Κωνσταντίνα Γραμματικού: «Μεγάλη ευκαιρία η Ελευθερία Μοσχάτου»

Written by  Ιουλ 08, 2020
Η Κωνσταντίνα Γραμματικού μπήκε από μικρή ηλικία στο χώρο του αθλητισμού, δοκιμάζοντας πολλά αθλήματα, όπως στίβος, κολύμβηση, τένις, μπάσκετ, πριν αγαπήσει λίγο περισσότερο τον στίβο και το μπάσκετ. Στην τελική επιλογή κέρδισε η πορτοκαλί μπάλα και αυτό γιατί  δεν μπορούσε να είναι σε ένα ατομικό άθλημα, αλλά ήθελε να είναι με ομάδα, να έχει μαζί της φίλους, συμπαίκτες και να μπορέσει να μοιραστεί την ίδια χαρά με όλους. 
 
Το μπασκετικό βάπτισμα του πυρός, ήρθε το 2005, σε ηλικία 8 ετών, στο Παγκράτι, την ομάδα της γειτονιάς της, Ακολούθησε ο Πανιώνιος, που είναι και η ομάδα της καρδιά της και στην οποία έμεινε, μέχρι να τελειώσει το σχολείο. Οι σπουδές την οδήγησαν στη Θεσσαλονίκη και έτσι πήρε μεταγραφή πρώτα στην Πυλαία και μετά στον Απόλλωνα Καλαμαριάς. Για χάρη του Γεωπονικού πανεπιστημίου Αθηνών και πιο συγκεκριμένα του τμήματος φυτικής παραγωγής επιστρέφει στην Αθήνα και μπασκετικά ακολουθούν Ζωγράφος, Φάρος, πέρυσι ο Αετός Καλλιθέας και την επόμενη αγωνιστική σεζόν ετοιμάζεται για την Α1 με την φανέλα της Ελευθερίας Μοσχάτου. 
 
Η νεαρή Ελληνίδα shooting guard της Ελευθερίας Μοσχάτου μίλησε στο agapotobasket.gr για το μπάσκετ, τις σπουδές της, το μπασκετικό της πρότυπο και τους στόχους της.
Προέρχεσαι από μπασκετική οικογένεια.  
Ναι ο μπαμπάς μου έπαιξε μικρός και στη συνέχεια έδωσε ερεθίσματα και σε μένα και στον 
αδερφό μου και μαζί με τη μητέρα μας, μας στηρίζουν πάρα πολύ. Ο αδερφός μου, ο Άγγελος, είναι το ταλέντο μας, 18 χρονών, έπαιξε και στον Προμηθέα και πέρυσι αγωνίστηκε στον Δούκα, με συμμετοχές σε πανελλήνια και εθνικές. Πηγαίνει και βλέπει ο ένας τον άλλον και τραβάει ο ένας τον άλλον, ωστε να μην τα παρατάμε και να τα δίνουμε πάντα όλα για το καλύτερο.
 
Παράλληλα με το μπάσκετ σπουδάζεις στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, στο τμήμα φυτικής παραγωγής.
Το όνειρο μου ήταν να περάσω φυσικό ή χημικό και να κάνω πολλά πειράματα. Πέρασα στο Πολυτεχνείο στη Θεσσαλονίκη, δεν μου άρεσε και όταν έκανα ξανά το μηχανογραφικό επέλεξα το τμήμα φυτικής παραγωγής, γιατί έχει να κάνει με το περιβάλλον, τη γη, πράγματα που μου αρέσουν πολύ.
 
Συνδυάζονται σπουδές και αθλητισμός;
Με πρόγραμμα, οργάνωση και σκληρή δουλειά όλα γίνονται, ειδικά όταν πρόκειται για δύο πράγματα που αγαπώ πολύ.
Με ποια κριτήρια επιλέγεις τον επόμενο σταθμό της καριέρας σου;
Σίγουρα πολύ σημαντικό για μένα είναι να υπάρχει καλό κλίμα στην ομάδα, είναι το πιο βασικό. Όταν κάνεις κάτι που αγαπάς θες να περνάς και καλά. Σίγουρα παίζουν ρόλο και οι στόχοι της ομάδας αλλά και που θα υπάρχουν περισσότερες προοπτικές για να βελτιωθώ.
 
Τι σου έχει προσφέρει μέχρι τώρα το μπάσκετ;
Για το μπάσκετ έχω κάνει πολλές θυσίες από μικρή, όπως όλοι οι αθλητές άλλωστε, για κάτι που αγαπάμε και το μπάσκετ μου έχει προσφέρει πίσω πάρα πολλά πράγματα. Πολλές μοναδικές στιγμές που έχω ζήσει από μικρή και πάντα θα έχω να τις θυμάμαι. Χωρίς το μπάσκετ δεν θα μπορούσα την καθημερινότητα μου. 
 
Ποιο είναι το μπασκετικό σου πρότυπο;
Το μπασκετικό μου πρότυπο και για αυτό είναι και το νούμερο 4 που φοράω, από όταν ξεκίνησα, είναι ο Θοδωρής Παπαλουκάς. Για μένα είναι ο κορυφαίος. Μου άρεσε που στο παιχνίδι του δεν κοίταζε πόσους πόντους θα βάλει, αλλά κοιτούσε να δώσει την σωστή πάσα και να κάνει χαρούμενο και το συμπαίκτη του. 
Ποια συμβολή ακολουθείς πιστά όλα αυτά τα χρόνια;  
Όλα αυτά τα χρόνια έχω περάσει από πολλούς προπονητές, δεν μπορώ να τους ξεχωρίσω ούτε και τις συμβολές τους. Ο καθένας μου έδωσε κάτι διαφορετικό. Το μεγαλύτερο στήριγμα βέβαια ήταν πάντα η οικογένεια μου και ακόμα και όταν έρχονται οι δυσκολίες αυτό που μου λένε είναι να μην τα παρατάω και να προσπαθώ συνέχεια. 
 
Ποια είναι τα θέλω σου γύρω από το μπάσκετ και οι στόχοι σου σαν άνθρωπος;
Αυτά τα δυο συμβαδίζουν. Και στο μπάσκετ και στη ζωή μου προσπαθώ κάθε στιγμή να γίνομαι καλύτερη, με προπόνηση στο μπάσκετ, με δουλειά στη ζωή, ότι απαιτεί το κάθε ένα. Να βελτιώνομαι, να είμαι πιο αποδοτική και να υπάρχει καλύτερο αποτέλεσμα. 
 
Ποιος είναι ο απολογισμός σου από την περασμένη χρονιά στην Α2 με την φανέλα του Αετού Καλλιθέας;
Είμαι πολύ ευχαριστημένη καθώς έκανα μια καλή χρονιά. Πήρα εμπειρίες και πράγματα που θα με κάνουν πιο έτοιμη για την επόμενη σεζόν. Η ομάδα με βοήθησε και αναδείχθηκα. 
Ποιες είναι οι σκέψεις σου για την Α1 και την Ελευθερία Μοσχάτου;
Είναι μια μεγάλη ευκαιρία αυτή που μου δόθηκε και ευχαριστώ την ομάδα που με επέλεξε. Θα δώσω τον καλύτερο μου εαυτό. Έχουμε ήδη ξεκινήσει τις προπονήσεις και θέλω να δίνω καθημερινά το 100%. Απο κει και έπειτα σίγουρα αυτό που θέλουμε είναι να κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε σαν ομάδα και να φτάσουμε όσο ψηλότερα. 
 
Η πιο δύσκολη στιγμή που έχεις αντιμετωπίσει μέχρι τώρα και η πιο έντονη συγκινησιακά;
Την τελευταία χρονιά (2015) που ήμουν στον Πανιώνιο, που έδινα και πανελλήνιες και ήμουν πολύ στρεσαρισμένη. Γενικά όμως έχω περάσει πολλές καλές στιγμές που δεν μπορώ να τις ξεχωρίσω. Δυσκολία ήταν σίγουρα οι τραυματισμοί που με κράταγαν πίσω και δεν μπορούσα να παίξω και να το χαρώ
 
Πως περνάει η Κωνσταντίνα τον ελεύθερο χρόνο της;
Τον όποιο ελεύθερο χρόνο μπορεί να έχω, που δεν είναι πολύς η αλήθεια, μου αρέσει να κάνω βόλτες με τους φίλους μου και να περνάω χρόνο με την οικογένεια μου.



Η Κωνσταντίνα Γραμματικού εκτός παρκέ...

Σεβαστή Βρακατσέλη

Αγαπώ τον αθλητισμό ---> Αγαπώ το μπάσκετ ---> Βρίσκομαι εδώ!



Η τρέλα για τον αθλητισμό και τα media έβαλε μέσα της το μικρόβιο της δημοσιογραφίας.Το μεράκι έγινε πράξη όταν πέρασε τη πόρτα του Κέντρου Αθλητικού Ρεπορτάζ . Το ταξίδι στο χώρο της δημοσιογραφίας μόλις είχε αρχίσει. Λίγα χρόνια μετά με την φλόγα να μένει ακόμα ζωντανή μικρότερες και  μεγαλύτερες διαδρομές σε μονοπάτια του έντυπου και ηλεκτρονικού τύπου και του ραδιοφώνου οδήγησαν στη συνεργασία με το "Αγαπώ το μπάσκετ"
             
Ένα ζευγάρι παπούτσια, μία μπάλα, ένα γήπεδο και... όλα αρχίζουν! 
Και επειδή η μαγεία των σπορ δεν έχει τελειωμό, η πορτοκαλί θεά είναι ανεξάντλητη  με  το θέαμα στο επίκεντρο και κάθε γωνιά της γης έχει κάτι διαφορετικό είμαστε εδώ για να σας παρουσιάσουμε μέσα από την δικιά μας οπτική κάθε της γωνιά!

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.