Αυτό το κάτι μαγικό των 3on3 (pics)

Written by  Μάι 07, 2017

Το 3on3 Urban Legends, το μπάσκετ όπως παίζεται στις γειτονιές, συνεχίζει την πορεία του για το 2017 με δεύτερο σταθμό του τα ανοιχτά γήπεδα των Αμπελοκήπων.



Η μοναδική σειρά αγώνων στην Ελλάδα αντίστοιχης διοργάνωσης που έχει την υποστήριξη της FIBA και αποτελεί ένα από τα προκριματικά τουρνουά για το «3x3 World Tour» υποδέχτηκε 31 ομάδες Elite και Amateur (πέρα από τις δεκάδες ακόμα στις υπόλοιπες κατηγορίες) και ανάμεσα τους τους Παγκόσμιους πρωταθλητές.

Οι 3χ3 Liubliana (Cresnar Blaz, Cajic Tono, Jasmin Hercegovac, Zagorac Zelimir) από τη Σλοβενία δικαιώνοντας όσους τους χαρακτήρισαν από την αρχή ως το μεγάλο φαβορί επικράτησαν στον τελικό των G.S.W (Πάνος Ζαχαρόπουλος, Σταύρος Δράκος, Ράνα Ραχμάν, Μπαρντέκ Μαντζακόβσκι) παίρνοντας την πρόκριση για τον Ελληνικό τελικό ο οποίος πέρυσι ήταν αυτός που τους έδωσε και το εισιτήριο για τα τελικά του Παγκοσμίου πρωταθλήματος το οποίο και κατέκτησαν.

Φαίνεται ότι δεν θέλησαν να χαλάσουν την παράδοση και συμπεριέλαβαν την Ελλάδα και το 3on3 Urban Legends για ακόμα μια χρονιά ανάμεσα στους 20 περίπου σταθμούς της φετινής τους πορείας όπως δήλωσε και ο αρχηγός της ομάδας τους Jasmin Hercegovac στο agapotbasket.gr το οποίο βρέθηκε στα γήπεδα της οδού Αργολίδος στους Αμπελόκηπους.

«Μας άρεσε πολύ η Ελλάδα πέρυσι και ειλικρινά ήταν η χώρα που μας έδωσε την ώθηση, κερδίζοντας εδώ την πρώτη θέση, να πάμε στα τελικά του Παγκοσμίου και να κατακτήσουμε την κορυφή. Όλα ξεκίνησαν στην Ελλάδα και έτσι είμαστε και φέτος εδώ. Είναι ο δεύτερος σταθμός της πορείας μας που περιλαμβάνει είκοσι τουρνουά σε όλο τον κόσμο.

Το 3on3 είναι ένα νέο άθλημα και περιμένουμε να ανακοινωθεί ως Ολυμπιακό άθλημα φέτος. Η διοργάνωση του Urban Legends είναι πάρα πολύ καλή και τα παιδιά εδώ κάνουν εκπληκτική δουλειά. Αγαπούν το άθλημα και εργάζονται σκληρά για αυτό θέλοντας το καλύτερο αποτέλεσμα. Γιαυτό και επιλέξαμε να έρθουμε ξανά εδώ».

Τι είναι όμως αυτό που κάνει το 3on3 να είναι μαγικό και κάθε καλοκαίρι όλα τα ανοιχτά γήπεδα κατακλύζονται από κόσμο;

«Δεν υπάρχουν προπονητές, δεν υπάρχουν σύλλογοι, είσαι εσύ και οι συμπαίκτες σου που ταξιδεύετε στον κόσμο. Πρέπει να έχεις χημεία, να εμπιστεύεται ο ένας τον άλλον, να παίζεις με την καρδιά σου, να απολαμβάνεις το παιχνίδι. Είσαι ευλογημένος που είσαι μέρος αυτού του παιχνιδιού.  Αυτή η ομάδα ξεκίνησε το 2010 και είναι τώρα η 8η χρονιά μας. Εκτός από εμένα όλοι παίζουν ακόμα και 5on5 επαγγελματικά αλλά το πόσο απολαμβάνουμε το 3on3 δεν περιγράφεται».

Πριν από τα τουρνουά Amateur και Elite, προηγήθηκαν τουρνουά ακαδημιών με τους μικρούς αθλητές να ξεδιπλώνουν το ταλέντο τους, να απολαμβάνουν το αγαπημένο τους άθλημα και να δείχνουν πως το μέλλον τους ανήκει.

Για την ιστορία, στα άλλο μεγάλο τουρνουά στην κατηγορία Amateur, νικητές αναδείχθηκαν οι Old Bombers που επικράτησαν στον τελικό της ομάδας των Barcelioma με 10-4 ενώ στα αξιοσημείωτα της ημέρας ήταν και ο ενθουσιασμός με τον οποίο υποδέχτηκαν οι μικροί φίλαθλοι που βρέθηκαν στο γήπεδο τους Σλοβένους πανηγυρίζοντας σε κάθε τους ενέργεια με τους Παγκόσμιους πρωταθλητές να μην τους χαλάνε χατίρι υπογράφοντας αυτόγραφα και βγάζοντας φωτογραφίες με όλους τους.

 

 
Σεβαστή Βρακατσέλη

Αγαπώ τον αθλητισμό ---> Αγαπώ το μπάσκετ ---> Βρίσκομαι εδώ!



Η τρέλα για τον αθλητισμό και τα media έβαλε μέσα της το μικρόβιο της δημοσιογραφίας.Το μεράκι έγινε πράξη όταν πέρασε τη πόρτα του Κέντρου Αθλητικού Ρεπορτάζ . Το ταξίδι στο χώρο της δημοσιογραφίας μόλις είχε αρχίσει. Λίγα χρόνια μετά με την φλόγα να μένει ακόμα ζωντανή μικρότερες και  μεγαλύτερες διαδρομές σε μονοπάτια του έντυπου και ηλεκτρονικού τύπου και του ραδιοφώνου οδήγησαν στη συνεργασία με το "Αγαπώ το μπάσκετ"
             
Ένα ζευγάρι παπούτσια, μία μπάλα, ένα γήπεδο και... όλα αρχίζουν! 
Και επειδή η μαγεία των σπορ δεν έχει τελειωμό, η πορτοκαλί θεά είναι ανεξάντλητη  με  το θέαμα στο επίκεντρο και κάθε γωνιά της γης έχει κάτι διαφορετικό είμαστε εδώ για να σας παρουσιάσουμε μέσα από την δικιά μας οπτική κάθε της γωνιά!

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.