Βαγγέλης Καράμπουλας: «Και στο τέλος έρχεται η δικαίωση»

Written by  Ιουν 04, 2024

Το όνομα Βαγγέλης Καράμπουλας δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις. Τα χιλιόμετρα του στα παρκέ σε υψηλό επίπεδο, με τις φανέλες των Σπόρτινγκ, Μακεδονικού, MENT, Πανελληνίου, Ηρακλή, Ίκαρου Καλλιθέας, ΑΕΝ Κηφισιάς, ΑΕΚ, Καβάλας, Φάρου Κερατσινίου, Ιωνικού Νίκαιας, ΑΟ Μυκόνου, Έσπερου Λαμίας και Ηλυσιακού, αμέτρητα αλλά και το ρεκόρ ανόδων που κρατάει, με 12 αισίως, μιλάνε από μόνα τους.


Ο 42χρονος σούτινγκ γκαρντ, ή αλλιώς ο "Mr. Άνοδος" όπως πολλοί ή μάλλον όπως όλοι τον αποκαλούν, μίλησε στο agapotobasket.gr και τη Σεβαστή Βρακατσέλη για τη φετινή σεζόν, τον Ηλυσιακό, το λιθαράκι που βάζει ως παίκτης στην επίτευξη των στόχων των ομάδων που έχει αγωνιστεί, τη σκέψη του να σταματήσει που ακόμα δεν περνάει από μυαλό του καθώς έχει πράγματα να δώσει αλλά και στους καλυτερους συμπαίκτες που είχε και τους δυσκολότερους αντιπάλους που έχει κληθεί να αντιμετωπίσει.



Η σεζόν άρχισε για σένα σε άλλη ομάδα και ολοκληρώθηκε σε άλλη με μια ακόμα άνοδο.
Για κάποιο λόγο δεν ταίριαξα στη Λαμία, μπασκετικά εννοώ. Δεν είχαμε κάποιο θέμα με τους ανθρώπους εκεί. Εννοείται ότι δεν μπορείς να αρέσεις σε όλους και έτσι αποφάσισα τα Χριστούγεννα να επιστρέψω στη Αθήνα. Βρέθηκε ο Ασημακόπουλος που μου είπε "έλα να ανεβάσουμε την ομάδα", με έπεισε και δικαιώθηκα που τον πίστεψα.

Τι είναι αυτό που σε οδήγησε να συμφωνήσεις με τον Ηλυσιακό;
Μου έδειξε ο προπονητής ότι με ήθελε πολύ και αυτό πάντα ήταν σε όλη μου την καριέρα κριτήριο για να διαλέξω μια ομάδα. Αυτά που μου είπε με έπεισαν και όσα είπε όντως έγιναν και ίσχυαν.

Αν έβαζες ένα τίτλο σε αυτή τη σεζόν ποιος θα ήταν;
Και στο τέλος έρχεται η δικαίωση



Πόσο σημαντικό είναι για το μπάσκετ να πηγαίνουν καλά "ομάδες της γειτονιάς", όπως ο Ηλυσιακός στο να φέρουν περισσότερα παιδιά στον αθλητισμό;
Ο Ηλυσιακός είναι ομάδα της γειτονιάς αλλά παράλληλα είναι και ιστορική ομάδα, με πολλά αθλήματα και με χρόνια ιστορία στην Α1. Είναι πολύ σημαντικό για την κοινωνία των Ιλισίων, είδαμε οικογένειες με παιδάκια να έρχονται καθ όλη τη χρονιά, τα παιδιά να χαίρονται σε απίστευτο βαθμό και αυτό είναι πολύ σπουδαίο όταν συμβαίνει και σε χαροποιεί. Έχουμε καταφέρει κάτι όταν βλέπουμε αυτή την εικόνα στα γήπεδα.

Εξαιρώντας την τριπλέτα Φώτσης-Καράμπουλας-Μπέμπης, ποιον θα χαρακτήριζες εσύ πιο κομβικό παίκτη της σεζόν αυτής στον Ηλυσιακό;
Ο Τσατάς και ο Οικονομόπουλος ήταν οι πιο σημαντικοί παίκτες της ομάδας μας. Και παραπάνω από εμάς τους τρεις ήταν οι πιο κομβικοί παίκτες. Σίγουρα και ο Αϊβαζίδης στους τελικούς ήταν φοβερός αλλά αν ξεκινήσουμε από την πρώτη μέρα αυτοί οι δύο ήταν ανεπανάληπτοι και μάλιστα όταν δεν ήταν καλά χάναμε.

Ποιο είναι το λιθαράκι εκείνο που προσθέτεις κάθε φορά στην ομάδα που βρίσκεσαι και έχεις φτάσει αισίως τις 12 ανόδους στις ομάδες που έχεις αγωνιστεί;
Θεωρώ ότι αυτό είναι καλύτερα να το απαντήσουν άλλοι για μένα, γιατί εγώ μπορεί να μην είμαι αντικειμενικός αλλά το σημαντικότερο από όλα θεωρώ ότι είναι οτι δεν έχω εγωισμό σε σχέση με τους συμπαίκτες μου. Εγωισμό να μην χάνω τον έχω και σε υπέρμετρο βαθμό, αλλά πάντα το κίνητρο και μέλημα μου ήταν να νικάει η ομάδα και έτσι πιστεύω ότι δεν έχω εγωισμό σε σχέση με τους συμπαίκτες μου.


Έχεις γούρια ή κάποια ρουτίνα πριν από τους αγώνες;
Το γούρι μου είναι ξεκάθαρα η γυναίκα μου και οι κόρες μου. Παλιά είχα αλλά με τα χρόνια τα άφησα πίσω, τα απομυθοποίησα και δεν έχω πλέον. Μόνο η οικογένεια μου.

Δεκάδες συμπαίκτες και αντίπαλοι τόσα χρόνια. Θα μπορούσες να φτιάξεις την ιδανική πεντάδα συμπαικτών και την πιο δύσκολη πεντάδα αντιπάλων;
Με τόσους συμπαίκτες που είχα σίγουρα θα αδικήσω πολλούς γιατί υπήρξα σε πολύ καλές ομάδες και νιώθω ευλογημένος από όλη μου την πορεία και τους συμπαίκτες που είχα. Είχα συμπαίκτες όπως ο Πετροδημόπουλος που μου έκαναν τη ζωή εύκολη στο παρκέ καθώς η έννοια του ήταν να μου κάνει σκριν να μείνω μόνος, ενώ μπορούσε και μόνος του να βάλει το καλάθι, είναι ένα από τα καλύτερα 5άρια από Α2 και κάτω. Θα φτιάξω δύο πεντάδες με συμπαίκτες. Στην πρώτη πεντάδα θα βάλω Μπατή, Λιακόπουλο, Πολυτάρχου, Φώτσης και  Μαυροκεφαλίδης. Στη δεύτερη Βασιλόπουλος, Δημάκος, Καράμπουλας, Κατούφας και Πετροδημοπουλος. Στους αντιπάλους, θα βάλω από την Α2 και κάτω, δεν θα μετρησω τα χρόνια στην Α1: Στην πεντάδα των αντιπάλων Καρύδας, Τότσιος, Κουπίδης, Τσαμάτος και Σκορδίλης.

Με μια λέξη ή φράση
Ηλυσιακός: Φοβερή εμπειρία
Θοδωρής Ασημακόπουλος: Μάγκας
Νίκος Ρουμελιώτης: Χωρίς αυτόν δεν θα υπήρχε ο Ηλυσιακός
Αντώνης Φώτσης: Ένας και μοναδικός σε όλα του
Μπάσκετ: Η αρρώστια μου
Άνοδος: Καράμπουλας



Πως θα χαρακτήριζες τον Βαγγέλη Καράμπουλα εντός παρκέ και πως εκτός;
Εντός παρκέ τέρμα ανταγωνιστικός και πως εκτός παρκέ το εντελώς αντίθετο και ένας χαρούμενος και ήρεμος άνθρωπος με την οικογένεια του.

Βλέπουμε στο γήπεδο να σε ακολουθούν και τα παιδιά σου, Τι εικόνα έχουν για τον αθλητισμό με έναν μπαμπά πρωταγωνιστή στα παρκέ; Έχουν εκφράσει την επιθυμία να σου μοιάσουν;
Της μεγάλης, που καταλαβαίνει πιο πολλά, της αρέσει πολύ να έρχεται και σε προπονήσεις ακόμα, της αρέσει να με βλέπει να παίζω και θέλει να παίξει Η μικρή δεν πολυ ασχολείται Κάνουν και οι δύο προπονήσεις στον Ιωνικό. Δεν τους έχω πει να πάνε να παίξουν, ας επιλέξουν μόνες τους όποιο άθλημα τους αρέσει.

Δεν έχει περάσει ακόμα από το μυαλό σου η σκέψη να σταματήσεις. Τι θα ήταν αυτό που θα σε οδηγούσε σε αυτή την απόφαση;
Η έλλειψη κινήτρου ή όταν θα νιώσω ότι δεν μπορώ να σταθώ σε ένα επίπεδο. Ελπίζω να το καταλάβω μόνος μου όταν έρθει αυτή η στιγμή, αλλά νομίζω για τα επόμενα δύο τρία χρόνια, θα παίξω.


Και τώρα τι ακολουθεί για τον Βαγγέλη Καράμπουλα;
Ξεκούραση με λίγο μπάσκετ και συντήρηση όσον αφορά το κορμί, με βάρη και τρεξίματα.

Ποιο είναι το μήνυμα και η συμβουλή που δίνεις στα παιδιά που ξεκινούν τώρα την ενασχόληση τους με το μπάσκετ;
Απλά να αγαπήσουν το άθλημα.

Φωτοφγραφίες: Σεβαστή Βρακατσέλη

 

Σεβαστή Βρακατσέλη

Αγαπώ τον αθλητισμό ---> Αγαπώ το μπάσκετ ---> Βρίσκομαι εδώ!



Η τρέλα για τον αθλητισμό και τα media έβαλε μέσα της το μικρόβιο της δημοσιογραφίας.Το μεράκι έγινε πράξη όταν πέρασε τη πόρτα του Κέντρου Αθλητικού Ρεπορτάζ . Το ταξίδι στο χώρο της δημοσιογραφίας μόλις είχε αρχίσει. Λίγα χρόνια μετά με την φλόγα να μένει ακόμα ζωντανή μικρότερες και  μεγαλύτερες διαδρομές σε μονοπάτια του έντυπου και ηλεκτρονικού τύπου και του ραδιοφώνου οδήγησαν στη συνεργασία με το "Αγαπώ το μπάσκετ"
             
Ένα ζευγάρι παπούτσια, μία μπάλα, ένα γήπεδο και... όλα αρχίζουν! 
Και επειδή η μαγεία των σπορ δεν έχει τελειωμό, η πορτοκαλί θεά είναι ανεξάντλητη  με  το θέαμα στο επίκεντρο και κάθε γωνιά της γης έχει κάτι διαφορετικό είμαστε εδώ για να σας παρουσιάσουμε μέσα από την δικιά μας οπτική κάθε της γωνιά!

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.