Θοδωρής Ασημακόπουλος: «Το μπάσκετ είναι…ναρκωτικό»

Written by  Νοε 10, 2014

Έχει αγωνιστεί σε όλες τις εθνικές κατηγορίες, ενώ, αν χρειαστεί, μπορεί να αγωνιστεί από την θέση «1» μέχρι και το «4» με την ίδια ευκολία. Φέτος, με τη φανέλα του Ερμή Πειραιά, ξεκίνησε εντυπωσιακά την χρονιά καθώς έχει αναδειχτεί σε μεγάλο πρωταγωνιστή της ομάδας του και μοιάζει αναγεννημένος.

asimakopoulosteam

Ο MVP του αγώνα με τον Άρη Νίκαιας, που είναι φαβορί για την άνοδο στην Γ Εθνική, Θοδωρής Ασημακόπουλος, μίλησε στο agapotobasket.gr και τη Σεβαστή Βρακατσέλη για τον Ερμή Πειραιά, την  περσινή χρονιά αλλά και τις φήμες που ακούγονταν έντονα το καλοκαίρι για πιθανή διάλυση του συλλόγου του Πειραιά.

Πέρυσι τερματίσατε δεύτεροι, αλλά δεν είχες πολύ χρόνο συμμετοχής. Φέτος έχεις μπει πολύ δυναμικά στο Πρωτάθλημα. Που οφείλεται αυτό;


«Η αλήθεια είναι ότι το καλοκαίρι δούλεψα πολύ σκληρά, δεν έκατσα καθόλου. Επίσης, φέτος μετά από την μείωση του μπάτζετ έπρεπε να βγούμε μπροστά τα παιδιά που μείναμε από πέρυσι. Οπότε, θέλοντας και μη έπρεπε να πρωταγωνιστήσω. Παίζει βέβαια ρόλο και η ψυχολογία. Όταν ξέρεις ότι σε εμπιστεύονται και έχεις χρόνο συμμετοχής, δεν σου δημιουργεί άγχος και αποδίδεις καλύτερα.»

Τι έχει αλλάξει στο φετινό Ερμή;

«Πολλά. Πέρυσι ο κόσμος ερχόταν στο γήπεδο για να δει την ομάδα με το μεγαλύτερο μπάτζετ και τα αστέρια. Φέτος έρχονται χωρίς να υπάρχει κάποιος παίκτης σταρ, έρχονται και μας βλέπουν γιατί παίζουμε ωραίο μπάσκετ και το ευχαριστιούνται. Αυτή θα είναι η φετινή επιτυχία του Ερμή. Να κρατήσουμε τον κόσμο στο γήπεδο για να βλέπει μια ομάδα να παλεύει.»

Έχετε ξεκινήσει πολύ δυνατά το Πρωτάθλημα κάνοντας μάλιστα πολύ μεγάλες νίκες. Τι προσδοκίες σας δημιουργεί αυτό για την συνέχεια;

«Ο στόχος μας είναι να κοιτάμε το κάθε παιχνίδι ξεχωριστά. Θέλουμε να κερδίζουμε. Και να χάνουμε, όμως, δεν θα μας πει τίποτα κανένας. Δεν έχουμε άγχος. Αυτό είναι το μυστικό της φετινής ομάδας. Πέρυσι υπήρχε το "πρέπει" σε όλα τα παιχνίδια. Φέτος, πάμε πρώτα να το ευχαριστηθούμε και όπου μας βγάλει.»

asimakopoulos

Η επόμενη μέρα για τον Ερμή ποια είναι; Το καλοκαίρι ακούστηκαν πολλά ακόμα και για την διάλυση της ομάδας.

«Τα αδέρφια Χριστοφάκη ουσιαστικά βάζουν μόνο από την τσέπη τους λεφτά οπότε λογικό είναι στις μέρες μας να το σκέφτονται να κάνουν μεγάλα ανοίγματα όπως πέρυσι. Δεν σημαίνει ότι μια ομάδα, εάν δεν βάλει τα εκατομμύρια μια χρονιά, διαλύεται. Ο Ερμής φέτος θα στηριχτεί στον κορμό που έχει τα τελευταία χρόνια και με την προσθήκη του Ξυδούς που είναι η ψυχή της ομάδας έδεσε το ομαδικό στοιχείο.  Πάντως, στο μέλλον οι ομάδες πρέπει να στηριχτούν στο φυτώριο τους. Έχουν “πεθάνει” τα χρόνια που οι ομάδες έβαζαν κάθε χρόνο λεφτά. Τώρα πρέπει να βγάζουν παίκτες από την παραγωγική διαδικασία των ακαδημιών τους, αν θέλουν να
έχουν συνέχεια.»

Όπως και ο προπονητής σου συνδυάζεις την ενεργό δράση με την προπονητική.

«Πέρυσι ήμουν στις ακαδημίες του Πανελληνίου, ενώ φέτος έχω το παιδικό τμήμα του Ερμή. Μου αρέσει πολύ να δουλεύω με μικρά παιδιά και είναι και κάτι που θα ασχοληθώ περισσότερο μόλις σταματήσω και το μπάσκετ.»

Μιας και το ανέφερες είναι κάτι που έχεις αρχίσει να σκέφτεσαι;

«Όχι, ακόμα είμαι μικρός. Έχω πολλά χρόνια ακόμα μπροστά μου. Όσο έχουμε την υγεία μας θα παίζουμε έστω και σε αυτό το επίπεδο γιατί το μπάσκετ είναι… ναρκωτικό. Δεν μπορείς να το κόψεις εύκολα.»

Ποιο είναι το πιο τρελό σου όνειρο και το μεγαλύτερο μπασκετικό σου απωθημένο;

«Το πιο τρελό μου όνειρο ήταν να μαρκάρω τον Jordan.»



Who is who

Ονοματεπώνυμο: Θοδωρής Ασημακόπουλος
Ύψος: 1.97
Ημερομηνία γεννήσεως: 27/04/1984
Θέση: 1-4
Νούμερο Φανέλας: 5
Ομάδα: Ερμής Πειραιά
Προηγούμενες ομάδες: Περιστέρι, Γκυζιακός, Ξάνθη, Καλαμάτα, Ιωνικός
Νίκαιας, Γουμένισσα, Sokol Vysehrad (Τσεχία), Νέο Ηράκλειο, Άλιμος ,
Πορφύρας.

asimakopoulos2

Σεβαστή Βρακατσέλη

Αγαπώ τον αθλητισμό ---> Αγαπώ το μπάσκετ ---> Βρίσκομαι εδώ!



Η τρέλα για τον αθλητισμό και τα media έβαλε μέσα της το μικρόβιο της δημοσιογραφίας.Το μεράκι έγινε πράξη όταν πέρασε τη πόρτα του Κέντρου Αθλητικού Ρεπορτάζ . Το ταξίδι στο χώρο της δημοσιογραφίας μόλις είχε αρχίσει. Λίγα χρόνια μετά με την φλόγα να μένει ακόμα ζωντανή μικρότερες και  μεγαλύτερες διαδρομές σε μονοπάτια του έντυπου και ηλεκτρονικού τύπου και του ραδιοφώνου οδήγησαν στη συνεργασία με το "Αγαπώ το μπάσκετ"
             
Ένα ζευγάρι παπούτσια, μία μπάλα, ένα γήπεδο και... όλα αρχίζουν! 
Και επειδή η μαγεία των σπορ δεν έχει τελειωμό, η πορτοκαλί θεά είναι ανεξάντλητη  με  το θέαμα στο επίκεντρο και κάθε γωνιά της γης έχει κάτι διαφορετικό είμαστε εδώ για να σας παρουσιάσουμε μέσα από την δικιά μας οπτική κάθε της γωνιά!

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.