Παπαμακάριος: «Το “ατού” μας είναι η παρέα»

Written by  Δεκ 30, 2015

Μεγάλος πρωταγωνιστής της τεράστιας επιτυχίας του Φάρου Κερατσινίου να βρεθεί στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας και να γίνει μόλις η τρίτη ομάδα που φτάνει σε αυτόν χωρίς να αγωνίζεται στην Α1 ήταν ο Μανώλης Παπαμακάριος.

Ο πολύπειρος γκαρντ ήταν πραγματικός ηγέτης και οδήγησε την ομάδα του στην ιστορική νίκη κόντρα στον ΠΑΟΚ έχοντας εντυπωσιακή παρουσία με 21 πόντους (1/2 δίποντα, 4/8 τρίποντα, 7/7 βολές από τις οποίες οι 5 στα τελευταία κρίσιμα λεπτά όταν η μπάλα ήταν πιο βαριά), 6 ριμπάουντ, 3 ασίστ, 2 κλεψίματα και 5 λάθη.

Ακόμα και όταν ήταν στον πάγκο, όμως, για τις απαραίτητες ανάσες ήταν εκείνος που φώναζε στους συμπαίκτες του κάτι που επιβεβαίωσε και σε δηλώσεις του στοagapotobasket.grαμέσως μετά τη λήξη της αναμέτρησης. Οι παρέες ξέρουν να κερδίζουν στο μπάσκετ και ο Φάρος είναι μια παρέα, μια οικογένεια εντός και εκτός παρκέ.

Τι σημαίνει αυτή η πρόκριση για την ομάδα του Φάρου;
Εμείς την τελευταία μια εβδομάδα ζούμε το όνειρο μας. Είτε χάναμε είτε κερδίζαμε ήταν το όνειρο μας, αλλά τα όνειρα μας δίνουν δύναμη να τα κάνουμε πραγματικότητα και να βρεθούμε στον τελικό του Κυπέλλου απέναντι στον Παναθηναϊκό. Αν στην αρχή του καλοκαιριού κάποιος έλεγε ότι θα παίξουμε τελικό Κυπέλλου θα μας λέγαν ότι είστε τρελοί και δεν θα μας πίστευε κανείς. Εμείς πιστεύουμε στην ομάδα μας, πιστεύουμε στους εαυτούς μας και καταφέραμε και ο Φάρος θα παίξει τελικό.

Τι θα διεκδικήσει στον τελικό ο Φάρος; 
Η διαφορά δυναμικότητας είναι τεράστια απέναντι στον Παναθηναϊκό. Βέβαια, πολλοί είπαν τι θα διεκδικήσει και από τον ΠΑΟΚ. Όλοι μας είχαν τελειωμένους και ότι μόνο η συμμετοχή θα μας ήταν αρκετή. Όχι, η ομάδα είναι πεινασμένη και το δείχνει κάθε δευτερόλεπτο.

 DSC4118
Ποιο είναι το μεγάλο ατού αυτής της ομάδας; 
Είναι η παρέα. Είμαστε μια οικογένεια όλοι. Παίκτες, προπονητές, διοίκηση, είμαστε μια οικογένεια, κάθε στιγμή μέσα και έξω από το γήπεδο είμαστε όλοι μαζί, περνάμε καλά, ευχαριστιόμαστε την κάθε προπόνηση και νομίζω ότι φαίνεται και μέσα στο γήπεδο.

Μετά και από αυτή τη βραδιά αισθάνεσαι πιο δικαιωμένος που επέλεξες να αγωνιστείς στο Φάρο;
Αισθάνομαι δικαιωμένος γιατί πολλά παιδιά που ήρθαν στον Φάρο είναι κάποιας ηλικίας και όλοι είπαν ότι έρχονται να πάρουν το εφάπαξ τους. Δεν είναι έτσι. Εμείς ήρθαμε εδώ γιατί θέλουμε να πάμε το Φάρο στην Α1 κατά κύριο λόγο και ήρθε και η συμμετοχή μας στον τελικό του Κυπέλλου. Μόνο αυτό τα λέει όλα.

 DSC5004

 DSC4936

Σεβαστή Βρακατσέλη

Αγαπώ τον αθλητισμό ---> Αγαπώ το μπάσκετ ---> Βρίσκομαι εδώ!



Η τρέλα για τον αθλητισμό και τα media έβαλε μέσα της το μικρόβιο της δημοσιογραφίας.Το μεράκι έγινε πράξη όταν πέρασε τη πόρτα του Κέντρου Αθλητικού Ρεπορτάζ . Το ταξίδι στο χώρο της δημοσιογραφίας μόλις είχε αρχίσει. Λίγα χρόνια μετά με την φλόγα να μένει ακόμα ζωντανή μικρότερες και  μεγαλύτερες διαδρομές σε μονοπάτια του έντυπου και ηλεκτρονικού τύπου και του ραδιοφώνου οδήγησαν στη συνεργασία με το "Αγαπώ το μπάσκετ"
             
Ένα ζευγάρι παπούτσια, μία μπάλα, ένα γήπεδο και... όλα αρχίζουν! 
Και επειδή η μαγεία των σπορ δεν έχει τελειωμό, η πορτοκαλί θεά είναι ανεξάντλητη  με  το θέαμα στο επίκεντρο και κάθε γωνιά της γης έχει κάτι διαφορετικό είμαστε εδώ για να σας παρουσιάσουμε μέσα από την δικιά μας οπτική κάθε της γωνιά!

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.