Αήττητο σε ματσάρα με θέαμα και ανατροπές

Written by  Οκτ 23, 2019

Το Περιστέρι Winmasters λίγο έλειψε να κάνει τα εύκολα… δύσκολα, αλλά στο τέλος, έπειτα από ένα παιχνίδι που είχε πολλές διακυμάνσεις και εντυπωσιακά σερί, πήρε μια μεγάλη νίκη επί της Ρίγα με 91-83 και συνεχίζει αήττητο στο Basketball Champions League μετά και την 2η αγωνιστική.

Η ελληνική ομάδα είχε πολλά καλά διαστήματα, στα οποία έχτιζε μεγάλες διαφορές, ωστόσο, επέδειξε αδυναμία να τις διατηρήσει, με συνέπεια να μην καθαρίσει από νωρίς τη νίκη και στο τέλος να αγχωθεί για το αποτέλεσμα, που ωστόσο ήρθε και με μια καλή σχετικά διαφορά, που θα μπορούσε να είναι και ακόμα μεγαλύτερη.

Με πολύ καλή άμυνα που έκλεισε όλους τους διαδρόμους η ελληνική ομάδα προηγήθηκε 10-2 στο 5’ και έφτασε γρήγορα σε διψήφια διαφορά (14-4), την οποία δεν δυσκολεύθηκε να διατηρήσει μέχρι το τέλος του πρώτου δεκάλεπτου, που την βρήκε να προηγείται με 21-11.

Ένα άμεσο σερί 7-0 με την έναρξη της δεύτερης περιόδου έφερε το Περιστέρι στο +17 (28-11) και έγινε το απόλυτο αφεντικό της αναμέτρησης. Η διαφορά έφτασε ακόμα και τους 19 πόντους (39-20), όμως, η ελληνική ομάδα φάνηκε να επαναπαύεται, με συνέπεια οι φιλοξενούμενοι να μειώσουν αισθητά μέχρι το ημίχρονο που βρήκε τις δυο ομάδες στο 44-35.

Το Περιστέρι έδειξε να χάνει τη φρεσκάδα του μετά το ημίχρονο, όταν διατήρησε μεν το προβάδισμά του, αλλά είδε την Ρίγα να μειώνει αργά και σταθερά και να φτάνει σχεδόν στην ανατροπή με το δεκάλεπτο να λήγει με 63-60.

Ένα ξέσπασμα, όμως, με την έναρξη της τελευταίας περιόδου, έφερε στο Περιστέρι ένα εκπληκτικό επιμέρους 21-2 για να εκτοξευθεί η διαφορά στο +22 (84-62) και φάνηκε να καθαρίζει την υπόθεση νίκη.

Στο σημείο εκείνο, ωστόσο, η ελληνική ομάδα υπέστη καθίζηση και δέχθηκε ένα εντυπωσιακό σερί 16-0 από την Ρίγα που μείωσε σε 84-78, έχασε ευκαιρίες να ρίξει κι άλλο τη διαφορά, αλλά το μεγάλο τρίποντο του Χάτσερ της έκοψε τα πόδια, με το Περιστέρι να παίρνει τελικά τη νίκη με 91-83.

Ο Αμερικανός ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής της νίκης της ομάδας ρων Δυτικών Προαστίων, τελειώνοντας την αναμέτρηση με 21 πόντους (5/8 τρίποντα) και 3 ριμπάουντ, ο Μάικ Μόρισον είχε 16 πόντους με 4 ριμπάουντ, ενώ πολύ καλό παιχνίδι έκανε και ο Χρήστος Σαλούστρος που τελείωσε επίσης με 16 πόντους και 3 ριμπάουντ.

Από την Ρίγα, πρώτος σκόρερ ήτα ο Ρόμπερτς Στούμπρις, ο Λέστερ Μέντφορντ είχε 14 πόντους με 3 ριμπάουντ και 7 ασίστ και ο Γιάνις Μπλουμς πρόσθεσε 11 πόντους.

Τα δεκάλεπτα: 21-11, 44-35, 63-60, 91-83

Στατιστικά της αναμέτρησης ΕΔΩ

Φωτό: championsleague.basketball

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.