ΑΓΑΠΩ: «Χωρίς Δεκάρα…»

Written by  Φεβ 15, 2014

Το θέατρο είναι η  τέχνη εκείνη μέσω της οποίας  αποδίδονται ιστορίες μπροστά σε κοινό, με τη χρήση κυρίως του λόγου, αλλά και της μουσικής και του χορού.

 Με αυτό στο μυαλό πριν λίγα χρόνια μία ομάδα  νέων επαγγελματιών  καλλιτεχνών  γεμάτοι όνειρα και ελπίδες τόλμησαν να πάρουν το μέλλον τους στα χέρια τους, δημιουργώντας μια ομάδα που έχει σαν αυτοσκοπό όπου παίζει να κάνει τον κόσμο να ξεφεύγει από όσα έχει στο μυαλό του και να περνάει καλά.  Οι «Ομήρου Παράφωνοι»  λοιπόν ξαναχτυπούν με την παράσταση  «Χωρίς Δεκάρα…» (Φωτογραφίες: Σεβαστή Βρακατσέλη)

 

Ένα ταξίδι πίσω στο χρόνο,  στην Κρήτη της δεκαετίας του 60’, και στην προσπάθεια ενός ζευγαριού να παντρευτεί… και η Καλλιτεχνική Εταιρεία  “Ομήρου Παράφωνοι” ξαναχτυπά… 

Ο Μανολιός, το πιο όμορφο και πλούσιο παλικάρι του χωριού, ερωτεύεται το Λενιώ, την κόρη του πιο τζαναμπέτη και τσιγκούνη άρχοντα. Μπαίνει σε έναν αγώνα να κερδίσει τον έρωτά της, όμως τα πράγματα δυσκολεύουν με την παρουσία του πατέρα της. Έτσι αναγκάζεται να του παραχωρήσει όλη του την περιούσια, προκειμένου να την παντρευτεί, αλλά ο ίδιος μένει «Χωρίς Δεκάρα». Ο πατέρας του Λενιού, τους αφήνει στο έλεος, χωρίς καμία βοήθεια, και το Λενιώ, μην έχοντας μεγαλώσει με δυσκολίες, αρχίζει να αντιδρά.


Μία κωμωδία καταστάσεων, εμπλουτισμένη με μουσικές της Κρήτης, από τον κ. Μανώλη Μπουρλάκη, εμπνευσμένη από το κρητικό θέατρο, παιγμένη μόνο από άντρες ηθοποιούς και γραμμένη σε ιαμβικό 15σύλλαβο.



More info

 

Πριν την παράσταση, στο φουαγιέ του Θεάτρου σας περιμένει ζωντανή κρητική μουσική από τον κ. Μπουρλάκη, καθώς και άφθονη ρακί και κρητικοί μεζέδες για να μπούμε όλοι μαζί στο πνεύμα.


Παραγωγή: Καλλιτεχνική Εταιρεία “Ομήρου Παράφωνοι”


Κείμενα – Σκηνοθεσία: Αντιγόνη Καζαντζάκη


Παίζουν: ΑΝΑΡΓΥΡΟΣ ΒΑΖΑΙΟΣ 

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΒΕΛΤΣΟΣ 

ΚΩΝ/ΝΟΣ ΚΑΡΑΓΑΝΗΣ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΤΡΑΝΗΣ 

ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΕΥΘΥΜΙΟΥ 

ΝΙΚΟΣ ΤΣΙΑΝΤΕΣ 

ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΤΣΙΤΑΣ 

ΜΑΝΟΣ ΤΣΟΥΤΗΣ 

Σχεδιασμοί φωτισμών ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΑΝΟΥΣΗΣ 

Φώτα ΚΩΣΤΑΣ ΧΑΝΑΣ 

Επιμέλεια Σκηνικών ΚΑΡΟΛΟΣ ΡΩΜΟΥΣΗΣ 

Κοστούμια ΕΛΕΝΗ ΚΑΡΑΜΕΡΟΥ

Επιμέλεια Μακιγιάζ ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΜΟΡΦΗ

Μουσική Επιμέλεια ΜΑΝΩΛΗΣ ΜΠΟΥΡΛΑΚΗΣ 

Ζωντανή Μουσική ΜΑΝΩΛΗΣ ΜΠΟΥΡΛΑΚΗΣ  ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΔΙΑΜΑΝΤΟΓΛΟΥ 

Δημόσιες Σχέσεις ΔΗΜΗΤΡΑ ΒΑΖΑΙΟΥ 

Οργάνωση Παραγωγής ΜΑΡΙΝΑ ΚΟΛΛΙΑ 


Είσοδος: 10 ευρώ (γενική)

Πρόγραμμα Παραστάσεων

Παρασκευή 10/01 και κάθε Παρασκευή στις 20:00, και για 14 παραστάσεις ΜΟΝΟ

Θέατρο Άλμα

Αγίου Κωνσταντίνου και Ακομινάτου 15 - 17, στο Μεταξουργείο (στάση Μετρό Μεταξουργείο – έναντι κτηρίου ΟΣΕ)

Τηλ: 210 - 52 20 100

http://www.theatroalma.gr/

 

theatro

 

theatro2

 

theatro3

 

theatro4

 

theatro5

 

 

Σεβαστή Βρακατσέλη

Αγαπώ τον αθλητισμό ---> Αγαπώ το μπάσκετ ---> Βρίσκομαι εδώ!



Η τρέλα για τον αθλητισμό και τα media έβαλε μέσα της το μικρόβιο της δημοσιογραφίας.Το μεράκι έγινε πράξη όταν πέρασε τη πόρτα του Κέντρου Αθλητικού Ρεπορτάζ . Το ταξίδι στο χώρο της δημοσιογραφίας μόλις είχε αρχίσει. Λίγα χρόνια μετά με την φλόγα να μένει ακόμα ζωντανή μικρότερες και  μεγαλύτερες διαδρομές σε μονοπάτια του έντυπου και ηλεκτρονικού τύπου και του ραδιοφώνου οδήγησαν στη συνεργασία με το "Αγαπώ το μπάσκετ"
             
Ένα ζευγάρι παπούτσια, μία μπάλα, ένα γήπεδο και... όλα αρχίζουν! 
Και επειδή η μαγεία των σπορ δεν έχει τελειωμό, η πορτοκαλί θεά είναι ανεξάντλητη  με  το θέαμα στο επίκεντρο και κάθε γωνιά της γης έχει κάτι διαφορετικό είμαστε εδώ για να σας παρουσιάσουμε μέσα από την δικιά μας οπτική κάθε της γωνιά!

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.