Ιστορική πρόκριση στον τελικό για την Αναγέννηση Νέου Ρυσίου

Written by  Μαρ 13, 2015

Σε ένα αμφίρροπο και συγκλονιστικό παιχνίδι, που κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον των φιλάθλων που παρευρέθηκαν στο κλειστό γήπεδο «Μάκης Λιούγκας», η Αναγέννηση Νέου Ρυσίου επικράτησε με 56-61 του ΑΟ Τερψιθέας Γλυφάδας στον πρώτο χρονικά ημιτελικό του Final Four του Kυπέλλου Ελλάδας και προκρίθηκε στον τελικό της διοργάνωσης, για πρώτη φορά στην ιστορία του συλλόγου.

 

Οι γηπεδούχοι μπήκαν δυνατά στον αγώνα και με «όπλο» την πολύ καλή τους άμυνα, η οποία δυσκόλευε την εκδήλωση επιθέσεων από την πλευρά της Αναγέννησης, έκλεισαν το πρώτο δεκάλεπτο προηγούμενοι με δώδεκα πόντους (19-7). Από εκείνη τη στιγμή και μετά βέβαια η ροή της αναμέτρησης άλλαξε άρδην. Οι παίκτριες του Νέου Ρυσίου βελτίωσαν την αμυντική της προσήλωση και κατάφεραν, πριν ακουστεί η κόρνα της λήξης του ημιχρόνου, να φέρουν το παιχνίδι σε ισορροπία (31-28).

Η κυρία Καφαντάρη είδε τις αθλήτριές της να συνεχίζουν με την ίδια ορμή και στην επανάληψη, όπου και πάλι με «όπλο» την άμυνα, δέχθηκαν μόλις 10 πόντους, με το τρίτο δεκάλεπτο να ολοκληρώνεται με τους φιλοξενούμενους να έχουν προβάδισμα τεσσάρων πόντων (41-45).

Στην τέταρτη και τελευταία περίοδο, το παιχνίδι βρισκόταν στην «κόψη το ξυραφιού». Η Αξιοπούλου με δύο εύστοχες βολές μείωσε σε 52-54, όμως, τρεις πόντοι (δίποντο και βολή) από την Παπαβασιλείου και ακόμη δύο πόντοι της Σκιαδοπούλου από τη γραμμή της «φιλανθρωπίας», διαμόρφωσαν το 53-59 και ελαχιστοποίησαν τις όποιες ελπίδες του ΑΟ Τερψιθέας για την ανατροπή. Πλέον, η Αναγέννηση Νέου Ρυσίου βρίσκεται μπροστά στη μεγαλύτερη πρόκληση της ιστορίας της. Η φετινή της πορεία, αν μη τι άλλο, της επιτρέπει να ελπίζει στο όνειρο.   

Τα δεκάλεπτα: 19-7, 31-28, 41-45, 56-61

Τερψιθέα Γλυφάδας (Παπασπυριδάκος): Βαλέττα 7 (12ριμπ), Σύρρα, Αξιοπούλου 12 (9ασ), Ισκιόγλου 17, Στεφάνου, Ουϊλιαμς 16 (10ριμπ), Σπηλιώτη 4
Αναγέννηση Νέου Ρύσιου (Καφαντάρη): Παπαβασιλείου 8, Γράψα, Μούρτου 2, Σταυρίδου 17 (7ασ), Βασιλειάδου 6, Μούλη 9, Σκιαδοπούλου 8 (10ρ), Λόγκαν 11 (12ριμπ)

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.