Πρωτέας Βούλας: “Γάμος” εμπειρίας-νιάτων για να (ξανα)γραφτεί Ιστορία (pics)

Written by  Δεκ 04, 2015

Ο Πρωτέας Βούλας μετράει 35 χρόνια ζωής καθώς ιδρύθηκε το 1980 στο Πανόραμα της Βούλας από νέους της περιοχής που έπαιζαν μπάσκετ στο ανοικτό γήπεδο που βρίσκεται στην πλατεία του Πανοράματος.


 DSC4322
Το γυναικείο τμήμα μπάσκετ «γεννήθηκε» το 1986 ξεκινώντας από τη Γ' Κατηγορία της Ε.Σ.Κ.Α. Κατά την περίοδο 1995-96 ο σύλλογος πήρε μέρος στο πρωτάθλημα της Α κατηγορίας της Ε.Σ.Κ.Α.Ν.Α., ενώ την αμέσως επόμενη
χρονιά, 1996-97, αναδείχθηκε πρωταθλήτρια Ε.Σ.ΚΑ.Ν.Α. κερδίζοντας, παράλληλα την άνοδο στη Β' εθνική κατηγορία γυναικών. Δύο χρονιές μετά (1998-99) έρχεται το πρωτάθλημα στη Β' κατηγορία γυναικών που δίνει και την άνοδο στην Α2 εθνική κατηγορία όπου παρέμεινε συνολικά πέντε χρονιές, με υψηλότερη θέση την 6η το 1999-2000.

Το Μάρτιο του 2004, ο Πρωτέας βρέθηκε αιφνιδιαστικά στην Α' Ε.Σ.Κ.Α.Ν.Α. λόγω υποβιβασμού πολλών αθηναϊκών ομάδων της Α1 κατηγορίας, παρόλο που δεν βρισκόταν στη ζώνη του υποβιβασμού της Α2 Κατηγορίας. Αγωνιζόμενος στην κατηγορία αυτή ο Πρωτέας κατακτά το Κύπελλο Γυναικών την περίοδο 2004-05 και το πρωτάθλημα της κατηγορίας το 2006-07 ολοκληρώνοντας μάλιστα, αήττητος τη σεζόν. Κάπου εκεί ξεκινάει και η νέα πορεία του συλλόγου στην Α2 Εθνική. Η περίοδος 2009-10, υπήρξε από τις πιο επιτυχημένες στη μέχρι σήμερα πορεία του συλλόγου, καθώς αναδείχτηκε πρωταθλητής στο νότιο όμιλο της Α2 εθνικής κατηγορίας. Την περίοδο 2010-11 μπορεί στο πρωτάθλημα να κατέλαβε την 10η θέση στην τελική βαθμολογία γνωρίζοντας τον υποβιβασμό μέσω της διαδικασίας των πλέι άουτ, ωστόσο, έφτασε μέχρι τον τελικό του Κυπέλλου χάνοντας το τρόπαιο από τον Αθηναϊκό.

Το Κύπελλο που έχασε το 2011 το κατέκτησε το 2013 καθώς στις 31 Μαρτίου 2013 ο Πρωτέας έγινε η πρώτη ομάδα Α2 Εθνικής Κατηγορίας που κατέκτησε το τρόπαιο του δεύτερου τη τάξει θεσμού στην Ελλάδα. Από την επόμενη χρονιά, ο σύλλογος της Βούλας αγωνίζεται στην Α1 κατηγορία φτάνοντας μάλιστα την περίοδο 2013-2014 στους τελικούς όπου αντιμετώπισε την ομάδα του Ελληνικού, χάνοντας τον τίτλο, ενώ την περσινή χρονιά το τέλος της σεζόν βρήκε τον Πρωτέα στην τρίτη θέση του πρωταθλήματος.

Η χρονιά που διανύουμε είναι ίσως πιο σημαντική από τις προηγούμενες καθώς οι ιθύνοντες του συλλόγου παίρνουν την απόφαση να φτιάξουν μια ομάδα από την αρχή έχοντας το βλέμμα στο μέλλον και επενδύοντας σε νεαρά κορίτσια.

 DSC4327

 DSC4342

 DSC4438

 DSC4443

Το agapotobasket.gr βρέθηκε στο κλειστό της Γλυφάδας, παρακολούθησε από κοντά τη δουλειά που γίνεται και συνομίλησε με τις Αγγελική Νικολοπούλου και Άννα Σπυριδοπούλου, τις αθλήτριες που μαζί με την Αναστασία Κωστάκη ανέλαβαν τον ρόλο να καθοδηγήσουν τις "μικρές" στα μονοπάτια του γυναικείου μπάσκετ και της Α1 κατηγορίας.

Ποιοι είναι οι στόχοι της ομάδας φέτος;

Νικολοπούλου: Οι στόχοι της ομάδας είναι στην ουσία η τρίτη-τέταρτη θέση. Είμαστε μια νεοσύστατη ομάδα, οι προπονήσεις και οι αγώνες κάθε φορά είναι τελείως διαφορετικοί, υπάρχει μεγάλη βελτίωση και πολλή προοπτική και εξαρτάται ξεκάθαρα από εμάς το τι μπορούμε να κάνουμε Αν θα μπούμε στην τετράδα είναι καθαρά στη δικιά μας απόδοση, αλλά θεωρώ ότι ο καθαυτός στόχος της ομάδας είναι η συνεχής βελτίωση μέχρι όπου μπορούμε να φτάσουμε, δίνοντας το καλύτερο δυνατό κομμάτι μας

Τι ήταν αυτό που το καλοκαίρι σας έκανε να μείνετε στην ομάδα και να υποστηρίξετε αυτό το νέο εγχείρημα;

Νικολοπούλου: Εμένα προσωπικά ήταν το μοτίβο που μου ζητήθηκε, ένα μοτίβο γρήγορου μπάσκετ, πειθαρχημένου μεν, αλλά γρήγορου, πιεστικού με προοπτικές εξέλιξης. Νομίζω ότι όσο προχωράει η σεζόν αυτό το μπάσκετ θα βγάλουμε, οπότε με καλύπτει.

Σπυριδοπούλου: Το καλοκαίρι μας ζήτησαν να παραμείνουμε στην ομάδα σαν μεγαλύτερες και θεωρώ ότι αυτό το στυλ μπάσκετ του Πρωτέα μου αρέσει
και με βοηθάει το να έχω πρωταγωνιστικό ρόλο σε μια ομάδα με νεαρά κορίτσια που υπάρχει ένταση, γρήγορο μπάσκετ και πάθος. Με καλύπτει και ελπίζω να κάνουμε κάτι καλό φέτος και να δικαιωθούμε για την επιλογή μας.

Νικολοπούλου: Το ζητούμενο είναι να προωθηθεί και να ανέβει το γυναικείο μπάσκετ

 DSC4450

 DSC4451

Αν μπορούσατε να χαρακτηρίσετε το κλίμα στην ομάδα ποιο θα ήταν αυτό;

Σπυριδοπούλου: Υπάρχει λίγο η διαφορά ηλικίας, αλλά το καλό είναι ότι οι μικρές έχουν προσαρμοστεί στα δικά μας δεδομένα!

Νικολοπούλου: Υπάρχει καλή νοοτροπία παρόλο που υπάρχουν ουσιαστικά τρία “μεγάλα” άτομα. Οι μικρές δείχνουν διάθεση να ακολουθήσουν όλο
αυτό, να φτάσουν κάπου ψηλά και να αποδείξουν πράγματα και στους εαυτούς τους. Υπάρχει πολύ καλή συνεργασία.

Τι συμβουλή τους δίνετε;

Νικολοπούλου: Πάθος, ένταση, μυαλό και πολύ δουλειά καθημερινά.

Ποιο είναι το μήνυμα σας προς τον κόσμο του Πρωτέα;

Προσκαλούμε όλο τον κόσμο να έρθει κοντά στο γυναικείο μπάσκετ και τον Πρωτέα μας. Φέτος το πρωτάθλημα έχει ενδιαφέρον με την έλευση του Ολυμπιακού και όλες οι ομάδες δείχνουν πολύ δυνατές που δεν ξέρεις ποιες έδρες θα σπάσουν.

 DSC4463

 DSC4481

 DSC4522

 DSC4547

 DSC4578

 DSC4590

 DSC4639

Σεβαστή Βρακατσέλη

Αγαπώ τον αθλητισμό ---> Αγαπώ το μπάσκετ ---> Βρίσκομαι εδώ!



Η τρέλα για τον αθλητισμό και τα media έβαλε μέσα της το μικρόβιο της δημοσιογραφίας.Το μεράκι έγινε πράξη όταν πέρασε τη πόρτα του Κέντρου Αθλητικού Ρεπορτάζ . Το ταξίδι στο χώρο της δημοσιογραφίας μόλις είχε αρχίσει. Λίγα χρόνια μετά με την φλόγα να μένει ακόμα ζωντανή μικρότερες και  μεγαλύτερες διαδρομές σε μονοπάτια του έντυπου και ηλεκτρονικού τύπου και του ραδιοφώνου οδήγησαν στη συνεργασία με το "Αγαπώ το μπάσκετ"
             
Ένα ζευγάρι παπούτσια, μία μπάλα, ένα γήπεδο και... όλα αρχίζουν! 
Και επειδή η μαγεία των σπορ δεν έχει τελειωμό, η πορτοκαλί θεά είναι ανεξάντλητη  με  το θέαμα στο επίκεντρο και κάθε γωνιά της γης έχει κάτι διαφορετικό είμαστε εδώ για να σας παρουσιάσουμε μέσα από την δικιά μας οπτική κάθε της γωνιά!

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.