Γυναικείες Απορίες: «Μπαμπά, κοίτα τι μπορώ και κάνω! »

Written by  Μαρ 16, 2014

Αγαπημένοι μου αναγνώστες, μετά από μια εβδομάδα άδεια, ευγενική χορηγία του… All Star Game, είμαι και πάλι κοντά σας με νέες «γυναικείες απορίες», που ανυπομονώ να μοιραστώ μαζί σας.

 

    Ξέρω ότι στη στήλη έχετε συνηθίσει «ιστορίες»  μέσα από τη ματιά αντρών και γυναικών σχετικά με το μπάσκετ. Στο σημερινό άρθρο θα κάνουμε κάτι διαφορετικό. Αλήθεια, ποιά η γνώμη σας για την άθληση ως απογευματινή απασχόληση των παιδιών;

     Η αλήθεια είναι ότι στο top προτιμήσεων των γονιών για απογευματινές δραστηριότητες, βρίσκονται πάντα πρώτες οι ξένες γλώσσες. Σαφέστατα και έχουν δίκιο. Η γνώση ξένης γλώσσας, είναι και χρήσιμη και απαραίτητη. Θα ήθελα, όμως, να εστιάσω στις ηλικίες 4-6 και να σας προτείνω κάτι…παραπάνω.

      Φυσικά και υπάρχουν τμήματα για τόσο μικρές ηλικίες και σίγουρα ένα παιδί αυτής της ηλικίας είναι αρκετά ικανό να αφομοιώσει πολλές γνώσεις. Αναρωτιέμαι, όμως, αν ταυτόχρονα …διασκεδάζει!

       Η ενασχόληση με τον αθλητισμό είναι ένας πολύ ωραίος τρόπος δημιουργικής έκφρασης και αληθινής εκτόνωσης. Πολλές γειτονιές έχουν μια ομάδα μπάσκετ για παιδιά ηλικίας 3,5 και άνω. Με τη βοήθεια προπονητή – γυμναστή, αγόρια και κορίτσια μαθαίνουν τους βασικούς κανόνες του μπάσκετ και μέσα από το παιχνίδι γνωρίζουν πώς να «σουτάρουν», να κάνουν ντρίπλες, μπασίματα, άμυνα και τόσα άλλα.

     Το μπάσκετ, όμως, πέρα από την εκγύμναση του σώματος, είναι μια δραστηριότητα που προάγει την ευγενή άμιλλα, μαθαίνει στα παιδιά τη συνεργασία , όντας μέλη μιας ομάδας, την έκφραση της πρωτοβουλίας και της αυτοπεποίθησης και την πειθαρχεία σε κανόνες και οδηγίες. Μπορείτε να απευθυνθείτε στο Δήμο της περιοχής σας ή γειτονικών περιοχών για περισσότερες πληροφορίες.

       Το να γεμίζεις δημιουργικά τα απογεύματα του παιδιού είναι κάτι πολύ όμορφο και δίνει στο παιδί εφόδια για τη μετέπειτα ζωή του. Προσοχή, όμως, στην υπερβολή. Οι καθημερινές δραστηριότητες μπορεί να φέρουν αντίθετα αποτελέσματα και, αντί για εκτόνωση και έκφραση, να έχουμε άρνηση και κούραση. Μην το παρακάνετε, λοιπόν, στις απογευματινές ενασχολήσεις. Επιλέξτε εκείνη που ταιριάζει καλύτερα στην προσωπικότητα του παιδιού σας και σε εσάς.

      Και ερωτώ: «Αν ήσασταν παιδί , τι θα προτιμούσατε;»   Σκεφτείτε το!

Με την αγάπη μου…

Σ.Σ.

Sabrina

Το όνομά μου είναι Sabrina και, ναι, ως άλλη μάγισσα, κατέκτησα μια θέση σε αυτό το ηλεκτρονικό περιοδικό.

  Στη στήλη αυτή, κάθε Κυριακή, θα μοιράζομαι μαζί σας, καθημερινές – πέρα για πέρα αληθινές- ιστορίες, σχετικές με το αγαπημένο αυτό άθλημα.

  Αν αναρωτιέστε το περιεχόμενο των ιστοριών, δεν είναι άλλο από τη γυναικεία ματιά απέναντι στο «μπάσκετ των αντρών». Το αποκαλώ αντρών, όχι επειδή ασπάζομαι το φεμινισμό και σίγουρα όχι επειδή θεωρώ το μπάσκετ «αντρικό άθλημα» - προς Θεού!

   Οι ιστορίες, όμως, αφορούν τη σχέση μια γυναίκας φιλάθλου και ενός άντρα, λάτρη του μπάσκετ, που δυσκολεύεται να συμμεριστεί και να λύσει «γυναικείες απορίες». Ελάτε να μοιραστούμε το πώς βλέπουμε τα τρίποντα, τα καρφώματα και τις τάπες από τη γυναικεία ματιά.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.