφαλής προπονήτρια και ένα ρεκόρ 973-204 (0,827) σε 35 σεζόν στο Στάνφορντ. Έχει οδηγήσει τις ομάδες του Στάνφορντ σε τρία Πρωταθλήματα NCAA (1990, 1992, 2021). Μια από τους τέσσερις προπονητές στην ιστορία του αθλήματος που κέρδισαν τρεις τίτλους, με 13 συμμετοχές στο NCAA Final Four, 23 τίτλους Pac-12 στην κανονική σεζόν, 14 τίτλους σε Pac-12 Tournament και 32 ταξίδια στο τουρνουά NCAA, ο προπονητής VanDerveer έχει μετατρέψει το Stanford σε μια εθνική δύναμη.

Στις 15 Δεκεμβρίου 2021, έγινε η πιο νικηφόρα προπονήτρια του αθλήματος, σπάζοντας το όριο των 1.098 νικών του Pat Summitt του Tennessee. Το Στάνφορντ τελείωσε τη χρονιά με 31-2, κερδίζοντας τόσο το πρωτάθλημα κανονικής περιόδου του Pac-12 όσο και το πρωτάθλημα τουρνουά, κερδίζοντας το Νο. 1 στο τουρνουά NCAA και διεκδίκησε το εθνικό πρωτάθλημα για πρώτη φορά από το 1992.

Συνολικά, πολλοί από τους παίκτες της έχουν κερδίσει συλλογικά βραβεία, βραβεία All American Honors, Παίκτης της Χρονιάς και πολλοί από αυτούς έχουν προχωρήσει με επιτυχία σε επαγγελματικό επίπεδο. Το Στάνφορντ είχε 30 παίκτριες να παίξουν σε έναν αγώνα WNBA κανονικής σεζόν από την έναρξη του πρωταθλήματος, με 12 ντραφτ του πρώτου γύρου από τις 27 επιλογές όλων των εποχών, συμπεριλαμβανομένης της MVP του WNBA 2016 Nneka Ogwumike, ενώ επτά παίκτριες κέρδισαν συνολικά οκτώ τίτλους WNBA.

Mitch Henderson - Head Men’s Basketball Coach – Princeton University

Ο Mitch Henderson είναι ο τρίτος πολυνίκης προπονητής στην ιστορία του μπάσκετ ανδρών του Πανεπιστημίου Πρίνστον. Υπό την καθοδήγηση του, δέκα απόφοιτοι του Πρίνστον έκαναν επαγγελματική σταδιοδρομία, συμπεριλαμβανομένου του Devin Cannady ’20, ο οποίος έπαιξε οκτώ παιχνίδια για τους Orlando Magic τη σεζόν 2020-21 και ήταν ο MVP του NBA G League με τους Lakeland Magic.

Το 2017, ο Henderson οδήγησε την ομάδα του στο τουρνουά NCAA και σε μια σχεδόν ανατροπή στον πρώτο γύρο της 14ης κατάταξης και της πέμπτης Notre Dame. Η σεζόν του 2017 είδε τον Henderson να κέρδιζει το βραβείο του Ivy League Coach of the Year για πρώτη φορά στην τρίτη χρονιά του βραβείου.

Ενώ διατήρησε τη θέση του Πρίνστον ως ετήσιος διεκδικητής στο Ivy League, ο Henderson έπαιξε απέναντι σε ομάδες όπως οι Duke, Syracuse, North Carolina State, Florida State, Pittsburgh, Maryland, Miami, USC, Arizona State. και  Indiana.

Ο Henderson επέστρεψε στο Πρίνστον ως επικεφαλής προπονητής στις 20 Απριλίου 2011, μετά από 11 σεζόν ως βοηθός προπονητή στο Northwestern υπό τον πρώην προπονητή του στο Πρίνστον, Μπιλ Κάρμοντι.

Ως παίκτης στο Πρίνστον Χέντερσον είχε πολλές στιγμές επιτυχίας κατά τη διάρκεια της κολλεγιακής του καριέρας και έχει κερδίσει πολλές διακρίσεις και βραβεία.

Dr. Nyree Dardarian - Director of the Center for Nutrition & Performance – Drexel University

Η Dr. Nyree Dardarian είναι καθηγήτρια στο Τμήμα Επιστημών Διατροφής στο Πανεπιστήμιο Drexel και Διευθύντρια του Κέντρου Διατροφής και Απόδοσης (CNP). Είναι Πιστοποιημένη Ειδική στην Αθλητική Διαιτολογία.

Η Dr. Nyree Dardarian είναι επίσης  Director of Sports Nutrition των επαγγελματικών ομάδων, Philadelphia Union (Major League Soccer, MLS), νικητές του Supporters Shield, 2021 και του Philadelphia Flyers (National Hockey League, NHL).

Το έργο της Dr. Nyree Dardarian έχει μπει στο πρωτοσέλιδο του Philadelphia Inquirer δύο φορές, κυρίως επειδή έτρωγε στα McDonald's για 30 ημέρες. Εμφανίζεται συχνά σε τοπικά και εθνικά μέσα ενημέρωσης, συμπεριλαμβανομένων των CBS Philly, WHYY, Prevention Magazine και Women's Health Magazine, προσφέροντας τις γνώσεις της σε θέματα που κυμαίνονται από το περιεχόμενο θρεπτικών συστατικών, τη διαχείριση βάρους, την αθλητική διατροφή και τη διατροφή για εξειδικευμένους πληθυσμούς.

Ανέπτυξε τη σύνθεση του Dragon Gels™, ενός "καυσίμου" για τον αθλητισμό που χρησιμοποιείται αποκλειστικά από τις ομάδες που υποστηρίζει. Το Dragon Gels™ παράγεται, συσκευάζεται και διανέμεται μέσω του Metabolic Kitchen, στο Πανεπιστήμιο Drexel.

Τα ερευνητικά της έργα επικεντρώνονται στα ηλεκτρονικά αθλήματα, τις γνώσεις και τη συμπεριφορά των αθλητών τόσο στο κολλέγιο όσο και στους επαγγελματίες, στον μεταβολικό ρυθμό ηρεμίας και σε προγράμματα ευεξίας στον χώρο εργασίας με επίκεντρο τη διατροφή.

 
Marshall Cho - Youth Coach - USA Basketball

Ο Marshall Cho έχει εργαστεί στο Nike Hoop Summit αρκετές φορές από το 2012 και τα τελευταία δέκα χρόνια έχει συμμετάσχει στα προγράμματα USA Basketball, αρχικά ως εθελοντής και στη συνέχεια ως προπονητής.

Έχει εργαστεί στα δοκιμαστικά της εθνικής ομάδας παίδων U16/U17 και στο mini camp της Εθνικής Ομάδας Εφήβων το 2022.

Ο Marshall Cho έχει υπηρετήσει ως διευθυντής επιχειρήσεων μπάσκετ στο Πανεπιστήμιο του Πόρτλαντ από το 2012 έως το 2014 και κατά τη διάρκεια των τριών ετών του εκεί, έστειλε τέσσερις παίκτες στο ΝΒΑ (Victor Oladipo, Jerian Grant, Quinn Cook, Jerami Grant).

Επιπλέον, ο Marshall Cho είναι μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ένωσης προπονητών μπάσκετ του Όρεγκον και έχει υπηρετήσει ως διευθυντής  του Yao Foundation Camp στην Κίνα τα τελευταία τέσσερα χρόνια.

Ενώ οι γνώσεις και η δουλειά του εφαρμόζονται σε όλες τις ηλικίες παικτών, η «εξειδίκευσή» του έγκειται στην ανάπτυξη των δεξιοτήτων του μπάσκετ στις νεαρότερες ηλικίες.
 
Το πρόγραμμα του σεμιναρίου:

Σάββατο 14 Μαΐου 2022


09:30-10:45  Mitch Henderson
Teaching reads and concepts in 3 on 3 within the Princeton Offense
10:45-11:00 Break -ΔΙΑΛΕΙΜΜΑ
11:00-12:00  Marshall Cho
Youth players development – footwork and fundamentals as they are used by the USA Basketball programs. How to apply these gold standards to your own youth teams (Part 1)
12:00-12:15 Break -ΔΙΑΛΕΙΜΜΑ
12:15-13:30  Tara VanDerveer
Favorite Defensive Drills
13:30-13:45 Break -ΔΙΑΛΕΙΜΜΑ
13:45-14:45 Dr. Nyree Dardarian
Nutrition and Hydration Guidelines During Activity and for Recovery

Κυριακή 15 Μαΐου 2022

09:30-10:45  Mitch Henderson - Teaching 4 on 4 Shell Defense in the Half Court
10:45-11:00 Break -ΔΙΑΛΕΙΜΜΑ
11:00-12:00  Marshall Cho
Youth players development – footwork and fundamentals as they are used by the USA Basketball programs. How to apply these gold standards to your own youth teams (Part 2)
12:00-12:15 Break -ΔΙΑΛΕΙΜΜΑ
12:15-13:30  Tara VanDerveer
Favorite Offensive Drills
13:30-14:45 Break -ΔΙΑΛΕΙΜΜΑ
14:45  QUESTIONS / CERTIFICATES

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.