Σπαθάρου: «Στο μπάσκετ τίποτα δεν κρίνεται μέχρι να ακουστεί η κόρνα»

Written by  Μαρ 01, 2016

Πετυχαίνοντας 13 πόντους και έχοντας 4 ασίστ αλλά και 4 ριμπάουντ η Κατερίνα Σπαθάρου συνέβαλε και αυτή με την ποιότητα και την εμπειρία της στην πολύ σπουδαία νίκη του Αθηναϊκού κόντρα στον Πρωτέα Βούλας. 

 


Μιλώντας στο agapotobasket.gr η γκαρντ της ομάδας του Βύρωνα τόνισε τη σημασία αυτής της νίκης για τον Αθηναϊκό δεδομένου του 2-0 που έχει πλέον κόντρα στον Πρωτέα αλλά και της ψυχολογικής τόνωσης που φέρνει μια νίκη με αυτό τον τρόπο εν όψει των τελευταίων δυο αγωνιστικών της κανονική περιόδου αλλά και του final-4 του κυπέλλου που ακολουθεί. 

«Ήταν μια πάρα πολύ σημαντική νίκη για εμάς σε ένα πολύ ωραίο παιχνίδι. Ένας αγώνας τελειώνει στο 40,  δεν υπάρχει επανάπαυση,  ακόμα και στο πρώτο δεκάλεπτο που όλα έδειχναν ότι θα κάναμε μια εύκολη νίκη, στο δεύτερο δεκάλεπτο έγινε ακριβώς το αντίθετο και στο ημίχρονο το παιχνίδι ήταν πολύ αμφίρροπο όπως και κατέληξε μέχρι το τέλος. Αυτό μας δείχνει ότι στο μπάσκετ τίποτα δεν κρίνεται ούτε θετικά ούτε αρνητικά μέχρι να ακουστεί η κόρνα. 

Εμείς παρόλο το μπλακ άουτ του δευτέρου δεκαλέπτου προσπαθήσαμε, ανακάμψαμε, βρήκαμε ρυθμό ξανά και στο τέλος στις λεπτομέρειες, γιατί έτσι κερδίζονται τα ντέρμπι, κάναμε καλές επιλογές, ήμασταν και πιο τυχεροί και πήραμε το ματς. Πολύ σημαντική νίκη για μας δεδομένου ότι έχουμε κάνει στον πρώτο γύρο διπλό μέσα στη Βούλα και θέλαμε πολύ αυτή τη νίκη. Συγχαρητήρια σε όλους και συνεχίζουμε».

Την επόμενη αγωνιστική ο Αθηναϊκός θα υποδεχτεί τον τρίτο του βαθμολογικού πίνακα ΠΑΟΚ σε μια ακόμα δυνατή αναμέτρηση στην οποία οι παίκτριες του Γ. Καλογερόπουλου πρέπει να εμφανιστούν συγκεντρωμένες διατηρώντας την απόδοση τους σε υψηλά στάνταρ. 

«Με τον ΠΑΟΚ στην έδρα μας την επόμενη εβδομάδα είναι εξίσου σημαντικό παιχνίδι, θέλουμε να συγκεντρωθούμε  και να δούμε την τακτική του ματς. Θυμόμαστε ότι έχουμε κάνει μια πολύ κακή εμφάνιση, την χειρότερη μας μέχρι στιγμής μέσα στον ΠΑΟΚ και θέλουμε να διορθώσουμε την εικόνα αυτή και να χτυπήσουμε και αυτό το ματς. 

Σίγουρα μια τέτοια νίκη μας βοηθάει και ψυχολογικά και εν όψει του κυπέλλου. Ο θεσμός του κυπέλλου είναι κάτι τελείως διαφορετικό όμως επηρεάζει και ως γνωστόν για τις γυναίκες η ψυχολογία τους είναι κάτι πολύ σημαντικό. Έχουμε ακόμα δυο εβδομάδες μέχρι εκεί και δυο πολύ σημαντικά παιχνίδια και θέλουμε να τελειώσουμε τις υποχρεώσεις της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος όπως μας αναλογεί και ότι μπορούμε να διεκδικήσουμε από τους επόμεναους δυο αγώνες να το κατακτήσουμε». 
Σεβαστή Βρακατσέλη

Αγαπώ τον αθλητισμό ---> Αγαπώ το μπάσκετ ---> Βρίσκομαι εδώ!



Η τρέλα για τον αθλητισμό και τα media έβαλε μέσα της το μικρόβιο της δημοσιογραφίας.Το μεράκι έγινε πράξη όταν πέρασε τη πόρτα του Κέντρου Αθλητικού Ρεπορτάζ . Το ταξίδι στο χώρο της δημοσιογραφίας μόλις είχε αρχίσει. Λίγα χρόνια μετά με την φλόγα να μένει ακόμα ζωντανή μικρότερες και  μεγαλύτερες διαδρομές σε μονοπάτια του έντυπου και ηλεκτρονικού τύπου και του ραδιοφώνου οδήγησαν στη συνεργασία με το "Αγαπώ το μπάσκετ"
             
Ένα ζευγάρι παπούτσια, μία μπάλα, ένα γήπεδο και... όλα αρχίζουν! 
Και επειδή η μαγεία των σπορ δεν έχει τελειωμό, η πορτοκαλί θεά είναι ανεξάντλητη  με  το θέαμα στο επίκεντρο και κάθε γωνιά της γης έχει κάτι διαφορετικό είμαστε εδώ για να σας παρουσιάσουμε μέσα από την δικιά μας οπτική κάθε της γωνιά!

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.