Κίνηση ελπίδας από την Ευρωλίγκα

Written by  Απρ 03, 2016

Δυο ανοιχτά  γήπεδα μπάσκετ στο Δήμο Αθηναίων, ένα στο Παγκράτι και ένα στα Σεπόλια ανακαίνισε η Ευρωλίγκα σε συνεργασία με την κατασκευαστική εταιρεία «Dogus Basketball». Τα μικρά παιδιά, αλλά και όλοι οι φίλοι του αθλήματος θα μπορέσουν έτσι να αθληθούν και να παίξουν μπάσκετ σε δυο καινούργια γήπεδα  δίνοντας και πάλι πνοή σε περιοχές και γειτονιές αμιγώς μπασκετικές.

Το agapotobasket.gr βρέθηκε στο Παγκράτι στα εγκαίνια ενός πολύ ιστορικού γηπέδου που έχει συνδυαστεί με τις καλύτερες μπασκετικές αναμνήσεις αρκετών και έχει αποτελέσει το πρώτο τόπο μύησης στα μυστικά του αθλήματος για πολλούς αθλητές αλλά και αθλήτριες που κόσμησαν και κοσμούν ακόμα τα Ελληνικά παρκέ.

Στα εγκαίνια παραβρέθηκαν ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης , παλαίμαχοι αθλητές όπως ο Θοδωρής Παπαλουκάς αντιπροσωπίες των ακαδημιών του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού, αλλά και εν ενέργεια αθλητές όπως ο Μίροσλαβ Ραντούλιτσα και  Βασίλης Χαραλαμπόπουλος από τον Παναθηναϊκό και οι Ιωάννης Παπαπέτρου και Ντι Τζέι Στρόμπερι από τον Ολυμπιακό, σύσσωμο το ΔΣ του Παγκρατίου, αλλά και παιδιά των ακαδημιών της πιο ιστορικής μπασκετικής γειτονιάς του Δήμου Αθηναίων.

Όλα ήταν όμορφα και ιδανικά με γέλια και πειράγματα μεταξύ των αθλητών που έστειλαν έτσι το δικό τους μήνυμα ότι ο αθλητισμός ενώνει και δεν χωρίζει κάτι που πρέπει να το έχουμε όλοι στο μυαλό μας.

Ο χώρος του γηπέδου γέμισε από πολύ νωρίς το πρωί του Σαββάτου(2/4) από κόσμο μικρούς και μεγάλους που ήθελαν τα μικρά παιδιά να δουν από κοντά τα αστερία του μπάσκετ και τους λίγο μεγαλύτερους να αναμοχλεύσουν από την μνήμη τους τις ώρες που πέρασαν προσπαθώντας να μοιάσουν στα ινδάλματα τους.

Στις ομιλίες τους όλοι αναφέρθηκαν στην αναγκαιότητα να παραμείνουν οι χώροι καθαροί τονίζοντας ότι είναι στο χέρι των κάτοικων να διαφυλάξουν  και να προστατέψουν τα να αυτά γήπεδα που με τόσο κόπο αλλά και μεράκι ανακατασκευάστηκαν.

Δυστυχώς, η οικονομική κρίση που περνάει η χώρα μας έχει αναγκάσει το Δήμο Αθηναίων στην περικοπή προσωπικού με αποτέλεσμα αρκετά από αυτά τα αθλητικά κέντρα να μην φυλάσσονται  θυμίζοντας ανοχύρωτα κάστρα και να «σαπίζουν» αφού δεν υπάρχει κανείς να τα φροντίζει. 

Αυτή η πρωτοβουλία πρέπει να βρει γρήγορα μιμητές ώστε να δημιουργηθούν στο μέλλον και αλλά τέτοια μικρά γήπεδα για να μπορεί όλος ο κόσμος να ασχοληθεί με το άθλημα και το σπορ που έχει κάνει τόσες και τόσες φορές περήφανους όλους τους Έλληνες. Τέτοιες κινήσεις αξίζουν στο άθλημα και πρέπει όλοι να βοηθήσουμε όπως μπορούμε για το μπάσκετ που αγαπάμε.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.