«Εάν βρούμε τη χημεία μας θα είναι εξαιρετική η χρονιά μας»

Written by  Αυγ 24, 2016

Ένα από τα ιστορικότερα σωματεία του μπάσκετ γυναικών είναι αναμφισβήτητα ο Αθηναϊκός. Η ομάδα του Βύρωνα έχει πανηγυρίσει το μοναδικό Ελληνικό ευρωπαϊκό τρόπαιο (Eurocup 2010) ενώ κατέχει και το παγκόσμιο ρεκόρ γκίνες με τις περισσότερες συνεχόμενες νίκες, 105 τον αριθμό.


Μια τέτοια ομάδα, μπορεί να έχει περάσει τα σκαμπανεβάσματα της ωστόσο δεν μπορεί να μην βάζει τον πήχη ψηλά. Έχοντας μάλιστα παρακαταθήκη την περσινή τρίτη θέση στο πρωτάθλημα και τη συμμετοχή στο Final-4 του κυπέλλου στόχος είναι σίγουρα μια αντίστοιχη πορεία. Ο προπονητής της ομάδας του Βύρωνα Γαβρίλος Καλογερόπουλος μιλώντας στο agapotobasket.gr κρατάει χαμηλούς τόνους για το που μπορεί να φτάσει η ομάδα του. Άλλωστε μόλις πριν δυο μέρες ξεκίνησε η προετοιμασία και το πρώτο στοίχημα πάντα είναι η χημεία της ομάδας.

«Δεν βάζουμε ποτέ το πήχη ούτε χαμηλά ούτε ψηλά, παρακαλάμε να μας έχει ο Θεός υγιής και από κει και πέρα μέσα από τη δουλειά θα προσπαθήσουμε να κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε. Μεγάλη ομάδα είμαστε δεν μπορούμε να μιλάμε ούτε για να πάμε να σωθούμε, ούτε για να πάμε να περάσουμε την περσινή μας θέση σε ένα πρωτάθλημα που υπάρχει μια ομάδα (Ολυμπιακός) η οποία εγώ προσωπικά θεωρώ ότι έχει πολύ μεγάλη απόσταση από τις υπόλοιπες, που υπάρχει ο Παναθηναϊκός που θεωρώ ότι και αυτός απομακρύνεται από τις υπόλοιπες και οι υπόλοιπες εννιά ομάδες, γιατί η Τερψιθέα είναι ακόμα ερωτηματικό, είναι στο ίδιο περίπου επίπεδο με εμάς και όλες θα προσπαθήσουν για να κάνουν το καλύτερο δυνατό.

Θεωρώ ότι φέτος είναι πολύ πιο δύσκολη η χρονιά. Τα play off θα είναι πάρα πολύ δύσκολα και θα είναι πολύ καλές αυτές οι τέσσερις ομάδες που θα πάνε. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί ο όγδοος που πέρυσι έπαιζε στα play-off που ανεξάρτητα αν παίζεις με τον πρώτο είσαι στη διεκδίκηση του πρωταθλήματος φέτος θα παίζει για να σωθεί. Είναι ένα κομμάτι που δεν μπορώ να το καταλάβω».

Ο Αθηναϊκός θα στηρίξει το παιχνίδι του στην περιφέρεια του κάτι που φάνηκε και από τις μεταγραφικές κινήσεις που έγιναν χωρίς να αποκλείεται και η περαιτέρω ενίσχυση του με μια ξένη που θα παίζει στις θέσεις 4 και 5.

«Το δυνατό σημείο αυτής της ομάδας θα είναι η περιφέρεια. Είμαστε πολύ καλοί Θεωρώ ότι αν θα μπορέσουμε να βγάλουμε όλο αυτό το πράγμα που έχουμε στην περιφέρεια μέσα στο γήπεδο θα είμαστε πάρα πολύ καλοί και ανταγωνιστικοί.

Θα κοιτάξουμε και το κομμάτι της δεύτερης ξένης ανάλογα με το μπάτζετ που θα μπορέσουμε να έχουμε. Θέλουμε να πάρουμε μια παίκτρια ώστε να δυναμώσουμε κάτω από το καλάθι. Προσπαθούμε να είμαστε υγιής ομάδα μέσα στις δύσκολες που υπάρχουν στην Ελλάδα και σε όλους τους τομείς. Θέλουμε να είμαστε συνεπείς σε ότι λέμε και κάνουμε και αυτό δημιουργεί και το καλό κλίμα. Σε αυτό το κλίμα στηριχθήκαμε και πέρυσι το ίδιο πιστεύω ότι θα κατορθώσουμε και φέτος να κάνουμε. Πέρυσι είχαμε μια εξαιρετική περιφέρεια αλλά με λίγες παίκτριες, φέτος πιστεύω ότι έχουμε ίσως την καλύτερη περιφέρεια μετά τον Ολυμπιακό με τον οποίο στο Ελληνικό πρωτάθλημα δεν μπαίνεις σε σύγκριση. Εάν μπορέσουμε και βρούμε τη χημεία μας και μπορέσουν τα κορίτσια και δώσουν αυτά που μπορούν σύμφωνα με τις δυνατότητες τους θα είναι εξαιρετική η χρονιά μας».

Σεβαστή Βρακατσέλη

Αγαπώ τον αθλητισμό ---> Αγαπώ το μπάσκετ ---> Βρίσκομαι εδώ!



Η τρέλα για τον αθλητισμό και τα media έβαλε μέσα της το μικρόβιο της δημοσιογραφίας.Το μεράκι έγινε πράξη όταν πέρασε τη πόρτα του Κέντρου Αθλητικού Ρεπορτάζ . Το ταξίδι στο χώρο της δημοσιογραφίας μόλις είχε αρχίσει. Λίγα χρόνια μετά με την φλόγα να μένει ακόμα ζωντανή μικρότερες και  μεγαλύτερες διαδρομές σε μονοπάτια του έντυπου και ηλεκτρονικού τύπου και του ραδιοφώνου οδήγησαν στη συνεργασία με το "Αγαπώ το μπάσκετ"
             
Ένα ζευγάρι παπούτσια, μία μπάλα, ένα γήπεδο και... όλα αρχίζουν! 
Και επειδή η μαγεία των σπορ δεν έχει τελειωμό, η πορτοκαλί θεά είναι ανεξάντλητη  με  το θέαμα στο επίκεντρο και κάθε γωνιά της γης έχει κάτι διαφορετικό είμαστε εδώ για να σας παρουσιάσουμε μέσα από την δικιά μας οπτική κάθε της γωνιά!

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.