Γιάννης Αθηναίου: «Όνειρό μου να κατακτήσω την Ευρωλίγκα»

Written by  Δεκ 02, 2014

Ο Γιάννης Αθηναίου υπέγραψε και ανακοινώθηκε από την ΑΕΚ κι έτσι, ο «Δικέφαλος» απέκτησε μια πολύ σπουδαία λύση στα γκαρντ στην προσπάθειά της να επιστρέψει στις επιτυχίες. Ο παίκτης, λίγες ημέρες νωρίτερα, είχε παραχωρήσει συνέντευξη στο agapotobasket.gr στην οποία είχε μιλήσει για την επιθυμία του να αγωνιστεί σε υψηλό επίπεδο.

 

Στη συνέντευξή του στο agapotobasket.gr και τη Σεβαστή Βρακατσέλη, λίγες μέρες πριν υπογράψει το νέο του συμβόλαιο με τηνΑΕΚ, ο Γιάννης Αθηναίου μίλησε για τις εντυπώσεις του από το τουρκικό Πρωτάθλημα και τις διαφορές του από το ελληνικό, τη νέα προσπάθεια του Άρη να επιστρέψει σε ανταγωνιστικά επίπεδα, τα σενάρια που τον ήθελαν το καλοκαίρι να είναι κοντά στον Παναθηναϊκό, αλλά και την ευχάριστη περιπέτεια με την Εθνική Ομάδα, τη φανελα της οποίας ονειρεύεται να φορέσει κάποια στιγμή σε μια μεγάλη διοργάνωση.

Διαβάστε τι είχε δηλώσει λίγες μέρες πριν ο Γιάννης Αθηναίου στο agapotobasket.gr και τη Σεβαστή Βρακατσέλη.

athinaiou2

 

Ποιες είναι οι μέχρι τώρα εντυπώσεις αου από το Τουρκικό Πρωτάθλημα;

«Αποτελεί ίσως το πιο δυνατό και ανταγωνιστικό πρωτάθλημα αυτή τη στιγμή στην Ευρώπη. Αγωνίζονται πολλοί
έμπειροι και καλοί παίκτες και μεγάλα ονόματα του χώρου. Αυτό κάνει το Πρωτάθλημα ανταγωνιστικό, καθώς όλες οι ομάδες είναι δυνατές και το Πρωτάθλημα γίνεται αμφίρροπο».

Πόσο αναβαθμίζει το Τουρκικό Πρωτάθλημα η παρουσία προσωπικοτήτων όπως ο Ομπράντοβιτς και ο Ίβκοβιτς, αλλά και ισχυρών επενδυτών που δαπανούν πολλά χρήματα;


«Η παρουσία αυτών των δυο προπονητών σε Τουρκικές ομάδες δείχνει αυτό που είπα προηγουμένως. Το πόσο δυνατό είναι το Πρωτάθλημα αυτή τη στιγμή που προσελκύει προπονητές και παίκτες αυτού του επιπέδου όπως οι συγκεκριμένοι. Σίγουρα πολύ σημαντικό ρόλο παίζουν και τα λεφτά».

aris-athinaiou


Μια κουβέντα για την προηγούμενη ομάδα σου, τον Άρη. Πως βλέπεις την προσπάθεια αναγέννησης του και τι πιστεύεις ότι χρειάζεται για να επανέλθει σε ανταγωνιστικά επίπεδα;

«Στον Άρη γίνεται μια πολύ σημαντική προσπάθεια να βγει από το οικονομικό πρόβλημα. Μια προσπάθεια που ξεκίνησε από πέρυσι και συνεχίζεται και φέτος με τους ανθρώπους της διοίκησης να είναι κοντά στην ομάδα, να την αγαπούν και να προσπαθούν καθημερινά ώστε η ομάδα να αρχίσει πάλι να ορθοποδεί οικονομικά και αγωνιστικά και να φτάσει σιγά σιγά στο επίπεδο που θέλουν εκείνοι όσο και οι φίλαθλοι. Στο επίπεδο που αρμόζει στον σύλλογο».

Πέρυσι, πριν μετακομίσεις στην Ιταλία και την Αρμάνι, το όνομα σου είχε ακουστεί στα μεταγραφικά σενάρια του Παναθηναϊκού. Νιώθεις έτοιμος να διεκδικήσεις και στο μέλλον μια ανάλογη ευκαιρία;

Θεωρώ πως ναι πλέον είμαι σε ένα επίπεδο που μπορώ να σταθώ σε μια ομάδα όπως ο Παναθηναϊκός και να βρω ρόλο σε μια τέτοια ομάδα. Εύχομαι κάποια στιγμή να μου δοθεί και αυτή η ευκαιρία στο μέλλον».

Πως βλέπεις την Ελληνική «παροικία» που αγωνίζονται στην άλλη άκρη του Ατλαντικού;

«Όλοι οι Έλληνες που αγωνίζονται αυτή τη στιγμή στο NBA είναι πολύ καλοί και έμπειροι παίχτες και δεν βρίσκονται τυχαία εκεί. Πηγαίνουν πολύ καλά με τις ομάδες τους και αυτό είναι που χαροποιεί όλους τους Έλληνες και τους κάνει υπερήφανους».

Κεφάλαιο εθνική ομάδα: Πως έζησες την νέα προσπάθεια που γίνεται και πως φαντάζεσαι την συνέχεια;


«Ήταν τεράστια τιμή για μένα η κλήση μου στην Εθνική ομάδα όπως και για κάθε Έλληνα αθλητή θεωρώ. Γίνεται μια νέα προσπάθεια με τον coach Κατσικάρη και με πολλά νέα πρόσωπα και θεωρώ πως τα παιδιά έκαναν ό, τι καλύτερο στο Μουντομπάσκετ και έπεται ακόμα καλύτερη συνέχεια».

Πιστεύεις ότι στο μέλλον θα σου δοθούν ευκαιρίες να αγωνιστείς σε ένα μεγάλο τουρνουά;


«Θέλω να πιστεύω πως, ναι, θα υπάρχουν και άλλες ευκαιρίες στο μέλλον για μένα. Όλα, βέβαια, εξαρτώνται από το πόσο δουλεύεις και πόσο συνεπής είσαι σε αυτό που κάνεις. Τίποτα δεν θα χαριστεί σε κανέναν».

Ποιο είναι το πιο τρελό σου μπασκετικό όνειρο;

«Σαν μπασκετικό όνειρο θα ήθελα την κατάκτηση της Ευρωλίγκας».

*Ορισμένες απότις φωτογραφίες που συνοδεύουν τη συνέντευξη έχουν χρησιμοποιηθεί από την προσωπική σελίδα του Γιάννη Αθηναίου στο Facebook κατόπιν δικής του άδειας. Ευχαριστούμε για την παραχώρηση. 

athinaiou

Σεβαστή Βρακατσέλη

Αγαπώ τον αθλητισμό ---> Αγαπώ το μπάσκετ ---> Βρίσκομαι εδώ!



Η τρέλα για τον αθλητισμό και τα media έβαλε μέσα της το μικρόβιο της δημοσιογραφίας.Το μεράκι έγινε πράξη όταν πέρασε τη πόρτα του Κέντρου Αθλητικού Ρεπορτάζ . Το ταξίδι στο χώρο της δημοσιογραφίας μόλις είχε αρχίσει. Λίγα χρόνια μετά με την φλόγα να μένει ακόμα ζωντανή μικρότερες και  μεγαλύτερες διαδρομές σε μονοπάτια του έντυπου και ηλεκτρονικού τύπου και του ραδιοφώνου οδήγησαν στη συνεργασία με το "Αγαπώ το μπάσκετ"
             
Ένα ζευγάρι παπούτσια, μία μπάλα, ένα γήπεδο και... όλα αρχίζουν! 
Και επειδή η μαγεία των σπορ δεν έχει τελειωμό, η πορτοκαλί θεά είναι ανεξάντλητη  με  το θέαμα στο επίκεντρο και κάθε γωνιά της γης έχει κάτι διαφορετικό είμαστε εδώ για να σας παρουσιάσουμε μέσα από την δικιά μας οπτική κάθε της γωνιά!

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.