Athens Sports Hall: Το σπίτι του αθλητή

Written by  Δεκ 24, 2016

Θα μπορούσε άραγε να φανταστεί κάποιος που πριν κάμποσες είναι η αλήθεια δεκαετίες περπατούσε στη συμβολή των οδών  Λένορμαν και Θεμισκύρας ότι εκείνα τα δυο συνοικιακά σινεμά (Αρμονία και Αστόρια λέγονταν) θα μετατρέπονταν σε γήπεδο μπάσκετ; Με μια γρήγορη σκέψη μάλλον όχι.

Δεν ισχύει όμως το ίδιο και για τους Αχιλλέα Δεμέναγα, Γιώργο Παντελάκη και Βαγγέλη Ζιάγκο που έβαλαν τις πρώτες βάσεις εκεί στις αρχές του 2015 και τη θέση της μεγάλης οθόνης έχει πάρει πλέον μια μπασκέτα!  

Και το όνομα αυτού του δημιουργήματος είναι Athens Sports Hall, με την απαραίτητη ολική ανακατασκευή του χώρου αλλά και την ένταξη στο team ανθρώπων του μπάσκετ που όταν τους παρουσιάστηκε το project θέλησαν να γίνουν συμμέτοχοι. Μέχρι τον Αύγουστο του 2015 τα άτομα στην ομάδα έγιναν 8 μαζί με τον Σπύρο Μυλωνά, το Γιώργο Λιθόπουλο, το Δήμο Ντικούδη με το πρόγραμμα για τους ψηλούς (όλα τους παιδιά που δουλεύουν μέσα στο χώρο), τον  Μάριο Ολύμπιο που είναι εκπρόσωπος αθλητών και το Φοίβο τον Κωστή που τελείωσε τώρα τις σπουδές του στην Αμερική και είναι assistant σε ένα division 3 σχολείων και προσπαθεί εκεί να κάνει μια καριέρα.

«Δεν θα μπορούσε να τελειώσει αυτό το έργο αν δεν υπήρχε η βοήθεια των παιδιών αυτών. Δεν έχουμε πάρει καμία χρηματοδότηση και ουσιαστικά από τον Απρίλιο του 2015 διαμορφώθηκε ο χώρος και φιλοξενήσαμε το Basketaki ως τον κύριο ένοικο-συνεργάτη για τη βραδινή ζώνη»  ήταν τα πρώτα λόγια του Αχιλλέα Δεμέναγα στο agapotobasket.gr.

Ένας πολυχώρος στη διάθεση των αθλητών

Στην Ελλάδα της κρίσης που πολλά γήπεδα ρημάζουν το Athens Sports Hall αποτελεί μια ανάσα υγιούς  περιβάλλοντος και είναι ένας ιδανικός χώρος για μπάσκετ. Θα ήταν κάλλιστα ένα προπονητήριο κολεγίου καθώς πρόκειται για ένα χώρο προπόνησης που παρέχει υψηλές υπηρεσίες και γιαυτό και τα παιδιά όταν πηγαίνουν εκεί δεν θέλουν να φύγουν!

Η ιδέα ήταν να διαμορφωθεί έτσι ο χώρος ώστε να γίνει το σπίτι του αθλητή που θα παρέχει μια πλήρη γκάμα υπηρεσιών ξεκινώντας από την προπόνηση τη μπασκετική με ενδυνάμωση και θα μπορεί να επεκτείνεται και σε άλλες υπηρεσίες όπως το life coaching για την υποστήριξη του κάθε παιδιού αν τη θέλει η οικογένεια. Επίσης υπάρχει συνεργασία με την Arete Europe που είναι μια εταιρία εκπροσώπησης αθλητών αν κάποιος το επιλέξει και από κει και πέρα υπάρχουν και άλλες υπηρεσίες για τους γονείς όπως το force personal training που είναι γυμναστική για τους ενήλικες και η yoga με τη Χρύσα την Έλληνα. Στον τομέα της φυσιοθεραπείας υπάρχει η συνεργασία με τον Κώστα το Λώλη και το Sportstherapy και έτσι μέσα σε ένα χώρο μπορεί ένας αθλητής να έχει μια πλήρη κάλυψη και να μην τρέχει σε διαφορετικά σημεία.

«Αυτό ήταν το concept της ιδέας και από την πρώτη στιγμή το έχουν αγκαλιάσει όλοι. Πολλά πρωταθλήματα έψαχναν στέγη και είναι πολλές και οι ομάδες που ζητάνε ώρες και δεν μπορούμε να ανταποκριθούμε καθώς είναι μόνο ένα γήπεδο. Στην πρωινή ζώνη θα έχουμε συνεργασία και με σχολεία του δήμου Αθηναίων και έχουμε και στο πλάνο και πολλές διοργανώσεις. Η φιλοδοξία είναι να γίνει ένα κέντρο - προορισμός στον οποίο θα μπορούν να διοργανώνονται και τουρνουά, όπως το 1on1 που έγινε το καλοκαίρι, πολύ καλά οργανωμένα.

Από τον Απρίλιο του 2015 που ξεκίνησε να λειτουργεί ο χώρος ουσιαστικά έχουν περάσει πάνω από 500 παιδιά και τώρα έχουμε γύρω στα 140-150 μόνιμα μέλη. Εμείς είμαστε ένα κέντρο που δουλεύει 12 μήνες το χρόνο αλλά υπάρχουν πολλά παιδιά που επιλέγουν να έρθουν μόνο για παράδειγμα τους καλοκαιρινούς μήνες ώστε να κάνουν την προετοιμασία τους λόγω και των σχολικών υποχρεώσεων. Οι επαγγελματίες αθλητές που θέλουν να κάνουν την πρωινή τους προπόνηση, να κάνουν το ζεστό τους το μπάνιο, να φάνε επίσης έρχονται συνέχεια. Διαθέτουμε μια ομάδα προπονητών που εργάζονται και σε ομάδες ως head ή assistant coaches όπως ο Νάσος Χούμπαυλης, ο Δημήτρης Σπυριδάκης, ο Γιώργος Ρουστέμης, ο Αντρέας Σκόνδρας, ο Σπύρος Μυλωνάς, ο Άγγελος Τσίκληρας, ο Νίκος Κλαδάς, ο Βαγγέλης Τσεπέλης, ο Γιώργος Δήμος και ο Γιώργος Παντελάκης,

Έχουμε ακόμα πράγματα να κάνουμε και είμαι σίγουρος ότι σε ένα χρόνο από τώρα θα μιλάμε για επέκταση και για δεύτερο χώρο. Το σημαντικό είναι ότι έρχονται παιδιά ακόμα και από την επαρχία, όπως Πάτρα και Χαλκίδα για παράδειγμα και μας εμπιστεύονται» .

Ο αθλητισμός στη διάθεση όλων

Αθλητισμός και μπάσκετ δε σημαίνει μόνο επαγγελματικό συμβόλαιο, εξωτερικό και μεγάλα πρωταθλήματα. Οι άνθρωποι του Athens Sports Hall θέλουν να προσφέρουν τη διέξοδο του αθλητισμού σε όλες τις ηλικίες και γιαυτό άλλωστε ο χώρος δεν απευθύνεται μόνο σε επαγγελματίες.

«Μόνο κέρδος μπορούν να έχουν τα παιδιά που ασχολούνται από νωρίς σε κάθε είδους άθλημα. Από πλευράς συνήθειας να το πάρεις να είναι το παιδί κοντά στον αθλητισμό είτε γίνει επαγγελματίας είτε μείνει ως χόμπι του είναι βέβαιο ότι θα έχει ψυχική και σωματική υγεία. Γίνεται μια συνήθεια και ο χώρος δημιουργήθηκε και με ένα τέτοιο όραμα. Ένας χώρος που ο αθλητισμός είναι για όλους για όλες τις ηλικίες και όλα τα επίπεδα.

Σκεπτόμαστε για μικρές ηλικίες από 5 έως 12 ετών να βάλουμε την ανάπτυξη των συναρμοστικών ικανοτήτων (motor skills development) ένα πρόγραμμα που σε άλλες χώρες είναι ενταγμένο στο σχολείο. Είναι ένα ασκησιολόγιο για το ρυθμό, την ταχύτητα αντίδρασης, τον προσανατολισμό, την ισορροπία, ικανότητες που μπορείς να τις αναπτύξεις σε προσχολική και στην πρώτη σχολική ηλικία (μέχρι έκτη δημοτικού) και είναι ένα ξεκίνημα να βοηθήσουμε τα μικρά παιδιά να πάρουν κινητικά πρότυπα. Μπορεί να μην επιλέξουν το μπάσκετ αλλά μπορεί να είναι πολύ καλοί στο στίβο ή σε κάποιο άλλο άθλημα. Είναι ένα πρόγραμμα που έχουμε μια συνεργασία με το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο στην Κομοτηνή και το οποίο θα το φέρουμε από Σεπτέμβριο. Όπως σκεφτόμαστε και την τρίτη ηλικία, ανθρώπους που θέλουν να βγουν από το σπίτι και να έχουν μια κινητικότητα. Αυτό στους χώρους που έχουμε μπορούμε να το εντάξουμε. Μπορεί να ξεφεύγει από το κομμάτι της εκγύμνασης του επαγγελματία όμως για εμάς είναι μια ανάγκη για τον κόσμο και θέλουμε να την προσφέρουμε».

Σεβαστή Βρακατσέλη

Αγαπώ τον αθλητισμό ---> Αγαπώ το μπάσκετ ---> Βρίσκομαι εδώ!



Η τρέλα για τον αθλητισμό και τα media έβαλε μέσα της το μικρόβιο της δημοσιογραφίας.Το μεράκι έγινε πράξη όταν πέρασε τη πόρτα του Κέντρου Αθλητικού Ρεπορτάζ . Το ταξίδι στο χώρο της δημοσιογραφίας μόλις είχε αρχίσει. Λίγα χρόνια μετά με την φλόγα να μένει ακόμα ζωντανή μικρότερες και  μεγαλύτερες διαδρομές σε μονοπάτια του έντυπου και ηλεκτρονικού τύπου και του ραδιοφώνου οδήγησαν στη συνεργασία με το "Αγαπώ το μπάσκετ"
             
Ένα ζευγάρι παπούτσια, μία μπάλα, ένα γήπεδο και... όλα αρχίζουν! 
Και επειδή η μαγεία των σπορ δεν έχει τελειωμό, η πορτοκαλί θεά είναι ανεξάντλητη  με  το θέαμα στο επίκεντρο και κάθε γωνιά της γης έχει κάτι διαφορετικό είμαστε εδώ για να σας παρουσιάσουμε μέσα από την δικιά μας οπτική κάθε της γωνιά!

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.