Γυναικείες Απορίες: Πότε θα πάμε διακοπές μαμά;

Written by  Ιουλ 02, 2014

Ο Ιούλιος έφτασε και μαζί του οι ζέστες και οι ξέγνοιαστες διακοπές.

Πολλοί ωστόσο δε θα καταφέρουμε να πάρουμε άδεια φέτος ή θα αργήσει να έρθει ..

Όσοι έχετε οικογένεια όμως, το σκέφτεστε λίγο παραπάνω. Τα παιδιά ρωτούν. –«Μαμά ο Γιάννης θα πάει στο χωριό του την άλλη εβδομάδα. Εμείς πότε θα πάμε διακοπές;»

Φυσικά και υπάρχει λύση και για εσάς τους ταλαίπωρους γονείς που θα μείνετε εντός των τειχών, ώσπου να ‘γίνουν παχιές οι μύγες’.

Τα παιδιά έχουν ανάγκη τις διακοπές και είναι φυσικό να ζηλεύουν τους φίλους τους που φεύγουν. Τα σχολεία, όμως, ακόμη και τα ιδιωτικά, σιγά σιγά κλείνουν, αν δεν έχουν κλείσει ήδη. Μια πολύ καλή ιδέα, για να προσελκύσετε το ενδιαφέρον των παιδιών,  είναι ο αθλητισμός. Σκέφτεστε τίποτα καλύτερο για εκτόνωση και διασκέδαση;

Πολλές και ποικίλες κατασκηνώσεις θα προσφέρουν στο παιδί ξεχωριστές στιγμές και εμπειρίες. Οι κατασκηνώσεις έχοντας πάντα εξαιρετική γεωγραφική θέση, προσφέρουν άπλετο χώρο για παιχνίδι και σπορ, συχνά μέσα στο ‘πράσινο’ και τι καλύτερο .. μια βουτιά μετά; Σα φιλοσοφία προωθούν πολύ την ομαδικότητα και έτσι το παιδί θα έχει την ευκαιρία να συμμετάσχει ως μέλος ομάδας ή να ηγηθεί αυτής.

Αν, όμως, δεν επιθυμείτε να αποχωριστείτε το παιδί για τόσες μέρες ή για εσάς τους τυχερούς που έχετε και καμιά...γιαγιά για να κρατήσει το παιδί κάποιες ώρες, υπάρχουν εναλλακτικά πολλά αθλητικά καλοκαιρινά προγράμματα, είτε ιδιωτικών σχολείων ή ομάδων, είτε ως προγράμματα του δήμου.

Στα summercamps τα παιδιά έχουν την ευκαιρία να έρθουν κοντά με το αγαπημένο τους άθλημα, να  γνωρίσουν την ευγενή άμιλλα, να αθληθούν, να εκτονώσουν κάθε τους ενέργεια μέσα από το δημιουργικό παιχνίδι και τη συνεργασία, να γνωρίσουν νέους φίλους και να διασκεδάσουν παρέα.

Τα περισσότερα camps λειτουργούν μεταξύ 8-16, ωράριο ιδανικό για εσάς που εργάζεστε. Υπάρχει, φυσικά, και η δυνατότητα να επιλέξετε κάποιο με λιγότερες ώρες. Πολύ συχνά τα παιδιά κουβαλούν μαζί τους φαγητό και τρώνε στο camp, παρέα με τους φίλους τους.

Επιλέξτε το αγαπημένο σπορ του παιδιού σας, συζητήστε το με τις κοινές παρέες σας και χαρίστε στο παιδί την ευκαιρία να περάσει ένα δημιουργικό καλοκαίρι, με καλή παρέα.

Αν το παιδί δεν είναι φαν των σπορ, η πόλη δε θα σας απογοητεύσει, καθώς υπάρχει ένα πλήθος  ιδιωτικών σχολείων και δημιουργικών εργαστηρίων που προσφέρουν καλοκαιρινά προγράμματα , με στόχο τη φύλαξη και τη δημιουργική απασχόληση των παιδιών. Οι επιλογές είναι πολλές … και  περιμένουν όλα τα παιδιά.

 Όσο για εσάς…υπομονή μέχρι την άδεια!

Καλό καλοκαίρι σε όλους !

Σ.Σ.

Sabrina

Το όνομά μου είναι Sabrina και, ναι, ως άλλη μάγισσα, κατέκτησα μια θέση σε αυτό το ηλεκτρονικό περιοδικό.

  Στη στήλη αυτή, κάθε Κυριακή, θα μοιράζομαι μαζί σας, καθημερινές – πέρα για πέρα αληθινές- ιστορίες, σχετικές με το αγαπημένο αυτό άθλημα.

  Αν αναρωτιέστε το περιεχόμενο των ιστοριών, δεν είναι άλλο από τη γυναικεία ματιά απέναντι στο «μπάσκετ των αντρών». Το αποκαλώ αντρών, όχι επειδή ασπάζομαι το φεμινισμό και σίγουρα όχι επειδή θεωρώ το μπάσκετ «αντρικό άθλημα» - προς Θεού!

   Οι ιστορίες, όμως, αφορούν τη σχέση μια γυναίκας φιλάθλου και ενός άντρα, λάτρη του μπάσκετ, που δυσκολεύεται να συμμεριστεί και να λύσει «γυναικείες απορίες». Ελάτε να μοιραστούμε το πώς βλέπουμε τα τρίποντα, τα καρφώματα και τις τάπες από τη γυναικεία ματιά.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.