Ελληνικό: Μια οικογένεια που κατακτά τις κορυφές

Written by  Απρ 30, 2015

 «Το μυστικό της επιτυχίας είναι η ομαδική δουλειά», «Είμαστε μια οικογένεια», «Όλοι μαζί είμαστε ένα και στηρίζουμε ο ένας τον άλλον».

Ατάκες χιλιοειπωμένες σε συνεντεύξεις που τις περισσότερες φορές ξέρεις ότι θα τις ακούσεις πριν ακόμα  κάνεις την ερώτηση. Σε πόσες περιπτώσεις, όμως, ισχύουν στο μέγιστο δυνατό βαθμό (γιατί το απόλυτο δεν θα το βρεις ποτέ όταν έχεις να κάνεις με ανθρώπινες διαπροσωπικές σχέσεις); Προσωπικά, το έχω συναντήσει ελάχιστα, άλλα όπου το βρήκα ήταν πραγματικά αληθινό.

Τελευταίο παράδειγμα είναι η «Familia» του Ελληνικού γυναικείου μπάσκετ που ακούει στο όνομα «Ελληνικό».

Είχα την ευκαιρία να γνωρίσω αυτή την ΟΜΑΔΑ από κοντά και ο σεβασμός, η αναγνώριση, η αγάπη και η χημεία που υπάρχει ανάμεσα τους είναι αναμφισβήτητη. Όπως αναμφισβήτητη είναι και η προσπάθεια τους όλη τη χρονιά να διατηρήσουν τα σκήπτρα τους στην Ελλάδα. 

Την τελευταία τριετία το Ελληνικό εξελίχθηκε, στην αρχή με τη δεύτερη θέση του πρωταθλήματος στην πρώτη του χρονιά στα γήπεδα της Α1 και στην συνέχεια με τα δυο συνεχόμενα νταμπλ, σε μία από τις κυρίαρχες  ομάδες της Ελλάδας. Είναι, άλλωστε, η ομάδα που έσπασε το απίστευτο σερί των 105 νικών του μεγάλου συλλόγου του Αθηναϊκού.

Με τη…  μαγκιά τους, την αγωνιστικότητα τους, την αποφασιστικότητά τους, με κατάθεση ψυχής και  δείχνοντας «μέταλλο» νικητή ακόμα και στις άσχημες αγωνιστικές μέρες τους κατέκτησαν πανάξια τα πάντα.

Μια ομάδα που κατακτά για δυο συνεχόμενες χρονιές το Πρωτάθλημα και το Κύπελλο  Ελλάδας δεν φτάνει στην κορυφή τυχαία. Η σκληρή δουλειά, η συνέπεια, το πάθος και η προσωπικότητα του κάθε μέλους αυτής της ομάδας ξεχωριστά αλλά και όλων μαζί ομαδικά έφεραν αυτό το καθόλα δίκαιο αποτέλεσμα.

 Σε ματς που κρίνεται μια ολόκληρη χρονιά, ο μεγαλύτερος  παράγοντας που οδηγεί στην επιτυχία είναι η θέληση που προέρχεται από την ψυχική και την πνευματική δύναμη του κάθε ανθρώπου.

Για του λόγου το αληθές, όπως ακούστηκε και από τα χείλη της αρχηγού: «Απέδειξε αυτή η ομάδα με το δεύτερο συνεχόμενο νταμπλ ότι αξίζει πολλά. Κάτι γνωρίζουμε και εμείς από μπάσκετ…. Έτσι απλά. Θέλω να δώσω συγχαρητήρια σε όλους στην ομάδα μου για την κατάκτηση του τίτλου». 

Ευχή όλων να μπορέσει να γίνει το βήμα παραπάνω στην Ευρώπη που τόσο πολύ έχει λείψει από το Ελληνικό γυναικείο μπάσκετ.  

Σεβαστή Βρακατσέλη

Αγαπώ τον αθλητισμό ---> Αγαπώ το μπάσκετ ---> Βρίσκομαι εδώ!



Η τρέλα για τον αθλητισμό και τα media έβαλε μέσα της το μικρόβιο της δημοσιογραφίας.Το μεράκι έγινε πράξη όταν πέρασε τη πόρτα του Κέντρου Αθλητικού Ρεπορτάζ . Το ταξίδι στο χώρο της δημοσιογραφίας μόλις είχε αρχίσει. Λίγα χρόνια μετά με την φλόγα να μένει ακόμα ζωντανή μικρότερες και  μεγαλύτερες διαδρομές σε μονοπάτια του έντυπου και ηλεκτρονικού τύπου και του ραδιοφώνου οδήγησαν στη συνεργασία με το "Αγαπώ το μπάσκετ"
             
Ένα ζευγάρι παπούτσια, μία μπάλα, ένα γήπεδο και... όλα αρχίζουν! 
Και επειδή η μαγεία των σπορ δεν έχει τελειωμό, η πορτοκαλί θεά είναι ανεξάντλητη  με  το θέαμα στο επίκεντρο και κάθε γωνιά της γης έχει κάτι διαφορετικό είμαστε εδώ για να σας παρουσιάσουμε μέσα από την δικιά μας οπτική κάθε της γωνιά!

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.