Μασλαρινός: «Να διεκδικήσουμε ο,τι καλύτερο μπορούμε»

Written by  Οκτ 23, 2015

Ο Βασίλης Μασλαρινός  έχει στα χέρια του το «τιμόνι» της ομάδας του «Δικεφάλου» για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά. Έχοντας θέσει σε γερές βάσεις το σχεδιασμό του για τη νέα αγωνιστική περίοδο θέλει να οδηγήσει τον ΠΑΟΚ όσο πιο ψηλά γίνεται.

 

Ο νεαρός τεχνικός έχοντας περάσει και από τους πάγκους του Ηρακλή και του Άρη συνεχίζει στο γυναικείο μπάσκετ στο μοναδικό φετινό εκπρόσωπο της Θεσσαλονίκης στο πρωτάθλημα της Α1 και μιλάει στοagapotobasket.grγια τους στόχους της ομάδας τους, τις αλλαγές στο πρωτάθλημα αλλά και την Ευρώπη πού τόσο λείπει από όλους.

Με τι στόχους ξεκίνησε η νέα χρονιά για την ομάδα του ΠΑΟΚ;

Οι στόχοι δεν είναι μονό ένας. Εμείς με βάση την περσινή χρονιά προσπαθήσαμε να κρατήσουμε ότι θετικό αλλά και κάθε τι αρνητικό με σκοπό να διορθώσουμε να αρνητικά και να βελτιώσουμε ακόμα περισσότερο τα θετικά. Επειδή πέρσι είχαμε ένα θέμα με πολλούς τραυματισμούς από την μέση της χρονιάς και μετά αποφασίσαμε φέτος να ισορροπήσουμε την κατάσταση και επενδύσαμε με παίκτριες με εμπειρία, οπότε, βασικός στόχος είναι η ομάδα να δεθεί και να εγκλιματιστούν πιο γρήγορα οι νέες παίκτριες. Η Ναυσικά (Σταυρίδου) στο τρίτο  πέρασμα της πιστεύω ότι δεν θα δυσκολευτεί ιδιαίτερα παρόλο που εγώ θα συνεργαστώ πρώτη φορά μαζί της. Πρώτος στόχος λοιπόν είναι αυτός, ο δεύτερος στόχος μας είναι να έχουμε διάρκεια στην απόδοση και να είμαστε στις πρώτες θέσεις σε όλη τη διάρκεια του πρωταθλήματος. Θέλουμε σταθερή χρονιά, να σωθούμε σχετικά γρήγορα και από εκεί και περά να διεκδικήσουμε ο,τι καλύτερο μπορούμε.

paok-maslarinos2

Τη φετινή σεζόν υπάρχουν και αρκετές αλλαγές. Δύο ξένες, ο Ολυμπιακός και η κατάργηση των play-off.

Εμείς ακόμα δεν έχουμε συνηθίσει την αλλαγή από Ελληνικό σε Ολυμπιακό αφού να φανταστείτε ότι ακόμα στις μεταξύ, μας συζητήσεις Ελληνικό λέμε πρώτα και μετά το διορθώνουμε. Νομίζω ότι ο Ολυμπιακός με τον Παναθηναϊκό μαζί και με τον ΠΑΟΚ θα φέρουν κόσμο στο γήπεδο. Bέβαια, δεν ξέρω κατά πόσο η Γλυφάδα που θα έχει έδρα ο Ολυμπιακός θα μπορέσει να γεμίζει από κόσμο, αλλά επειδή είναι σύλλογος με ιστορία και με πολλούς φιλάθλους θα ανεβάσει και το ενδιαφέρον του κόσμου για το άθλημα. Θέλω να πιστεύω ότι θα υπάρξουν και άλλες ιστορικές ομάδες που θα ακολουθούσουν αυτό το παράδειγμα για το καλό του γυναικείου μπάσκετ πάντα. Αρκεί βέβαια να μην έχουμε παρατράγουδα και η αντιπαλότητα να μένει μέσα στο παρκέ.

Όσο για τις δυο ξένες, αυτό μόνο θετικά μπορεί να έχει. Καταρχάς ανεβαίνει κατακόρυφα το επίπεδο της προπόνησης, τα νεώτερα παιδία έχουν περισσότερες εικόνες και προσπαθούν να μιμηθούν με την καλή έννοια κάποια πράγματα. Γενικά είναι πολύ καλό αν και θα προτιμούσα όλες οι ομάδες να είχαν ένα ροστερ από καλές Ελληνίδες και αξιόλογες ξένες ούτως ώστε να αυξηθεί περισσότερο και ο ανταγωνισμός.

paok-maslarinos3

Μπορούν όλα αυτά να φέρουν το Ελληνικό γυναικείο μπάσκετ ξανά στα «σαλόνια» της Ευρώπης. Πόσο θεωρείς ότι αυτό λείπει;

Λείπει πολύ η Ευρώπη σίγουρα. Εγώ μπορεί να είμαι νέος προπονητής στο γυναικείο και δεν έχω ζήσει από μέσα τις χρόνιες της Ευρώπης όποτε δεν μπορώ να εκφράσω άποψη 100%, αλλά από την πλευρά του προπονητή μπορώ να σιγουριά να πω ότι λείπει αρκετά καθώς κάτι τέτοια παιχνίδια είναι μια πολύ καλή ευκαιρία για τον κόσμο να έρθει στο γήπεδο και να τον κρατήσεις. Σίγουρα κερδίζεις σε εμπειρία καθώς παίρνεις εικόνες, Αυτό που δεν ξέρω είναι αν ακόμα είμαστε έτοιμοι για αυτό το βήμα, να βγει δηλαδή και πάλι Ελληνική ομάδα στην Ευρώπη. Είναι πολύ μεγάλο ρίσκο για κάποια ομάδα να βγει στην Ευρώπη γιατί αυτό προϋποθέτει ο σύλλογος να διαθέτει τα οικονομικά εχέγγυα για να κάνει το βήμα αυτό και επειδή έχω ζήσει στο παρελθόν καταστάσεις  με ομάδες που έχουν βγει στην Ευρώπη και μετά είχαν πολύ μεγάλο πρόβλημα να ανταπεξέλθουν οικονομικά. Θα πρέπει να υπάρχει  πιστεύω μια εγγύηση εκ μέρους των ομάδων που θέλουν να αγωνιστούν στην Ευρώπη ότι έχει τα χρήματα για να το καταφέρει. Ας κάνουμε πρώτα το Ελληνικό πρωτάθλημα ανταγωνιστικό και μετά κοιτάμε και το βήμα παραπάνω. Τώρα, αν κάποια ομάδα μπορεί να παίξει στην Ευρώπη, θα πρέπει να το κάνει και μακάρι να το κάνει.

Τι θεωρείς ότι θα φέρει περισσότερη προβολή στο πρωτάθλημα;

Πρέπει να δυναμώσουν αρχικά όλες οι ομάδες, γιατί για να υπάρξει προβολή πρέπει αυτοί που θα το προβάλουν να δούν κάτι… ένα ανταγωνιστικό και δυνατό πρωτάθλημα. Νομίζω ότι πρέπει να δοθεί μέσω και της Ομοσπονδίας η δυνατότητα το πρωτάθλημα να γίνει ελκυστικό προς τους διαφημιστές . Ίσως πρέπει να αυξηθούν οι ομάδες και να μην υπάρχουν μεγάλα κενά στο πρωτάθλημα. Δεν είναι δυνατόν το πρωτάθλημα να ξεκινά Οκτώβριο και να τελειώνει Γενάρη για κάποιες ομάδες πρέπει να υπάρχει μεγαλύτερη οργάνωση ούτως ώστε να βελτιωθεί η ποιότητα του πρωταθλήματος.

Την σεζόν 2016-2017, ωστόσο, το πρωτάθλημα θα έχει δυο ομάδες παραπάνω.

Είναι ένα ρίσκο αυτό γιατί δεν ξέρω ποιες ομάδες τελικά θα επιβιώσουν. Εμείς, για παράδειγμα, δεν έχουμε ματς στη Θεσσαλονίκη καθώς οι περισσότερες ομάδες είναι από την Αθήνα, ενώ έχουμε και δυο από τα νησιά. Δεν υπάρχει δηλαδή ίση μεταχείριση και αυτό είναι θέμα της ομοσπονδίας να το ρυθμίσει. Είναι διαφορετικό, δηλαδή, για μια ομάδα της Αθήνας να φύγει μόλις τρεις φορές από την πόλη και διαφορετικό για εμάς (τον ΠΑΟΚ) που πρέπει να φύγουμε εννέα φόρες από τη Θεσσαλονίκη. Αυτό μας δημιουργεί αυτόματα μεγαλύτερα έξοδα και περισσότερη κούραση. Πρέπει να βρούμε έναν τρόπο να βοηθήσουμε τους πιο αδύναμους και ό, τι αυτό και αν συνεπάγεται για να μην ανοίξει πολύ η «ψαλίδα» μεταξύ των δυνατών και των λιγότερο δυνατών ομάδων

paok-maslarinos4

Σεβαστή Βρακατσέλη

Αγαπώ τον αθλητισμό ---> Αγαπώ το μπάσκετ ---> Βρίσκομαι εδώ!



Η τρέλα για τον αθλητισμό και τα media έβαλε μέσα της το μικρόβιο της δημοσιογραφίας.Το μεράκι έγινε πράξη όταν πέρασε τη πόρτα του Κέντρου Αθλητικού Ρεπορτάζ . Το ταξίδι στο χώρο της δημοσιογραφίας μόλις είχε αρχίσει. Λίγα χρόνια μετά με την φλόγα να μένει ακόμα ζωντανή μικρότερες και  μεγαλύτερες διαδρομές σε μονοπάτια του έντυπου και ηλεκτρονικού τύπου και του ραδιοφώνου οδήγησαν στη συνεργασία με το "Αγαπώ το μπάσκετ"
             
Ένα ζευγάρι παπούτσια, μία μπάλα, ένα γήπεδο και... όλα αρχίζουν! 
Και επειδή η μαγεία των σπορ δεν έχει τελειωμό, η πορτοκαλί θεά είναι ανεξάντλητη  με  το θέαμα στο επίκεντρο και κάθε γωνιά της γης έχει κάτι διαφορετικό είμαστε εδώ για να σας παρουσιάσουμε μέσα από την δικιά μας οπτική κάθε της γωνιά!

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.