Το 3x3 έγινε και επίσημα Ολυμπιακό Άθλημα!

Written by  Ιουν 09, 2017

Ιστορική μέρα για το άθλημα του 3x3, καθώς η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή ανακοίνωσε την απόφασή της να το εντάξει στο πρόγραμμα των Ολυμπιακών Αγώνων, με το Τόκιο να είναι η πρώτη πόλη που θα φιλοξενήσει την παρθενική παρουσία του στη διοργάνωση του 2020.

Η αρχική επιλογή είναι να αγωνιστούν συνολικά 64 αθλητές (32 άνδρες και 32 γυναίκες) με τον Γενικό Γραμματέα της Επιτροπής Πάτρικ Μπάουμαν να καλωσορίζει το άθλημα στο καλεντάρι των Ολυμπιακών Αγώνων.

«Είναι μια ιστορική μέρα για τη FIBA και το 3x3. Είναι η αναγνώριση 10 ετών σκληρής δουλειάς για να κωδικοποιηθούν οι κανονισμοί και να ανανεωθεί η μοναδική ψηφιακή πλατφόρμα και το σύστημα ranking των παικτών», δήλωσε μεταξύ άλλων.

Η πρώτη φορά που η FIBA πρότεινε το άθλημα στην ΔΟΕ για ένταξη, ήταν στους Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων του 2010 στη Σιγκαπούρη, ενώ έκτοτε, άρχισε να μεγαλώνει και πλέον υπάρχουν αρκετοί επαγγελματίες αθλητές που εκπροσωπούν το άθλημα.

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή της η FIBA, ο τρόπος διεξαγωγής του τουρνουά, το σύστημα των προκριματικών, καθώς και η τοποθεσία που θα στηθούν οι αγωνιστικοί χώροι στο Τόκιο, θα ανακοινωθούν στο επόμενο διάστημα.

Πηγή και φωτό: fiba.com

 

 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.