Άμυνα, θέαμα και εύκολο 1-0 για Ολυμπιακό

Written by  Μάι 13, 2014

Παίζοντας εντυπωσιακή άμυνα στο δεύτερο ημίχρονο που δεν άφησε κανένα περιθώριο αμφισβήτησης, ο Ολυμπιακός «στραγγάλισε» τον Πανιώνιο και, παίζοντας κατά διαστήματα εντυπωσιακό μπάσκετ, με το επιβλητικό 78-43 έκανε εύκολα το 1-0 στους ημιτελικούς του πρωταθλήματος.

 

Οι «ερυθρόλευκοι» κυριάρχησαν τόσο στα ριμπάουντ όσο και σε κάθε στατιστική κατηγορία του παιχνιδιού, ενώ ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο έπαιξε εκπληκτική άμυνα που με ένα επιμέρους σκορ 35-14 ανέβαζε συνεχώς τη διαφορά, προσφέροντας, παράλληλα, πλούσιο θέαμα στους λιγοστούς φιλάθλους που βρέθηκαν στις κερκίδες.

Κορυφαίος της αναμέτρησης ήταν ο Μαρντί Κόλλινς, ο οποίος δείχνει πως βρήκε το ρόλο του στην ομάδα και από τα playoffτης Ευρωλίγκα και έπειτα κάθε παιχνίδι παρουσιάζεται όλο και καλύτερος, δικαιώνοντας τον προπονητή του για την υποστήριξη που του παρείχε την περίοδο της αμφισβήτησης. Ο Αμερικανός γκαρντ σε 24’ συμμετοχής είχε 16 πόντους, 5 ριμπάουντ, 3 ασίστ και 1 κόψιμο, οδηγώντας με μαεστρία τη νομάδα του στη νίκη.

Καλή εμφάνιση πραγματοποίησε επίσης ο Ματ Λοτζέσκι με 11 πόντους και 6 ριμπάουντ, ενώ ο Γιώργος Μπαρτζώκας μοίρασε το χρόνο συμμετοχής των παικτών του, προσπαθώντας να τους διατηρήσει ξεκούραστους ενόψει των τελικών.

Από τον Πανιώνιο που έπεσε θύμα της εξαιρετικής άμυνας των «ερυθρολεύκων», ο MVPτου δεύτερου γύρου του πρωταθλήματος, Έρικ ΜακΚόλουμ, σημείωσε 14 πόντους, αλλά το σύνολο της ομάδας του Γιάννη Σφαιρόπουλου παρουσίασε εντυπωσιακή αστοχία, καθόλου καθαρό μυαλό και στο δεύτερο ημίχρονο παραδόθηκε άνευ όρων.

Η δεύτερη αναμέτρηση των δύο ομάδων είναι την Πέμπτη και πάλι στο ΣΕΦ, ενώ ο τρίτος αγώνας της σειράς είναι προγραμματισμένος για την ερχόμενη Δευτέρα στην έδρα του Πανιωνίου.

Τα δεκάλεπτα: 21-15, 43-29, 60-39, 78-43

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.