Το agapotobasket.gr στην προπόνηση του Παναθηναϊκού

Written by  Οκτ 16, 2015

Επίσημα το έτος ίδρυσης της γυναικείας ομάδας μπάσκετ του Παναθηναϊκού είναι το 1937. Το 1950 η ομάδα κατέκτησε το Πρωτάθλημα Αθηνών γυναικών και μέχρι και τη δημιουργία του εθνικού πρωταθλήματος το 1967, η γυναικεία ομάδα μπάσκετ του Παναθηναϊκού στελεχωνόταν κυρίως από αθλήτριες που ανήκαν στις οικογένειες των αθλητών ή των παραγόντων και μελών του Παναθηναϊκού.

 Φωτό: Σεβαστή Βρακατσέλη Κείμενο: Σεβαστή Βρακατσέλη, Θάνος Φωτόπουλος

Πλέον έχει φτάσει τα τέσσερα Πρωτάθλημα Ελλάδος, ενώ έχει κατακτήσει και ένα Κύπελλο. Τη νέα χρονιά με μεγάλο όπλο την έδρα της, τον γνωστό ως «Τάφο του Ινδού» και πλέον Κλειστό Γυμναστήριο «Παύλος Γιαννακόπουλος»  η ομάδα θέλει να επιστρέψει στην κορυφή.

Το όνομα Παναθηναϊκός άλλωστε από μόνο του είναι βαρύ όσο και η ιστορία του συλλόγου.  Το γυναικείο τμήμα μπάσκετ πέρυσι έφτασε λίγα μόλις δευτερόλεπτα από την επιστροφή του στην κορυφή του Ελληνικού πρωταθλήματος. Φέτος, θέλει να την κατακτήσει και κάνοντας τις απαραίτητες προσθήκες έχει δημιουργήσει ένα σύνολο που ο μόνος στόχος είναι να πρωταγωνιστήσει.

Δικαίως όλοι κρατούν μικρό καλάθι, καθώς μόνο έτσι μπορείς να δουλέψεις σωστά και οι νίκες έρχονται πάντα στο γήπεδο και όχι μόνο με τις μεταγραφές.

Το agapotobasket.gr βρέθηκε στο κλειστό της Λεωφόρου και παρακολούθησε από κοντά τη δουλειά που γίνεται από το team του Πέτρου Πρέκα.

 

 

Καλέντζου: «Είμαστε καταδικασμένες να κυνηγάμε τις επιτυχίες»

Αρχηγός εντός και εκτός παρκέ, η Τούλα Καλέντζου συνεχίζει να καταθέτει τα διαπιστευτήρια της σε υψηλό επίπεδο ιδρώνοντας τη φανέλα και παλεύοντας όπως έμαθε από μικρό παιδάκι στις αλάνες του Παγκρατίου. Σχεδόν μια δεκαετία με την πράσινη φανέλα (1997-2003 το πρώτο της πέρασμα και επέστρεψε το 2012) θέλει μαζί με τις συμπαίκτριές της να είναι πιο ανταγωνιστικές από πέρυσι, ξέροντας καλά ότι ο δρόμος προς την κορυφή είναι μακρύς και καθόλου εύκολος.

«Η ομάδα είναι ακόμα στην αρχή. Τώρα χτιζόμαστε, έχουν έρθει νέες παίκτριες που προσπαθούμε να τις εντάξουμε στη φιλοσοφία μας. Αυτό που μπορώ να πω είναι ότι θα είμαστε πιο πλήρεις από πέρσι και αυτό μας κάνει πιο ανταγωνιστικές. Είναι αρκετά νωρίς ακόμα να μιλάμε για στόχους. Στον Παναθηναϊκό βέβαια ξέρουμε ότι πρέπει να διεκδικούμε τα πάντα καθώς είμαστε μια ομάδα με πολύ κόσμο πίσω μας και είμαστε καταδικασμένες να κυνηγάμε τις επιτυχίες.

kalentzou

Προς όφελος του γυναικείου μπάσκετ φέτος υπάρχει και η παρουσία του Ολυμπιακού στο φετινό πρωτάθλημα γιατί δεν θα βοηθήσει μόνο στον ανταγωνισμό, άλλα θα συνεισφέρει και στην ανάπτυξη του αθλήματος γενικότερα. Θα έρθει περισσότερος κόσμος και δεν εννοώ μόνο οι φίλαθλοι. Θα ενδιαφερθούν περισσότεροι χορηγοί, θα έχουμε τηλεοπτική κάλυψη, εσείς οι δημοσιογράφοι θα έρχεστε πιο συχνά στο γήπεδο. Ο καθένας το βλέπει από τη δική του την πλευρά, εμάς μας ενδιαφέρει η αντιπαλότητα μέσα στο παρκέ, άλλα μας νοιάζει και η γενικότερη προβολή του αθλήματος που αυτή πετυχαίνετε μόνο με την προσέλευση περισσοτέρου κόσμου.

Το πρωτάθλημα φέτος πιστεύω ότι θα είναι πιο ανταγωνιστικό και αυτό δεν έχει να κάνει τόσο με την παρουσία του Ολυμπιακού γιατί και Ελληνικό αν παράμενε πάλι ανταγωνιστικό θα ήταν. Ο ανταγωνισμός έχει να κάνει κυρίως με την παρουσία των δυο ξένων αθλητριών  που θα ανεβάσει ένα σκαλί παραπάνω τον ανταγωνισμό μέσα στις ομάδες για το ποιες θα αγωνίζονται βασικές. Πολλοί λένε ότι θα είναι πρωτάθλημα δυο ταχυτήτων. Εγώ δεν το πιστεύω αυτό. Θεωρώ ότι η «ψαλίδα» θα είναι πολύ μικρότερη μεταξύ των ομάδων.

Εμείς θα κοιτάμε κάθε αγώνα ξεχωριστά και στο τέλος θα κάνουμε τον απολογισμό μας. Τον Ολυμπιακό θα τον αντιμετωπίσουμε πολλές φορές φέτος και στην κανονική περίοδο και στα play-off, οπότε έχουμε πολύ δρόμο ακόμα.

Φέτος είμαστε πιο γεμάτοι σαν ομάδα με πληρότητα στις θέσεις. Αυτό βλέπω εγώ σαν παίκτρια. Είμαστε 13 έμπειρες και μια μόλις νεώτερη, κάτι που από μόνο του είναι ένα στοιχείο που δείχνει το ποσό γεμάτοι είμαστε στις θέσεις. Αυτό που μας λείπει ακόμα είναι η ομοιογένεια. Να βρισκόμαστε δηλαδή μέσα στο γήπεδο, αλλά παιχνίδι με παιχνίδι θα βρίσκουμε τα πατήματα μας. Σε αυτό θα βοηθήσει και το γεγονός ότι ξεκινάμε με δύσκολο πρόγραμμα που θα μας αναγκάσει να συσπειρωθούμε πιο γρήγορα.

Εύχομαι για την ομάδα μου να είμαστε καλά και να διεκδικήσουμε τους στόχους μας και γενικά να ανεβεί ένα επίπεδο το γυναικείο μπάσκετ στην Ελλάδα και να είμαστε όλοι εκεί στο ίδιο επίπεδο».

Διέλα: «Στην κορυφή και υγιείς»

Η ατυχία χτύπησε την πόρτα στην Ιωάννα Διέλα ωστόσο με πείσμα, υπομονή και επιμονή την έκλεισε, δούλεψε πολύ και πλέον δηλώνει παρούσα για μια ακόμα χρονιά. Με ύψος 1.80, η 25χρονη παίκτρια του Παναθηναϊκού μπορεί να αγωνιστεί με την ίδια ευχέρεια στις θέσεις 1-4 δίνοντας πολλές λύσεις στον προπονητή της, ωστόσο, σε καμία περίπτωση δεν θα βιαστεί να μπει σε φουλ αγωνιστικούς ρυθμούς έχοντας σαν προτεραιότητα την υγεία της.

«Στόχος μας είναι η κορυφή. Ερχόμαστε από μια καλή χρονιά και αυτή θα έχουμε ως οδηγό. Θα προσπαθήσουμε να κατακτήσουμε και το Πρωτάθλημα και το Κύπελλο. Θα κάνουμε την προσπάθεια μας και στο τέλος θα κάνουμε τον απολογισμό μας.

diela

Δεν έχουμε αλλάξει φιλοσοφία από πέρσι. Θα βασιστούμε και φέτος στην άμυνα. Είμαστε βέβαια πιο πλήρεις στην περιφέρεια με την προσθήκη της νέας μας ξένης, της Άλμπανεζ, και αυτό μας κάνει πιο ανταγωνιστικές. Άλλα, όπως προείπα, ο απολογισμός θα γίνει στο τέλος.

 Όσον αφορά εμένα, ακολουθώ κατά γράμμα τις εντολές των γιατρών και το προπονητικό πρόγραμμα του τεχνικού επιτελείου και πιστεύω ότι θα επανέλθω δριμύτερη στα παρκέ και με περισσότερη όρεξη για μπάσκετ. Ήδη αισθάνομαι καλυτέρα από πέρσι και θέλω να τελειώσω τη χρονιά υγιής. Συνολικά εύχομαι να είναι όλες οι ομάδες καλά και να τελειώσει το πρωτάθλημα χωρίς τραυματισμούς».

 

 

pao-koritsa

 

pao-koritsa2

pao-koritsa3

pao-koritsa4

pao-koritsa5

 

 

 

 

Σεβαστή Βρακατσέλη

Αγαπώ τον αθλητισμό ---> Αγαπώ το μπάσκετ ---> Βρίσκομαι εδώ!



Η τρέλα για τον αθλητισμό και τα media έβαλε μέσα της το μικρόβιο της δημοσιογραφίας.Το μεράκι έγινε πράξη όταν πέρασε τη πόρτα του Κέντρου Αθλητικού Ρεπορτάζ . Το ταξίδι στο χώρο της δημοσιογραφίας μόλις είχε αρχίσει. Λίγα χρόνια μετά με την φλόγα να μένει ακόμα ζωντανή μικρότερες και  μεγαλύτερες διαδρομές σε μονοπάτια του έντυπου και ηλεκτρονικού τύπου και του ραδιοφώνου οδήγησαν στη συνεργασία με το "Αγαπώ το μπάσκετ"
             
Ένα ζευγάρι παπούτσια, μία μπάλα, ένα γήπεδο και... όλα αρχίζουν! 
Και επειδή η μαγεία των σπορ δεν έχει τελειωμό, η πορτοκαλί θεά είναι ανεξάντλητη  με  το θέαμα στο επίκεντρο και κάθε γωνιά της γης έχει κάτι διαφορετικό είμαστε εδώ για να σας παρουσιάσουμε μέσα από την δικιά μας οπτική κάθε της γωνιά!

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.